طرز تهیه مرنگ عسلی | نحوه پخت شیرینی مرنگ خانگی با عسل

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

مرنگ یکی از عناصر اصلی در بسیاری از شیرینی‌های کلاسیک مانند شیرینی ماکارون، پاولووا، مون بلان و تزئین کیک به شمار می‌آید. در دستور پخت مرنگ سنتی از شکر و سفیده تخم مرغ استفاده می‌شود، اما هدف ما این است که یک دستور پخت متفاوت را به شما آموزش دهیم؛ یعنی طرز تهیه مرنگ عسلی. با ما همراه باشید.

شیرینی مرنگ عسلی با شیرینی مرنگ سنتی تفاوت دارد. آن‌ها خوشمزه‌تر و کمی چسبناک‌تر هستند و رنگ کاراملی بسیار زیبایی دارند. استفاده از عسل به جای شکر در تهیه مرنگ مزایای متعددی دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

  • مقدار قند در عسل کمتر از شکر است.
  • عسل خام طبیعی و ارگانیک کمتر فرآوری شده است و در نتیجه مواد مغذی بیشتری دارد.
  • بسته به کیفیت عسل مورد استفاده در تهیه مرنگ عسلی، نتیجه کار متفاوت خواهد بود. در نتیجه، طعم‌های متفاوتی را می‌توانید تجربه کنید.
عسل حاوی 7% قند کمتر نسبت به شکر سفید است. علاوه بر این، عسل خام طبیعی مقادیر قابل توجهی آنتی اکسیدان دارد که برای سلامت مفید هستند در حالی که شکر فاقد آن‌هاست.

مواد لازم برای تهیه مرنگ عسلی برای 8 نفر

مرنگ را می توان یک شیرینی ساده و کم هزینه دانست.

سفیده تخم مرغ 2 عدد
نمک به مقدار لازم
کرم تارتار 4/1 قاشق چایخوری
عصاره وانیل نصف قاشق چایخوری
عسل طبیعی 40 گرم

طرز تهیه مرنگ عسلی با عکس

وقتی صحبت از تغذیه سالم به میان باشد، هر تغییر کوچکی می‌تواند مفید باشد، اما هدف اصلی ما از تهیه‌ی این دستور پخت حذف شکر و مزایای آن نبود. اگر یک مرنگ بدون شکر می‌خواهید، بهتر است به جای عسل از اریتریتول (شیرین کننده مصنوعی) استفاده کنید. در انتهای مقاله، نحوه استفاده از اریتریتول در این دستور پخت را به شما خواهیم گفت.

آنچه که ما را به سمت تهیه مرنگ عسلی جذب می‌کند، طعم فوق‌العاده آن است. سفیده تخم مرغ تقریبا بی مزه است، به همین دلیل است که مرنگ‌های کلاسیک طعم تقریبا ملایمی دارند. اما با این دستور پخت، بسته به نوع و کیفیت عسلی که بکار می‌گیرید طعم خوشمزه و جذابی بدست خواهد آمد.

برای این منظور، بهترین عسل محلی را خریداری کنید. با این دستور پخت، صرف نظر از نوع عسل نتیجه‌ی کار فوق‌العاده خواهد بود. تنها کافی است طرز تهیه را با دقت دنبال کنید و در کوتاه‌ترین زمان ممکن مرنگ‌های عسلی خوشمزه را برای دوستان خود سرو کنید!

مرحله اول

طرز تهیه شیرینی مرنگ

  • قبل از این که پخت مرنگ عسلی را شروع کنید، مطمئن شوید که سفیده‌های تخم مرغ در دمای اتاق قرار دارند زیرا در اینصورت با هم زدن حجم بیشتری پیدا می‌کنند. برای آشنایی با روش جدا کردن زرده از سفیده تخم مرغ کلیک کنید.
  • در یک کاسه، سفیده‌های تخم مرغ و کمی نمک بریزید و با استفاده از یک همزن دستی یا همزن برقی آن را خوب هم بزنید.
  • اگر از همزن برقی استفاده می‌کنید، ابتدا با کندترین سرعت شروع کنید و به تدریج سرعت را افزایش دهید تا سفیده‌ها پف کنند.
  • وقتی مخلوط پف کرد، کرم تارتار را به آن اضافه کنید تا به تثبیت مرنگ عسلی کمک کند.

