13 ماسک خانگی برای جوش های زیرپوستی

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

جوش زیر پوستی تغییر قابل توجهی در بافت یا رنگ پوست ایجاد میکند. پوست ممکن است پوسته پوسته ، برآمده یا سوزش داشته باشد. در ادامه چند ماسک برای جوش زیرپوستی صورت به شما معرفی می کنیم. قبل از معرفی ماسک برای درمان جوش زیرپوستی بهتر است علت ایجاد جوش زیرپوستی را بدانیم.

13 ماسک آسان خانگی برای جوش های یر پوستی

در ادامه به معرفی چند ماسک خانگی برای درمان جوش زیر پوستی میپردازیم:

1. کمپرس گرم

یکی از سریع ترین و ساده ترین راه ها برای متوقف کردن درد و خارش جوش زیر پوستی ، استفاده از کمپرس گرم ، دوش آب گرم یا پارچه مرطوب گرم است ، آب گرم می تواند به جلوگیری و پیشرفت جوش زیر پوستی کمک کند. میتوانید از کمپرس چای کیسه ای استفاده کنید.

2. ماسک جو دوسر

جو دوسر که برای درمان بسیاری از بیماری های پوستی، از اگزما گرفته تا سوختگی استفاده می شود. از بلغور جو دوسر در سوسپانسیون (بلغور جو دوسر کلوئیدی) به عنوان محافظ پوست تایید کرد. امروزه بسیاری از محصولات پوستی بدون نسخه حاوی جو دوسر وجود دارد.

ماسک جو دوسر یک ماسک ضد جوش زیرپوستی عالی است. ماسک بلغور جو دوسر حل شده می تواند برای درمان جوش های زیر پوستی مفید باشد. بلغور جو دوسر معمولی را در غذاساز یا مخلوط کن خرد کرده و 1 فنجان به آب حمام اضافه کنید.

یک فنجان (یا یک بسته) بلغور جو دوسر کلوئیدی را در آب مخلوط کنید و با پنبه تمیزی روی جوش زیر پوستی خود بمالید.

بلغور جو دوسر به عنوان ضد التهاب و آنتی اکسیدان عمل می کند و خارش ، خشکی و زبری پوست را از بین می برد. منابع معتبر مطالعات نشان داده اند که روغن های جو دوسر به ترمیم پوست کمک می کنند.

جو دوسر حاوی مواد ضد التهابی مانند روغن لینولئیک ، اولئیک اسید و آوانانترامید است. این ترکیبات سطح سایتوکاین بدن را کاهش می دهند. پروتئین هایی که توسط سلول ها ترشح می شوند و می توانند باعث التهاب شوند.

برای خواندن خواص جو دوسر کلیک کنید.

3. آلوئه ورا

گیاه آلوئه ورا قرن هاست که مورد استفاده قرار می گیرد به عنوان کمکی برای سلامت و مراقبت از پوست.

آلوئه ورا علاوه بر التیام زخم ، به عنوان ضد التهاب ، ضد میکروب ، ضد ویروس و آنتی اکسیدان مورد استفاده قرار گرفته است.

ژل شفافی که از برگ های آلوئه به دست می آید می تواند برای تسکین خارش و سوزش پوست و جوش زیر پوستی استفاده شود.

بهتر است قبل از استفاده از ماسک برای جوش ریز زیرپوستی تهیه شده با آلوئه ، پوست صورت خود را بشویید و خشک کنید تا حداکثر جذب را داشته باشید.

اگر گیاه آلوئه ورا دارید ، می توانید یک برگ را باز کرده ، ژل را تراشیده و مستقیماً روی پوست آسیب دیده بمالید. آلوئه تازه توصیه می شود زیرا آلوئه می تواند در طول زمان تجزیه شده و تا حدودی اثر بخشی خود را از دست بدهد. ( مقاله طریقه استفاده از برگ آلوئه ورا برای پوست ) را بخوانید.

