چگونه موقع دعوا گریه نکنیم؟ این ترفندها را به کار ببرید!

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

گریه کردن احساسی است که در شرایط مختلف برای هر فردی می تواند ایجاد شود و ما نباید این احساس را در خود سرکوب کنیم اما زمانی پیش می آید که کنترل کردن این اشک ها دست ما نیست اما مجبوریم آنها را کنترل کنیم. از آن جایی که گاهی گریه نشان دهنده ضعف و عدم توانایی در کنترل احساسات است و علاوه بر این گریه کردن می تواند باعث شود شما نتوانید از حق خودتان دفاع کنید، بهتر است به دنبال ترفندهایی باشیم که هنگام دعوا با استفاده از آن ها بتوانیم جلوی گریه کردن خود را بگیریم. ما در این نوشته از مینویسم چند راهکار برای گریه نکردن موقع دعوا، عصبانیت و جر و بحث به شما معرفی می کنیم که به شما کمک می کند موقع دعوا گریه نکنید و کاملا به خودتان مسلط باشید.

چه کار کنیم موقع دعوا گریه نکنیم؟

شابد برایتان پیش آمده باشد که میخواهید در یک بحث جدی پیروز شوید و آرامشتان را در هنگام دعوا حفظ کنید اما ناگهان اشک های شما شروع به ریختن میکند و دیگر نمیتوانید جلوی گریه خود را بگیرید اما چه راه حلی وجود دارد که بتوانیم موقع دعوا گریه نکنیم و چگونه جلوی گریه خود را بگیریم؟

محرک های خود را شناسایی کنید

به طور کلی هر عاملی که سبب شده است در آن لحظه احساسات خود را بروز دهید را شناسایی کنید مثلا ممکن است علت آن خستگی، گرسنگی، تشنگی و ناراحتی های گذشته باشد و حالا این دعوا و بحث سبب گریه کردن شما شده است. اگر این حالت ها را دارید بهتر است قبل از شروع شدن هر دعوایی آن را به زمان دیگری موکول کنید تا انرژی بیشتری برای حل کردن آن داشته باشید.

بینی خود را فشار بدهید

فشردن بینی در نزدیکی غدد اشکی سبب میشود حواس شما پرت شود و گریه شما کنترل شود. این یک رویش سریع برای کنترل گریه هنگام دعوا و عصبانیت است.

نیشگون گرفتن دست

یک ترفند سریع دیگر برای جلوگیری از گریه موقع دعوا، نیشگون گرفتن پوست دست باعث میشود بخاطر درد کمی که در دست شما ایجاد میشود حواس شما پرت شود و بتوانید راحت تر احساساتتان را مدیریت کنید و جلوی گریه خود را بگیرید.

سر خود را کج کنید

زمانی که در وسط یک دعوا هستید و ناگهان احساس کردید که به دلیل عصبانیت شدید اشک های شما در حال سرازیر شدن است و شما نمیخواهید طرف دعوای شما شاهد بیرون ریختن احساساتتان باشد تا با همدردی کردن به شما ترحم کند در این لحظه برای جلوگیری از گریه نکردن در هنگام دعوا این ترفند را انجام دهید سر خود را به عقب خم کنید و اجازه دهید اشک به مجرای اشک و پلک های پایینی شما برگردد. پل بینی خود را نیشگون بگیرید و نفس عمیق بکشید تا زمانی که آرامش خود را به دست بیاورید. سعی کنید به نظر برسد که خشم خود را مهار میکنید تا اشک هایتان را سپس آهسته و آرام صحبت کنید و به جای اشتیاق برای گریه کردن روی کلمات تمرکز کنید.

چشم های خود را حرکت بدهید

اگر احساس کردید بغض گلویتان را گرفته و الان است که شروع به گریه کردن کنید سعی کنید در این لحظه چشم های خود را به بالا حرکت دهید و چند ثانیه باز نگه دارید. این کار مانع جاری شدن اشک های شما خواهد شد.

به حساس بودن خود بیشتر احترام بگذارید

اگر شما فردی هستید که هنگام دعوا گریه میکنید چون شخصیت حساسی دارید باید بدانید این یک موضوع کاملا طبیعی است و نشان می دهد که شما بیشتر تحت تاثیر احساسات خود قرار میگیرید و کنترل کردن این احساسات برایتان دشوار تر است. پس به این حساس بودن خود احترام بگذارید و سعی کنید این موضوع را بپذیرید تا راحت تر بتوانید آن را کنترل کنید. در این شرایط سعی کنید نفس عمیقی بکشید و تا 10 بشمارید تا زمانی که دوباره آرامشتان را به دست بیاورید.