مرحله دوم

طرز تهیه مرنگ خانگی

  • وقتی سفیده‌های تخم مرغ حسابی پف کردند و حجم‌دار شدند، وانیل و سپس عسل را یک قاشق یک قاشق به تدریج اضافه کنید.
  • هر بار که یک قاشق عسل به مخلوط اضافه می‌کنید، 2 الی 5 ثانیه صبر کنید و همین روند را ادامه دهید تا نتیجه‌ی کار یکدست شود.
  • مخلوط مرنگ را چند دقیقه دیگر با همزن بزنید تا بافت آن غلیظ و براق شود. وقتی همزن را از درون مخلوط بیرون می‌آورید باید مخلوط به خود حالت بگیرید. در اینصورت دیگر نیازی به هم زدن بیشتر نیست.

مرحله سوم

طرز تهیه مرنگ عسلی

  • مرنگ عسلی آماده شده را با استفاده از قاشق روی سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده شده است، بریزید. برای داشتن ظاهری زیباتر و جذاب‌تر، می‌توانید از ترافل‌های رنگی استفاده کنید.
  • بین مرنگ‌ها در داخل سینی فاصله بگذارید زیرا در هنگام پخت کمی پهن می‌شوند و ممکن است به هم بچسبند.

مرحله چهارم

دستور پخت مرنگ عسلی در خانه

  • مرنگ عسلی را در دمای 100 درجه سانتیگراد (210 درجه فارنهایت) در فرهای معمولی یا در 80 درجه سانتیگراد (175 درجه فارنهایت) در فرهای فن‌دار به مدت 1 ساعت و نیم بپزید. سپس، درجه حرارت را به 110 درجه سانتیگراد (230 درجه فارنهایت) افزایش دهید و مرنگ‌ها را به مدت 15 دقیقه دیگر بپزید.
  • با کاراملیزه شدن عسل سطح خارجی مرنگ‌ها طلایی می‌شود. حال، آن‌ها را از فر خارج کنید و 10 الی 15 دقیقه اجازه دهید تا خنک شوند. هرگاه توانستید بدون هیچ مشکلی مرنگ‌ها را از کاغذ روغنی کف سینی فر جدا کنید، کار تمام است. مرنگ‌ها باید توخالی باشند.
  • در نهایت، مرنگ‌ها را به یک سینی دیگر منتقل کنید تا قبل از سرو کاملا خنک شوند.

نکات لازم برای پخت شیرینی مرنگ با عسل

  • وقتی سفیده را از زرده تخم مرغ جدا می‌کنید، دقت کنید که هیچ بخشی از زرده را داخل سفیده‌ها نیاندازید زیرا مرنگ عسلی به خوبی پف نخواهد کرد.
  • به جای عصاره وانیل، می‌توانید اسانس بادام را امتحان کنید.

آیا برای تهیه مرنگ عسلی تخم مرغ‌ها باید در یخچال باشند یا در دمای اتاق؟

توصیه می‌کنیم وقتی می‌خواهید سفیده را از زرده جدا کنید، تخم مرغ را از یخچال بیرون آورید تا سرد باشند. با این وجود، در هنگام تهیه‌ی خمیر مرنگ عسلی سفیده‌ها باید در دمای اتاق باشند.

دلیل آن این است که سفیده تخم مرغ سرد به اندازه‌ی سفیده تخم مرغ گرم سریغ پف نمی‌کند. علاوه بر این، وقتی سفیده تخم مرغ در دمای اتاق باشند بهتر با عسل ترکیب می‌شوند.

برای این که سفیده تخم مرغ به دمای اتاق برسد، می‌توانید آن‌ها را 30 الی 40 دقیقه قبل از مصرف از یخچال بیرون آورده و در دمای آشپزخانه قرار دهید و یا کاسه تخم مرغ را در کاسه‌ی دیگری از آب ولرم قرار دهید و اجازه دهید به مدت 5 الی 10 دقیقه گرم شوند.

