از کجا بفهمیم ایمیل ما هک شده (8 سایت برای چک کردن هک شدن ایمیل)

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

آیا ایمیل یا گذرواژه شما هک شده است؟ آیا تاکنون تجربه‌ی هک ایمیل را داشته‌اید؟ تنها روش برای مطمئن شدن از اینکه ایمیل مان هک شده یا نه، استفاده از موتور جستجو معکوس به منظور جستجوی آدرس‌های ایمیل یا گذرواژه‌های موردعلاقه است. به این طریق، متوجه خواهید شد که گذرواژه‌ی منحصر به فرد شما قابل جستجو است. 

من از تمام این سایت‌ها شخصاً استفاده کرده‌ام و متوجه شده‌ام که گذرنامه‌ی به اصطلاح منحصر به فرد من، منحصر به فرد نیست. همواره گذرواژه خود را هر 6 تا 12 ماه یکبار تغییر دهید چراکه داده جدید هر روز به سرقت می‌رود و فروخته می‌شود. 

چگونه می‌توان از هک شدن ایمیل جلوگیری کرد؟ سرویس‌های ایمیل و حساب‌های متعدد امروزی به شما امکان استفاده از ویژگی 2FA را می‌دهند. 2FA یا تصدیق هویت دو عاملی، یک لایه امنیتی اضافی است که شما را ملزم به وارد کردن کد امنیتی 6 رقمی می‌کند که به گوشیتان ارسال می‌شود. 

توصیه می‌شود که این ویژگی را برای جیمیل، هات‌میل، یاهومیل، فیسبوک، توییتر، اینستاگرام، آمازون و هر سایت دیگری که از این ویژگی پشتیبانی می‌کند، فعال کنید. 

 

چطور بفهمیم ایمیل هک شده؟

اگر تردید دارید که ایمیل شما هک شده است و پسورد ایمیل شما در اختیار فرد دیگری قرار دارد یا نه میتوانید از 8 وب سایتی که در ادامه معرفی می کنیم استفاده کنید تا ببینید ایمیل شما هک شده و توسط فرد دیگری استفاده می شود یا نه؟

 

1. Have I been pwned

چگونه بفهمیم ایمیل هک شده: سایت Have I been pwned

سایت Have I been pwned به شما کمک می‌کند تا ببینید که آیا حساب‌های شما تاکنون به خاطر نقض داده به خطر افتاده است یا خیر. این سایت پس از بزرگ‌ترین نقض حساب‌های مشتری در آن زمان به وجود آمد. 

به طور خلاصه، آن یک موتور جستجو معکوس است که ایمیل یا گذرواژه شما را در فهرست طولانی از داده‌های به سرقت رفته از منابع متعدد چک می‌کند. اگر می‌خواهید بدانید که آیا حساب ایمیل شما هک شده و به سرقت رفته است، فقط کافی است آدرس ایمیل یا گذرواژه خود را جستجو کنید. 

 

2. Firefox Monitor

چگونه بفهمیم ایمیل مان هک شده

سایت Firefox Monitor

آیا حساب‌های شما در نقض داده به سرقت رفته است و نمی دانید از کجا بفهمیم ایمیل ما هک شده؟ جواب این سوال را در سایت Firefox Monitor پیدا کنید. هر وقت که حساب شما در نقض داده ظاهر شود، گزارشی از حساب‌ها و اعلان‌های به سرقت رفته دریافت می‌کنید. 

نقض داده زمانی رخ می‌دهد که اطلاعات شخصی و محرمانه بدون اجازه‌ی خود فرد نمایان، دزدیده یا کپی می‌شوند. این حوادث امنیتی می‌تواند در نتیجه‌ی حمله‌ی هکرها به وبسایت‌ها، اپلیکیشن‌ها یا هر پایگاه داده‌ی دیگری اطلاعات شخصی افراد در آن ذخیره شده است، رخ دهد. 

نقض داده همچنین ممکن است به خاطر انتشار عمومی رمزعبور یا گذرواژه‌ی یک فرد به صورت تصادفی نیز رخ دهد. 