در صورت توصیه پزشک از آلوئه دو بار در روز یا بیشتر استفاده کنید.

آلوئه حاوی ویتامین B12 است. کلسیم، منیزیم، فلز روی، ویتامین A ، C ، E و اسیدهای چرب ضروری همچنین حاوی آنزیم ها ، کربوهیدرات ها و استرول ها است که تصور می شود منبع موثری در اثرات ضد التهابی آن است.

4. ماسک روغن نارگیل

برای تهیه ماسک خانگی برای جوش زیرپوستی با روغن نارگیل می توانید روغن نارگیل را با خیار، سیب زمینی، آلوئه ورا و سایر ترکیبات مفید برای پوست ترکیب کنید. گرچه روغن ها ممکن است برای پوست های با منافذ باز مناسب نباشد اما استفاده از روغن های گیاهی که دارای خاصیت ضدالتهابی هستند می تواند برای درمان جوش زیرپوستی مفید باشد.

روغن نارگیل که از گوشت و شیر نارگیل استخراج می شود ، قرن ها در کشورهای گرمسیری به عنوان روغن پخت و مرطوب کننده پوست استفاده می شده است. سرشار از چربی های اشباع شده و دارای خواص ضد عفونی کننده و ضد التهابی است.

افرادی که به نارگیل حساسیت دارند باید ابتدا آن را در یک نقطه در قسمت داخلی بازو آزمایش کنند. در صورت عدم واکنش در 24 ساعت ، استفاده از آن باید ایمن باشد. در صورت بروز سوزش مصرف را متوقف کنید.

روغن نارگیل به عنوان مرطوب کننده بی خطر است. می توان آن را در سراسر بدن استفاده کرد.

روغن نارگیل بکر (فرآوری نشده) خواص آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی اش حفظ شده است.

اسیدهای چرب با زنجیره متوسط ​​موجود در روغن نارگیل بکر دارای خواص ضد باکتریایی ، ضد ویروسی ، ضد التهابی و درمانی هستند. یک مونوگلیسیرید که از اسید لوریک در روغن نارگیل تشکیل شده یک منبع ضد باکتری است. اسید لوریک حدود نیمی از چربی روغن نارگیل را تشکیل می دهد.

5. روغن درخت چای

درخت چای بومی استرالیا است که در ابتدا توسط افراد بومی به عنوان ضد عفونی کننده و ضد التهاب استفاده می شد. روغن درخت چای در مراقبت از پوست مفید است.

روغن درخت چای همیشه باید رقیق شود. اگر به تنهایی استفاده شود ، می تواند باعث خشکی پوست شود. برای تهیه ماسک طبیعی برای جوش زیرپوستی می توانید آن را با مخلوط کردن چند قطره با روغن های دیگر مانند روغن نارگیل یا روغن زیتون رقیق کنید.

روغن درخت چای در برابر عفونت های باکتریایی ، ویروسی ، قارچی و تک یاخته ای پوست موثر است. ترپن ها (هیدروکربن های اشباع نشده) موجود در روغن درخت چای ، مواد سلولی باکتری ها را تجزیه می کنند.

6. جوش شیرین

جوش شیرین (بی کربنات سدیم) یک داروی خانگی قدیمی برای خارش پوست و درمان جوش زیر پوستی است.

با کمی آب و جوش شیرین خمیری تهیه کرده و روی پوش زیر پوستی بمالید.

ترکیب شیمیایی جوش شیرین به عنوان یک بافر عمل می کند و محلول ها را در تعادل اسید و قلیایی پایدار نگه می دارد. به همین دلیل ، جوش شیرین ممکن است پوست را آرام کند و pH پوست را در تعادل قرار دهد. دقت کنید جوش شیرین به مدت طولانی روی پوست نماند.

7. سرکه سیب

سرکه سیب یک داروی قرن ها برای پوست، جوش زیر پوستی و سایر بیماری ها است. همچنین دارای خواص ضد میکروبی میباشد. یکی از خواص سرکه سیب برای پوست پاک کنندگی پوست می باشد. به همین دلیل می تواند یکی از ترکیبات ماسك جوش زير پوستي باشد.

