بهترین روش برای نگهداری پیاز چیست؟ پیاز از مواد اولیه اصلی آشپزی است و افراد اغلب به دنبال یافتن بهترین روش نگهداری پیاز در منزل هستند. این مقاله هر آنچه در مورد نگهداری پیاز در منزل باید بدانید را در اختیار شما قرار می دهد.
پیاز بدون شک یکی از اصلی ترین مواد اولیه در آشپزی است. پیاز در اندازه، اشکال و رنگ های مختلف وجود دارد و هر یک کاربردهای منحصر به فردی در آشپزی دارند. به عنوان یک ماده اولیه اصلی، مردم آن ها را به صورت عمده خریداری می کنند. در ادامه خواهیم گفت چگونه پیاز را نگهداری کنیم؟ طریقه نگهداری پیاز به مدت طولانی در انباری، نحوه نگهداری پیاز بریده شده، روش نگهداری پیاز تازه، طریقه نگهداری پیاز خرد شده در یخچال، طریقه نگهداری ترشی پیاز و سایر روش های نگهداری پیاز را در ادامه این مطلب از مینویسم بخوانید.
بهترین روش نگهداری پیاز در خانه
متاسفانه، در اغلب موارد قبل از این که استفاده شوند نرم شده یا شروع به جوانه زدن می کنند. بنابراین، این سوال مطرح می شود که چگونه برای جلوگیری از خراب شدن باید پیاز را در منزل نگهداری کرد. این مقاله همه چیزهایی را که باید در مورد نحوه نگهداری پیاز بدانید به شما می گوید.
پیاز را در جای خنک، خشک، تاریک و با تهویه مناسب نگهداری کنید
پیازهای زرد معمولی در تمام طول سال در دسترس هستند.
طبق گفته انجمن ملی پیاز (NOA)، بهترین مکان برای نگهداری پیاز با پوست در مکانی خنک، خشک، تاریک و با تهویه مناسب مانند انبار، زیرزمین یا گاراژ است. دلیل آن این است که پیاز به صورت رطوبت را جذب می کند. اگر دما یا رطوبت بسیار بالا باشد، ممکن است جوانه بزنند یا بپوسند.
مطالعه ای دریافت که نگهداری پیاز در دمای 40-50 درجه فارنهایت (4-10 درجه سانتیگراد) ایده آل است. در این دماها، پیاز بهترین خواص خود را حفظ می کند.
همچنین، اطمینان از وجود تهویه مناسب برای جلوگیری از کپک زدن و پوسیدگی ضروری است. یک سبد باز، یک کیسه توری و غیره برای نگهداری پیاز مناسب هستند.
از نگه داشتن پیاز در کیسه پلاستیکی بپرهیزید زیرا ممکن است به دلیل تهویه نامناسب خیلی زود خراب شوند. علاوه بر این، نگهداری پیاز در یک مکان تاریک به نگهداری طولانی مدت آن ها کمک می کند. نبود نور خورشید به کاهش تغییرات دمایی و رطوبت کمک می کند؛ تغییر دما و رطوبت دو فاکتور خراب شدن سریع تر پیاز هستند.
خلاصه: بهتر است پیازهای معمولی را در یک اتاق خنک، خشک، تاریک و دارای تهویه مناسب نگهداری کنید. مکان هایی که ممکن است این شرایط را فراهم کنند عبارتند از یک انبار، زیرزمین یا گاراژ.
برای خواندن فواید پوست پیاز کلیک کنید
از نگهداری پیاز با پوست در یخچال خودداری کنید
پیازهایی که از فروشگاه ها خریداری می کنید دارای پوست نازکی هستند زیرا بلافاصله بعد از برداشت خشک شده اند تا آماده مصرف شوند.
خشک شدن پیاز به حذف رطوبت کمک کرده و باعث می شود تا پیاز برای مدت طولانی تر خراب نشود. همانطور که گفته شد بهترین روش نگهداری پیاز در مکانی خنک، خشک، تاریک و با تهویه مناسب است. در چنین شرایطی، پیاز رطوبت جذب نمی کند یا در معرض تغییرات دمایی و گرمای زیاد قرار نمی گیرد.
نگهداری پیاز کامل در یخچال باعث می شود تا پیاز در معرض شرایط سرد و مرطوب قرار گیرد. از آنجایی که پیاز خیلی سریع رطوبت را جذب می کند، ممکن است خیلی سریع بپوسند و خراب شوند.