 

3. DeHashed

چگونه بفهمیم ایمیل ما هک شده است

DeHashed

DeHashed یک موتور جستجوی پایگاه داده هک شده برای تحلیل‌گران امنیتی، خبرنگاران، شرکت‌های امنیتی و هر کسی است که به افزایش امنیت حساب‌ها کمک می‌کند و دید کلی برای نقض پایگاه داده و نشت اطلاعات فراهم می‌سازد و یک راه برای این است که چطور بفهمیم ایمیل هک شده. از اطلاعات خود پیش از آن که دیر شود، محافظت کنید و منتظر نمانید تا هک شوید. 

چه چیزی را می‌توانید جستجو کنید؟ سیستم‌های پیشرفته‌ و پایگاه داده‌ی عظیم آن‌ها به شما امکان جستجوی آدرس‌های IP، ایمیل‌ها، نام کاربری، نام‌ها، شماره تلفن‌ها، اعداد VIN، آدرس‌ها و غیره را می‌دهند. آنچه که این سایت را منحصر به فرد می‌کند، امکان معکوس کردن گذرواژه، هش‌ها و غیره است!

 

4. سایت GhostProject

چطور بفهمیم ایمیل هک شده

GhostProject

سایت GhostProject، یک سایت جستجوی پایگاه داده‌ی رایگان با داشتن مجموعه‌ی 1/4 میلیارد نقض گذرواژه است که امکان جستجوی از طریق ایمیل یا نام کاربری را مهیا می‌سازد. این پایگاه داده اخیراً با جدیدترین داده‌ها به‌روزرسانی شد و تعداد کلی گذرواژه‌ها و نام‌های کاربری این سایت هم‌اکنون 1400553869 است. 

برای حفاظت از اطلاعات شخصی خود، به شدت توصیه می‌شود که از استفاده‌ی مجدد گذرواژه‌ها در چندین سایت بپرهیزید و همیشه از گذرواژه‌های پیچیده و قوی برای حساب‌های آنلاین مختلف استفاده کنید. در صورت ممکن، از برنامه‌هایی نظیر KeePass یا تصدیق دو عاملی برای ایجاد گذرواژه قوی و یا تغییر آن‌ها حداقل سالی یکبار استفاده کنید. 

 

5. Inoitsu Email address Breach Analysis

چگونه بفهمیم ایمیل یاهو هک شدهاز  سرویس رایگان Inoitsu Email address Breach Analysis برای چک کردن این که آیا داده‌ی شما هک شده است یا نه، استفاده کنید. خلاصه‌ای از اطلاعاتی که ممکن است در خطر باشند از قبیل هشدارهای هویت محرمانه‌ی مهم، میزان تصادف‌پذیری نسبی و غیره را از این سایت دریافت کنید. 

نتایج بلافاصله نشان داده می‌شوند و به هیچ‌گونه تایید، به‌روزرسانی یا مراحل اضافی نیازی نیست. علاوه بر این، آدرس‌های ایمیل پس از تجزیه و تجلیل ذخیره نمی‌شوند. 

 

6. Password Checkup از طریق گوگل

چگونه از هک شدن ایمیل باخبر شویمPassword Checkup به شما کمک می‌کند تا حساب‌هایی که تحت تاثیر نقض داده قرار گرفته‌اند را نجات دهید. در صورتی که گذرواژه یا نام کاربری دارید که دیگر امن نیست و برای گوگل به عنوان نقض داده شناخته شده است، به شما هشدار داده می‌شود. لطفاً گذرواژه خود را ریست کنید. در صورتی که از همان نام کاربری یا گذرواژه برای حساب‌های دیگر خود استفاده می‌کنید، گذرواژه‌ی خود در آن سایت‌ها را نیز ریست نمایید. 

در سطح بالا، Password Checkup از جستجوی گوگل برای بررسی وضعیت نقض گذرواژه یا نام کاربری بدون فاش کردن اطلاعات جستجو شده، استفاده می‌کند. در عین حال، لازم است اطمینان حاصل کنید که هیچ اطلاعاتی در مورد نام‌های کاربری یا گذرواژه‌ها طی فرآیند نشت پیدا نکند و این که گمانه‌زنی بروت فورس نیز جز گزینه‌ها نیست. Password Checkup تمامی این الزامات را با استفاده از هشینگ، روش بی‌نامی K و تقاطع مجموعه خصوصی نشان می‌دهد. 