8. نمک های اپسوم

نمک های اپسوم (سولفات منیزیم) به طور سنتی در حمام گرم برای تسکین دردها و دردهای عضلانی استفاده می شود. اما خیساندن نمک های اپسوم یا نمک های غنی از منیزیم نیز ممکن است به تسکین خارش و پوسته پوسته شدن و جوش زیر پوستی کمک کند.

نمک های منیزیم عملکرد سد پوستی را بهبود می بخشد ، به پوست در حفظ رطوبت و کاهش التهاب کمک می کند.

9. ماسک برای جوش زیرپوستی با روغن های گیاهی 

بسیاری از روغنهای گیاهی مختلف را می توان به طور موثر برای تهیه ماسک برای جوش زیرپوستی استفاده کرد. مانند روغنهای زیر:

  • روغن زیتون
  • روغن دانه گلرنگ
  • روغن آرگان
  • جوجوبا
  • بابونه

هر روغن دارای ترکیبات مختلف و اثرات متفاوتی بر روی پوست است.

روغنهای گیاهی به تنهایی یا به عنوان روان کننده پوست برای مرطوب کردن مورد استفاده قرار گیرند.

به طور کلی ، روغن ها باعث کاهش التهاب و ایجاد یک سد محافظ پوستی می شوند.

روغن زیتون. این روغن باعث کاهش التهاب و بهبود زخم می شود. حاوی اسید اولئیک و مقادیر کمتری از اسیدهای چرب دیگر ، به علاوه 200 ترکیب شیمیایی مختلف است.

دانه گلرنگ. روغن دانه گلرنگ دارای 70 درصد اسید لینولئیک پلی غیراشباع است. دو ماده تشکیل دهنده آن دارای خواص ضد التهابی هستند: لوتئولین و گلوکوپیرانوزید.

روغن آرگان. این روغن خاصیت ارتجاعی و هیدراتاسیون پوست را بهبود می بخشد. این ماده عمدتاً از اسیدهای چرب تک اشباع نشده تشکیل شده است و حاوی پلی فنول ها ، توکوفرول ها ، استرول ها ، اسکوالن و الکلهای تری ترپن است. همچنین باعث نرم شدن پوست می شود.

روغن جوجوبا. یک ضد التهاب است و در بسیاری از لوازم آرایشی یافت می شود. در جذب داروهای موضعی کمک می کند.

روغن بابونه. این گیاه دارویی سنتی برای آرامش پوست است. اما به صورت موضعی استفاده می شود ،

10. خمیر دندان

یک مقدار کمی خمیر دندان را روی جوش ها بمالید و پس از 20 دقیقه صورت خود را با آب ولرم بشویید.

11. ماسک عسل و شیر

پنبه را با عسل و شیر آغشته کنید و روی جوش های زیر پوستی بمالید و بعد از 20 دقیقه با آب سرد شستشو دهید.

12. آب لیمو

یکی از موثرترین مواد برای تهیه ماسک برای جوش های زیرپوستی آبلیمو است.

آب لیمو را با استفاده از یک پنبه روی جوش زیر پوستی بمالید و بعد از 10 دقیقه با آب سرد شستشو دهید.

آب لیمو را با یک قاشق گلاب ترکیب کنید و با استفاده از یک پنبه، روی پوست بمالید و بعد از 15 دقیقه با آب ولرم شستشو دهید.

13. سیاه دانه

مقداری روغن کنجد و پودر سیاه دانه را مخلوط کرده و روی پوست خود بمالید و پس از 15 دقیقه صورت خود را با آب ولرم بشویید.

علل ایجاد کننده جوش زیر پوستی

اگر بدانیم چه عواملی باعث ایجاد جوش های زیرپوستی می شوند بهتر می توانیم راه درمان آن ها را پیدا کنیم.

