چه تعداد ماهی در اقیانوس زندگی می کنند؟

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

بر طبق بهترین برآوردهای علمی، در حال حاضر 3500000000000(3.5 تریلیون) ماهی در اقیانوس زندگی می کنند.

چه تعداد ماهی در اقیانوس زندگی می کنند؟

بهترین برآوردهای علمی رقم 3500000000000 را برای این پرسش ارائه کرده اند.

شمارش تعداد ماهی ها کاری سخت و تقریباً غیرممکن است. از طرف دیگر، این تعداد به دلیل فاکتورهایی همچون شکار، ماهیگیری، تولید مثل و وضعیت محیط زیست دائماً در حال تغییر است. حدود 18000 گونه ماهی تابحال شناسایی شده اند که همراه با هزاران جانور آبی دیگر در اقیانوس زندگی می کنند.

روش های مورد استفاده برای شمارش ماهی

دانشمندان روش های مختلفی را برای شمارش ماهی ها بکار می گیرند. رایج ترین و مرسوم ترین این روش ها عبارتند از استفاده از زیردریایی ها، ماهواره ها، درون ها و حسگرهای GPS قرار داده شده بر موجودات دریایی. در هنگام شمارش ماهی ها(سرشماری)، غواصان بسیار کمک می کنند زیرا آن ها قادرند به اعماق آب رفته و هر انچه که می بینند را ثبت کرده و یا حتی از آن عکس بگیرند. دانشمندان همچنین داده هایی را از ماهیگیران یک منطقه خاص جمع آوری می کنند تا تعداد یک گونه ی خاص را برآورد کنند. دانشمندان در تلاش بوده اند تا از روش های جدید و کارآمد برای شمارش ماهی استفاده کنند ازجمله استفاده از هوش مصنوعی. داده ی جمع آوری شده به عنوان داده اولیه برای تحلیل آسان تر به یک سیستم کامپیوتری داده می شود. از این داده های جمع آوری شده و اطلاعات دیگر است که برآوردها بدست می آیند.

لایه های اقیانوس

محققان اقیانوس را به پنج لایه ی اولیه طبقه بندی کرده اند.

  • لایه اپی پلاژیک، که به آن منطقه نورگیر نیز می گویند و از سطح آب تا عمق 660 فوتی را تشکیل می دهد. این لایه بیشترین نور خورشید را جذب می کند و در نتیجه زندگی به فراوانی در این لایه وجود دارد.
  • با کاهش نور به لایه مزوپلاژیک (600-3300 فوتی) می رسیم که با نام منطقه گرگ و میش نیز شناخته می شود. ماهی های چشم بشکه ای و فانوس ماهی ها ازجمله گونه هایی هستند که در این لایه ثبت شده اند.
  • لایه بتی پلاژیک در محدوده ی 3300 تا 13100 فوتی قرار دارد و گاهی اوقات با نام منطقه بی نور شناخته می شود. این لایه به واسطه ی تاریکی مطلق مشخص می شود که تنها توسط شب تابی(زیست تابی) جانوران دریایی روشن می شود.
  • لایه مغاک در عمق بین 13100 تا 19700 فوتی قرار دارد و به دلیل دمای انجماد و تاریکی این لایه، زندگی کمی در آن در جریان است.
  • لایه فراژرف، عمیق ترین منطقه در اقیانوس است که در عمق بین 19700 تا 35797 فوتی قرار دارد.

اهمیت شمارش ماهی

داشتن فهرست موجودی تعداد ماهیان در اقیانوس یک کار ضروری و مهم است. تعیین تعداد ماهی های موجود از این جهت حائز اهمیت است که می توان بر اساس آن برآورد کرد که چه تعداد از آن ها را باید خارج کرد تا جمعیت ماهی ها پایدار باقی بماند. گزارش ها نشان می دهند که آیا اهداف مدیریت شیلات اجرا شده، کارآمد هستند یا نه و بر این اساس روند هدف گذاری شیلات مشخص می شود. این اطلاعات جوامع شیلات و نیز دولت را در مورد تصمیم گیری آگاهانه در ارتباط با منابع اقیانوسی توانمند می سازد. محدودیت های قانونی وضع شده در زمینه ماهیگیری ازجمله محدودیت های اندازه و ابزار ماهیگیری با هدف حفظ جمعیت ماهی ها در نظر گرفته شده اند. شمارش ماهی ها نیز میزان تغییرات زیست محیطی معین همانند تهاجم به گونه های بیگانه بر جکعیت ماهی های موجود تاثیرگذار بوده است.

مسائل زیست محیطی در اقیانوس ها

صید بیش از حد مجاز ماهی به عنوان یکی از اصلی ترین مشکلات تاثیرگذار بر گونه های ماهی به خصوص در ترکیب با شیوه های ماهیگیری ناکارآمد، رتبه بندی شده است. صید بیش از حد ماهی موجب اختلال در اکوسیستم دریایی می شود و این موضوع باعث شده است که برخی از گونه های ماهیان به عنوان گونه های در معرض انقراض طبقه بندی شوند. هر چه توسعه ساحلی بیشتر انجام شود، آلودگی و تخریب زیستگاه های آبی در حال افزایش است. اقیانوس به محلی برای سواستفاده انسان تبدیل شده است. نگرانی های دیگر دریایی شامل تغییرات اقلیمی و گونه های مهاجم می باشد.

 

نظرات