 

7. NordPass توسط NordVPN

چگونه بفهمیم ایمیل هک شدهقدرت گذرواژه را با جستجوگر قدرت گذرواژه ارزیابی کنید. به این طریق، متوجه خواهید شد که آیا گذرواژه منحصر به فرد شما در معرض نقض داده شناخته شده قرار گرفته است یا نه. جستجوگر گذرواژه یک ابزار وب است که به شما در ارزیابی قدرت گذرواژه کمک می‌کند. 

سایت NordPass ترکیب گذرواژه‌ی شما را تحلیل می‌کند و شما را در جریان قدرت یا ضعف آن قرار می‌دهد. همچنین، پایگاه داده‌ی گذرواژه‌های نقض شده را بررسی می‌کند تا ببیند که آیا گذرواژه‌های شما در بین حملات هکرها یا بروت فورس قرار گرفته است یا نه. 

 

8. Personal Data Leak Checker

چطور بفهمیم ایمیل ما هک شدهبه کمک سایت Personal Data Leak Checker متوجه خواهید شد که آیا ایمیل یا اطلاعات شخصی شما در دستان افراد بداندیش افتاده است یا نه. به این طریق، یاد خواهید گرفت که داده‌ی خود را امن نگه دارید. جستجوگر این سایت دارای یک پایگاه داده‌ی 500 گیگابایتی از ایمیل‌هایی است که اطلاعات آن‌ها نشت پیدا کرده است. 

 

چگونه از هک شدن ایمیل جلوگیری کنیم؟

برای اینکه راه های جلوگیری از هک شدن ایمیل را بداینم باید ببنیم چگونه می‌توان جی‌میل یا هات‌میل را هک کرد؟ هکر کردن جی‌میل یا هات میل فراتر از دانش شماست. هیچ نرم افزار جادویی وجود ندارد که تنها با یک کلیک بتوان از آن برای هک کردن استفاده کرد. به علاوه، امنیت برای گوگل و مایکروسافت بسیار اهمیت دارد. در نتیجه، در صورت تشخیص هرگونه باگ فوراً بدان رسیدگی می‌شود. 

 

بررسی فعالیت‌های اخیر

آیا تاکنون به این موضوع فکر کرده‌اید که دوست قدیمی شما، دسترسی به حساب ایمیل یا فیسبوک شما دارد و بدون اجازه‌ی شما وارد این حساب‌ها می‌شود؟ کسانی که به دنبال کسب اطلاعات در مورد نحوه‌ی پیدا کردن دسترسی غیرقانونی به حساب‌های افراد دیگر هستند، باید بدانند که این کار غیرقانونی است و مجازات آن، زندان است.  

یک روش جلوگیری از هک شدن ایمیل بررسی فعالیت‌های اخیر است. هم گوگل و هم هات‌میل دارای صفحه‌ی فعالیتی هستند که تاریخ، زمان، موقعیت، دستگاه‌ها و نوع فعالیت را فهرست می‌کند. به خاطر داشته باشید که اگر از گوشی همراه استفاده می‌کنید، موقعیت مکانی شما قابل اعتماد نیست. این بدان دلیل است که سرویس‌های گوشی همراه، فعالیت شما را از طریق موقعیت‌های مختلف ردیابی می‌کنند. این ممکن است این طور به نظر رسد که انگار شما از طریق کسی که نیستید، وارد شده‌اید. 

  • دستگاه‌های اخیراً استفاده شده‌ی گوگل – دستگاه‌هایی که در 28 روز اخیر در حساب شما فعال بوده‌اند یا در حال حاضر، کسی وارد آن‌ها شده است. 
  • فعالیت اخیر مایکروسافت – صفحه فعالیت اخیر، اطلاعاتی در مورد این که کی و کجا از حساب مایکروسافت خود طی 30 روز گذشته استفاده کرده‌اید را به نمایش می‌گذارد. این شامل هر زمانی است که وارد حساب خود شده‌اید، خواه از طریق مرورگر وب، گوشی همراه، اپلیکیشن ایمیل، اپلیکیشن شخص سوم یا روش دیگر. 
  • امنیت و لاگین فیسبوک – ویژگی‌های لاگین فیسبوک از جمله توکن‌ها و مجوزهای دسترسی، استفاده از این حساب‌ها را برای کاربران و اپلیکیشن‌ها امن و بی‌خطر می‌کنند. اما مراحل امنیتی وجود دارند که اپلیکیشن‌ها خود باید پیاده‌سازی کنند. 
  • فعالیت اخیر یاهو – آیا به چیزی مشکوک شده‌اید؟ گذرواژه‌ی خود را تغییر دهید. 