گرچه جوش های زیرپوستی می تواند به صورت ژنتیکی ایجاد شوند. اما گاهی اوقات چربی پوست صورت عامل اصلی ایجاد جوش های زیرپوستی می باشد. بهترین روش برای پیشگیری از بروز جوش های زیرپوستی تمیز نگهداشتن پوست است. باید به طور منظم از شوینده های مناسب نوع پوست خود استفاده کنید.

باقی ماندن مواد آرایشی روی پوست برای مدت طولانی باعث ابز شدن منافذ پوست و ایجاد جوش های زیرپوستی می شود.

گاهی باوجود رعایت همه این موارد باز هم شاهد ایجاد جوش در روی پوست هستیم. عدم تعادل هورمونی عامل دیگری است که جوش های زیرپوستی را ایجاد می کند.

درماتیت تماسی

درماتیت تماسی یکی از شایع ترین علل بثورات پوستی است. این نوع بثورات زمانی رخ می دهد که پوست در تماس مستقیم با یک ماده خارجی قرار می گیرد و باعث واکنش منفی شده و منجر به بثورات می شود. بثورات ایجاد شده ممکن است خارش دار ، قرمز یا ملتهب باشد. دلایل احتمالی درماتیت تماسی عبارتند از:

  • محصولات آرایشی ، صابون و مواد شوینده
  • تماس با مواد شیمیایی لاستیکی و لاتکس
  • دست زدن به گیاهان سمی
  • داروها

مصرف داروها ممکن است باعث بثورات شود. آنها می توانند در نتیجه موارد زیر شکل بگیرند:

  • واکنش آلرژیک به دارو
  • عوارض جانبی دارو
  •  حساسیت به نور نسبت به دارو

سایر علل احتمالی بثورات شامل موارد زیر است:

گاهی اوقات بثورات ممکن است در ناحیه گزش حشره مانند گزش کک ایجاد شود. نیش کنه باعث نگرانی خاصی می شود زیرا می تواند بیماری را منتقل کند.

  • اگزما یا درماتیت آتوپیک ، بثوراتی است که عمدتا در افراد مبتلا به آسم یا آلرژی ایجاد می شود. بثورات اغلب قرمز و خارش دار با بافت پوسته پوسته است.
  • پسوریازیس یک بیماری شایع پوستی است که می تواند باعث پوسته پوسته ، خارش دار ، قرمز رنگ در امتداد پوست سر ، آرنج و مفاصل شود.
  • اگزمای سبورئیک نوعی اگزما است که بیشتر اوقات پوست سر را درگیر می کند و باعث قرمزی ، تکه های پوسته پوسته و شوره می شود. همچنین می تواند در گوش ، دهان یا بینی ایجاد شود. وقتی نوزادان آن را دارند ، به عنوان کلاه گهواره شناخته می شود.
  • لوپوس اریتماتوز یک بیماری خود ایمنی است که باعث بثورات روی گونه ها و بینی می شود. این بثورات به عنوان “بثورات پروانه ای” یا “ملار” شناخته می شود.
  • روزاسه یک بیماری مزمن پوستی است که علت آن ناشناخته است. انواع مختلفی از روزاسه وجود دارد ، اما همه آنها با قرمزی و بثورات روی صورت مشخص می شوند.
  • کرم حلقوی یک عفونت قارچی است که باعث بثورات حلقه ای متمایز می شود. همان قارچی که باعث ایجاد کرم حلقوی بدن و پوست سر می شود همچنین باعث خارش و پای ورزشکار می شود.
  • گال عفونی از کنه های ریز است که روی پوست زندگی می کنند و در آن فرو می روند. باعث بثورات برجسته و خارش دار می شود.
  • سلولیت یک عفونت باکتریایی پوست است. معمولاً به صورت یک منطقه قرمز و متورم ظاهر می شود که در لمس دردناک و حساس است. در صورت عدم درمان ، عفونت ایجاد کننده سلولیت می تواند گسترش یابد و تهدید کننده زندگی باشد.
نظرات