از قبل خود را برای گفت و گوهای سخت آماده کنید

قبل اینکه یک مکالمه دشوار و یا دعوا را شروع کنید در ذهن خود این را در نظر داشته باشید که ممکن است هر اتفاقی بیفتد و هر انتظاری میتوانید از این بحث داشته باشید و خود را برای گفت و گو و دعوای شدید آماده کنید تا بتوانید از پس بحث های ساده تر بر بیایید و موقع دعوا گریه تان نگیرد.

به طرف مقابل خود هم حق بدهید

شما باید در هنگام دعوا و یا بحث کردن در مورد آنچه احساس میکنید صادق باشید و سعی کنید منطقی با اوضاع برخورد کرده و حق به جانب نباشید. اگر حق با شخص مقابل است این را بپذیرید با این روش احساسات خودتان نیز کمتر جریحه دار میشود و گریه تان نمیگیرید.

یک لیوان آب بنوشید

معمولا افراد هنگام سخرانی کردن، دعوا کردن و یا بحث جدی با کسی کردن دچار اضطراب شده و احساساتی میشوند و شروع به گریه کردن میکنند ولی این آخرین چیزی است که آنها میخواهند به همین دلیل در این شرایط توصیه میشود قبل از شروع به گریه کردن یک لیوان آب بنوشید، نوشیدن آب زمان میبرد و توجه شما را از احساسات دور میکند.

برای لحظه ای کوتاه محیط را ترک کنید

اگر نتوانستید جلوی گریه کردن واحساسات خود را بگیرید برای چند لحظه از آن محیط دور شوید و یا در حالت خود تغییر ایجاد کنید مثلا اگر نشسته اید بایستید اگر ایستاده اید راه بروید تا کمی آرامشتان را باز گردانید و دوباره برگردد تا با آرامش بیشتری بحث را ادامه دهید.

افکار خود را تغییر بدهید

این یک تمرین است زمانی که میخواهید شروع به گریه کردن کنید افکاری که باعث ناراحت شدن شما میشود را متوقف کنید و جای آنها را با افکار مثبت پر کنید. مثلا به چیزهای خنده داری که شما را خوشحال میکند فکر کنید. در ابتدا تغییر دادن تمرکز زمانی که غرق شده اید کار آسانی نیست اما این روش نیاز به تمرین دارد و مطمئن باشید میتوانید با کمک این تمرین دیگر موقع دعوا گریه نکنید.

چند تکنیک برای اینکه موقع دعوا کردن گریه نکنیم

  • 3 بار نفس عمیق بکشید و نفس خود را چند ثانیه نگه دارید سپس باز دهم کنید.
  • با فشار دادن توپ ها و وسایل نرم برای کاهش استرس خود استفاده کنید.
  • خمیازه کشیدن باعث آرام شدن ماهیچه های گلو میشود.
  • سعی کنید عضلات خود را شل کنید تا فشار و استرس درونتان جمع نشود.
  • حالت چهره خود را تغییر دهید. اخم کردن و ناراحت بودن چهره سبب تشدید گریه میشود سعی کنید یک لبخند مصنوعی بزنید.

راه کارهای بلند مدت برای کنترل گریه هنگام مشاجرات

گریه کردن یکی از نیاز های طبیعی بدن همه ی ما موجودات است حتی در بعضی از حیوانات نیز بروز دادن این احساس وجود دارد. اما بعضی از افراد بیش از اندازه گریه میکنند یکی از دلایل این موضوع میتواند وجود استرس و اضطراب زیاد باشد که برای از بین بردن این احساسات و اینکه چگونه گریه نکنیم برخی راه کارها وجود دارد که در بلند مدت جواب میدهد و شما باید مدام آن ها را تمرین کنید مانند:

  • پیاده روی کردن: هروز به مدت نیم ساعت سعی کنید راه بروید
  • دوش گرفتن
  • ورزش کردن
  • کتاب خواندن
  • گوش دادن به موسیقی بی کلام
  • صحبت کردن به دوستی که به شما خیلی نزدیک است
  • تماشا کردن فیلم
  • نوشتن احساسات منفی و مثبت در کاغذ و پاره کردن کردن آنها

تمرین کردن این کارها به صورت روتین باعث میشود سطح احساسات شما کاهش یابد و در زمانی مجبور نباشید احساسات خود را بیرون بریزید و شروع به گریه کردن بکنید.

مطالب پیشنهادی:

چرا در مواقع عصبانیت نمی‌توانیم خوب فکر کنیم

راهکار برای کنترل عصبانیت

نظرات