اکثر فعالیت حساب در این بخش به نمایش گذاشته می‌شود. اگر می‌دانید که فعالیتی را انجام نداده‌اید یا مشکوک به موردی هستید، وحشت نکنید! آیا در یک کافه وارد حساب خود شده‌اید؟ آیا در محل کار خود از VPN استفاده کرده‌اید؟ VPN موقعیت شما را تغییر می‌دهد. در نتیجه، این طور به نظر می‌رسد که شما از کشور دیگری وارد حساب کاربری خود شده‌اید. 

این مطلب مفید را نیز بخوانید: ۱۰ روش جلوگیری از هک شدن رایانه

 

اپلیکیشن ضد سرقت/ تروجان/کی‌لاگر را حذف کنید

یک جدایی بد تاسف‌بار است و باعث می‌شود که دوست قدیمی شما به آسانی به لپ‌تاپتان دسترسی پیدا کند. با استفاده از چندین نرم افزار ساده ضد سرقت یا ابزارهای کنترل والدین، دوست شما می‌تواند به میکروفون، وبکم و .. لپ‌تاپ شما دسترسی پیدا کند. 

با نصب تروجان یا کی‌لاگر، گذرواژه به ایمیل او ارسال می‌شود و او می‌تواند به داده‌ی شخصی شما دسترسی یابد. در ادامه، روش‌های مختلف برای حفاظت از خود در برابر افراد روانی دنیای مجازی آورده شده است. 

این اپلیکیشن‌ها نیز مانند شمشیر دو لبه هستند. از نرم افزار ضد سرقت یا ابزار کنترل والدین برای لپ‌تاپ‌ها یا گوشی‌های همراه می‌توان برای مقاصد شرورانه استفاده کرد. این برنامه‌ها، گذرواژه یا لاگین کاربر را ثبت نمی‌کنند و اسکرین شاتی از فعالیت‌های شما به فرد مجرم ایمیل می‌شود. 

 از سوی دیگر، تروجان نمامی اطلاعات شخصی شما از قبیل نام کاربری، گذرواژه، اطلاعات کارت اعتباری و غیره را ارسال می‌کند. هر دو به یک اندازه بد هستند و باید بلافاصله با ان‌ها مقابله کرد. 

ساده‌ترین روش برای هک کردن غیرقانونی ایمیل یک فرد از طریق کی‌لاگر است. تنها کاری که لازم است انجام دهید، دسترسی پیدا کردن به کامپیوتر شخصی طرف مقابل و غیرفعال کردن آنتی ویروس و نصب یک نرم افزار ثبت گذرواژه است. 

با این وجود، اگر فرد اعلان موبایل خود برای ورود دستگاه‌های جدید به حساب‌های کاربریش را فعال کرده باشد، سرقت اطلاعات با مشکل روبرو خواهد شد و این یک راه خوب برای جلوگیری از هک شدن ایمیل است. 

 

بهبود امنیت با تایید پیامکی دو مرحله‌ای

گذرواژه از حساب شما محافظت می‌کند. شما همچنین می‌توانید یک لایه‌ی حفاظتی ثانویه با تایید دو مرحله‌ای نیز اضافه کنید. این لایه حفاظتی یک کد یکبار مصرف برای ورود به حساب کاربری به گوشی شما ارسال می‌کند و ساده ترین روش برای پیشگیری از هک شدن ایمیل و یا جیمیل است. 

بنابراین، اگر کسی بخواهد گذرواژه‌ی شما را به سرقت ببرد، باز هم قادر به ورود به حساب کاربری شما نخواهد بود. دلیل دوم برای فعالسازی تایید دو مرحله‌ای به این خاطر است که ما عادت داریم گذرواژه‌های حساب‌های خود را فراموش کنیم. 