برای ترد شدن مرنگ چه کنیم؟

اگر خمیر مرنگ به خوبی پف نکند دلیل آن این است که حباب‌های هوا داخل خمیر وجود ندارند یا به این دلیل است که عسل یا شکر مورد استفاده به طور کامل با سفیده تخم مرغ ترکیب نشده است.

برای جلوگیری از این مشکل یا نرم شدن مرنگ عسلی، دقت کنید که اصلا زرده تخم مرغ وارد مخلوط نشود. همچنین، یک عامل اسیدی مانند آب لیمو یا کرم تارتار را به آن اضافه کنید تا تثبیت شود.

نکته‌ی دیگر این است که هم زدن سفیده تخم مرغ‌ها را با دور کند همزن شروع کنید و به تدریج سرعت را افزایش دهید. حدود 5 دقیقه طول می‌کشد تا سفیده تخم مرغ به یک مرنگ سفت تبدیل شود، بنابراین مطمئن شوید که آن‌ها را به اندازه کافی هم زده‌اید.

در نهایت، توصیه ما این است که عسل را کم کم به مخلوط اضافه کنید. به این ترتیب، خمیر مرنگ خیلی سریع سنگین و متراکم نمی‌شود و در نهایت فرو نمی‌ریزد.

طرز تهیه مرنگ عسلی برای دیابتی ها

اگرچه عسل 7% قند کمتری نسبت به شکر سفید تصفیه شده دارد، اما برای افرادی که رژیم کتو دارند یا از بیماری دیابت رنج می‌برند، مناسب نیست.

خوشبختانه تهیه مرنگ بدون عسل آسان است. کافی است طرز تهیه گفته شده را دنبال کنید و به جای 40 گرم عسل از 50 گرم اریتریتول استفاده کنید.

اریتریتول یک شیرین کننده مصنوعی بدون کربوهیدرات است. بر اساس وزن مساوی، اریتریتول به اندازه‌ی 70% قند ساده شیرین است. اما اگرچه زبان ما شیرینی آن را متوجه می‌شود و حواس چشایی ما شیرینی آن را حس می‌کند اما سیستم گوارش آن را هضم نمی‌کند. بنابراین، عملا هیچ کربوهیدراتی جذب بدن نمی‌شود و در نتیجه سطح قند خون افزایش نمی‌یابد.

آیا مرنگ یک شیرینی سالم است؟

مرنگ کلاسیک را نمی‌توان جز شیرینی‌های سالم دسته‌بندی کرد؛ مگر این که با استفاده از اریتریتول مرنگ بدون قند درست کنید.

مرنگ‌های کلاسیک سرشار از قند هستند.حتی دستور پخت مرنگ عسلی ما که در آن به جای شکر از عسل استفاده شده است نیز جز شیرینی‌های سالم به حساب نمی‌آید، هرچند مقدار قند آن یک سوم کمتر از مرنگ‌های کلاسیک است.

با این وجود، اگر هر چند هفته یکبار هوس مرنگ می‌کنید، می‌توانید بدون احساس گناه مرنگ عسلی ما را امتحان کنید.

نحوه نگهداری مرنگ

اگر حفظ تردی مرنگ‌ها برای شما اهمیت زیادی دارد، باید آن‌ها را ظرف یک روز مصرف کنید. مرنگ عسلی بسیار ترد است و وقتی در معرض هوا و رطوبت قرار می‌گیرد،‌ خیلی زود نرم می‌شود و بافت ترد خود را از دست می‌دهد.

در صورتی که مرنگ‌ها را در ظرف و محل درست نگهداری کنید، تا چند روز نیز تردی خود را حفظ می‌کنند. در صورت امکان، از چیدن مرنگ‌ها بر روی هم در یک ظرف خودداری کنید و یا بین آن‌ها کاغذ روغنی قرار دهید.

توجه داشته باشید که اگر بتوانید شرایط نگهداری مناسب را برای مرنگ‌ها فراهم کنید تا یک هفته نیز قابل خوردن هستند، اما روز اول بافت ترد آن‌ها متفاوت است. توصیه‌ی ما این است که مرنگ‌ها را بعد از یک هفته نخورید زیرا حاوی تخم مرغ هستند و امکان خراب شدن آن‌ها وجود دارد.

نظرات