با این وجود، این موضوع برای پیاز پوست کنده، خلال شده یا خرد شده صدق نمی کند. پیاز پوست کنده را می توانید تا دو هفته در یخچال نگهداری کنید، در حالی که پیاز خرده شده یا خلال شده تا 7 الی 10 روز در یخچال باقی می مانند.
خلاصه: از نگهداری پیاز کامل در یخچال خودداری کنید، زیرا به سرعت رطوبت را جذب می کند. انجام این کار ممکن است باعث شود که آنها خیس شده و سریع تر خراب شوند.
بهترین روش برای نگهداری موسیر
موسیر بسیار شبیه به پیاز است، اما طعمی شیرین تر و ملایم تر دارد. مانند پیاز معمولی، موسیر نیز باید در یک مکان خنک، خشک، تاریک با تهویه مناسب نگهداری شود. این شامل اتاق هایی مانند انبار، زیرزمین و گاراژ است.
موسیرها را در یک کیسه توری یا سبد باز نگهداری کنید تا مطمئن شوید که تهویه مناسب دارند. به این روش می توانید موسیرها را تا 30 روز نگه دارید.
از سوی دیگر، موسیر را می توانید تا شش ماه در فریزر نگهداری کنید. برای فریز کردن موسیر، پوست آن را بگیرید و موسیر را تمیز کنید. سپس، موسیرهای پوست گرفته شده را در یک کیسه یا ظرف دربسته قرار دهید و در فریزر نگهداری کنید.
خلاصه: موسیر شبیه به پیاز است و می تواند به طور مشابه در مکان های خنک، خشک، تاریک و دارای تهویه مناسب مانند انبار، زیرزمین یا گاراژ نگهداری شود.
نحوه نگهداری پیاز پوست کنده، خرد شده، پخته و ترشی
نگهداری مناسب برای اطمینان از ماندگاری زیاد پیاز بسیار ضروری است. در ادامه، بهترین روش ها برای نگهداری پیاز در منزل را معرفی می کنیم.
روش نگهداری پیاز پوست کنده
بعد از این که پیاز را پوست کندید، باید آن را در یخچال نگهداری کنید تا از آلودگی باکتریایی به دور باشد. آن را در یک ظرف دربسته قرار دهید و مطمئن شوید که یخچال روی دمای 40 درجه فارنهایت (4 درجه سانتیگراد) یا کمتر تنظیم شده باشد.
بر اساس USDA، پیاز پوست کنده می تواند 10 تا 14 روز در یخچال بماند.
طریقه نگهداری پیاز خرد شده در یخچال
پیاز خرده شده را می توان تا 10 روز در یخچال نگهداری کرد. کافی است آن ها را در یک کیسه یا ظرف دربسته قرار دهید. از سوی دیگر، اگر پیاز خرد شده آماده را از فروشگاه ها خریداری می کنید، حتما در یخچال نگه دارید و قبل از تاریخ انقضا درج شده روی بسته بندی مصرف کنید.
برای استفاده طولانی مدت، پیازهای خرد شده را می توانید در فریزر به مدت سه الی شش ماه نگه دارید. آن ها در غذاهای پخته شده مانند سوپ، خورش و غیره کاربرد فراوانی دارند.
روش نگهداری پیاز پخته شده
پیاز پخته شده را می توان به مدت سه الی پنج روز در یخچال نگهداری کرد. کافی است چند ساعت بعد از پخت، آن ها را در یک کیسه یا ظرف دربسته قرار دهید. اگر برای مدت زمان طولانی بیرون از یخچال بمانند، به محل تجمع باکتری تبدیل خواهند شد.
پیاز پخته شده را می توان تا سه ماه در فریزر نگهداری کرد.
همچنین بخوانید: طرز تهیه پیاز سرخ کرده
نحوه نگهداری ترشی پیاز
ترشی گرفتن یک روش ساده و مقرون به صرفه برای افزایش طول عمر ماندگاری پیاز است. این شامل نگهداری آن ها در محلولی است که مانع از رشد باکتری هایی می شود که معمولا سبزیجات را خراب می کنند. اگر پیاز به این روش تهیه شود، ممکن است تا شش ماه نیز باقی بماند.