هکرهایی که به دنبال هک کردن شرکت‌هایی با امنیت کمتر هستند، روش دسترسی به حساب شما را حدس می‌زنند. 

اغلب اوقات، تایید دو مرحله‌ای با اعلان موبایل همراه است. به این ترتیب، شما هشدار لاگین را به عنوان ویژگی امنیت اضافی دریافت می‌کنید. زمانی که هشدار لاگین را روشن می‌کنید، هر بار که کسی از دستگاه یا موقعیت جدیدی وارد حساب شما شد، پیامک، ایمیل یا اعلانی برای شما ارسال می‌شود. 

 

سوالات محرمانه را به روز کنید

روش دیگر برای دسترسی یافتن به حساب کاربری شما، حدس زدن درست سوالات محرمانه و تاریخ تولد شماست. به این طریق، هکرها می‌توانند گذرواژه‌ی شما را ریست کنند. بدون فعالسازی تایید پیامک دو مرحله‌ای، شما دسترسی به حساب‌های خود را از دست می‌دهید. 

آیا به یاد دارید که عکس‌های برخی از کاربران هالیوودی آیفون اپل به سرقت رفت؟ دلیل آن تنها سوالات محرمانه خیلی ساده از قبیل محل تولد، نام میانی مادر، نام حیوان خانگی و غیره بود. برای سلبریتی‌ها، جواب این سوال‌ها تنها به یک جستجوی گوگل نیاز دارد. به این طریق، هکرها می‌توانند به گالری عکس‌های گوشی شما دست پیدا کنند و آن‌ها را دانلود نمایند. 

از سوالات پیش‌فرض استفاده نکنید. سوالت را خودتان شخصی‌سازی کنید و سوالاتی انتخاب کنید که فقط خودتان جواب آن‌ها را می‌دانید. در صورت امکان، سوالات باید بی‌ربط به نظر برسند. 

سوالات بد

  • نام حیوان خانگی شما چیست؟
  • تاریخ تولد پدر شما کی است؟
  • -موردعلاقه‌ی شما چیست؟
  • نام مدرسه‌ی دبستان یا راهنمایی شما چیست؟

 

آنتی ویروس با فایروال نصب کنید

چگونه از خود و گذرواژه‌های خود در برابر حملات هکرها محافظت می‌کنید؟ حتی اگر هیچ‌کسی به تمام حساب‌های شما دسترسی نداشته است، نصب یک نسخه‌ی اصلی از آنتی ویروس با فایروال هیچ ضرری ندارد. 

همواره از نصب نرم افزارهای جعلی بپرهیزید. این بدان دلیل است که هکرها دلیل دانلود یک آنتی ویروس توسط شما را می‌دانند زیرا شما هیچ لایه حفاظتی ندارید. در نتیجه، این آنتی ویروس‌های رایگان وعی بدافزار هستند. 

شاید هم آن نوعی بدافزار با کلید فعالسازی معتبر نباشند اما شما مجاز به به‌روزرسانی نرم افزار آنتی ویروس یا مهم‌تر از همه پایگاه داده برای موتور آنتی ویروس نیستید. آنتی ویروس‌های رایگان دارای محدودیت‌های بسیار زیادی هستند. اکثر آن‌ها دارای حفاظت پایه‌ای بدون فایروال هستند. به‌روزرسانی کند است و همواره با تبلیغات همراه هستند. در صورتی که نسخه‌ی اصلی آنتی ویروس در دسترس نیست، روش‌های دیگری مانند آنتی ویروس‌های رایگان برای ویندوز 10 را امتحان کنید. 

10 گذرواژه‌ی پرکاربرد که بیشتر از همه هک می‌شوند

برای حفظ امنیت ایمیل خود و برای جلوگیری از هک شدن ایمیل پسوردهای قابل حدس برای ایمیل خود انتخاب نکنید. زمانی که صحبت از امنیت گذرواژه می‌رسد، این یک فهرست بسیار بد است. بر اساس مرکز امنیت سایبری ملی بریتانیا، 10 تا از گذرواژه‌های پرکاربرد به شرح زیر هستند:

  • 123456
  • 123456789
  • Qwerty
  • Password
  • 1111111
  • 12345678
  • Abc123
  • 1234567
  • Password1
  • 12345

نظرات