برای تهیه ترشی پیاز، پیازهای پوست کنده را در یک ظرف شیشه ای یا سرامیکی مملو از سرکه و ترکیبی از نمک، شکر و ادویه هایی که دوست دارید، بریزید.
بعد از باز شدن، بهتر است آن را در یخچال نگهداری کنید تا برای مدت زمان طولانی تری باقی بمانند.
خلاصه: پیاز کامل بهتر است در یک اتاق خنک، تاریک، خشک و دارای تهویه مناسب نگهداری شود، در حالی که پیازهای پوست کنده، خلال شده، خرد شده، پخته شده و ترشی را می توان در یخچال نگهداری کرد. پیازها را می توان فریز کرد تا ماندگاری آن ها بیشتر شود، اما بهتر است از آن ها در غذاهای پخته استفاده شود.
پیازچه و تره فرنگی را در یخچال نگهداری کنید
مردم اغلب این سوال را مطرح می کنند که آیا تفاوتی بین پیازچه و تره فرنگی وجود دارد یا نه. پیازچه همان پیاز جوان است. آن ها قبل از رشد کامل پیاز برداشت می شوند و دارای برگ های سبز توخالی می باشند.
تره فرنگی نیز یک گیاه مشابه است، اما پیاز ندارد. تره فرنگی بزرگ تر، دارای بافت تردتر و طعمی ملایم تر و شیرین تر از پیازچه است. پیازچه و تره فرنگی دارای شباهت های زیادی هستند که باعث می شود شیوه نگهداری آن ها نیز مشابه باشد.
اگر قصد دارید طی یک یا دو روز از پیازچه یا تره فرنگی استفاده کنید، می توانید آن ها را در یک ظرف دارای آب نگهداری کنید. فقط مطمئن شوید که محیط آشپزخانه خیلی گرم یا مرطوب نباشد تا خراب نشوند.
با این وجود، اگر قصد دارید بعد از چند روز از آن ها استفاده کنید، بهتر است آن ها را در یک حوله کاغذی آشپزخانه بپیچید و ساقه ها را با یک کش محکم ببندید. سپس، آن ها را تا بیش از یک هفته در کشوی مخصوص میوه و سبزیجات یخچال نگهداری کنید.
همچنین، می توانید پیازچه و تره فرنگی را خرد کرده و برای ماه ها در فریزر نگهداری کنید. اطمینان حاصل کنید که آن ها را در یک کیسه یا ظرف دربسته نگهداری می کنید.
خلاصه: پیازچه و تره فرنگی دارای ویژگی های مشابهی هستند، به همین دلیل است که می توان آنها را به طور مشابه تا یک و نیم هفته نگهداری کرد. ساقه ها را با یک کش محکم ببندید، آن ها را در یک حوله کاغذی آشپزخانه بپیچید و در کشوی مخصوص میوه و سبزیجات یخچال خود قرار دهید.
همچنین بخوانید: روش صحیح نگهداری مواد غذایی در فریزر
نحوه خرید پیاز
انتخاب پیازهای درست هنگام خرید به اندازه روش نگهداری آن ها مهم است. برای پیازهای زرد معمولی و پیاز قرمز، پیازهایی با پوست خشک و نازک را انتخاب کنید. علاوه بر این، لایه بیرونی پیاز باید عاری از هرگونه لکه و رطوبت باشد.
همچنین، باید سفت و سنگین باشند تا مطمئن شوید که در عین حال که آبدار هستند، اما بیش از حد نرسیده اند. از خرید پیازهایی که شروع به جوانه زدن کرده اند، بپرهیزید زیرا خیلی سریع می پوسند و خراب می شوند.
همچنین باید از خرید پیازهایی که بو می دهند، اجتناب کنید. این بو می تواند ناشی از پوسیدگی یا رسیدن بیش از حد پیاز باشد. برای خرید پیازچه نیز، آن هایی با پیاز سفید روشن، بدون لک و ساقه های سفت و سبز را انتخاب کنید.
برای خرید تره فرنگی به دنبال آن هایی بگردید که رنگ سفید و سبز زیادی داشته باشند. ساقه آن ها باید ترد، سفت و بدون تغییر رنگ باشد.
خلاصه: پیازهایی را انتخاب کنید که پوست خشک و نازک داشته باشند و بدون لکه و علائم رطوبت باشند. آنها همچنین باید نسبت به اندازه خود سنگین، سفت و بی بو باشند. پیازچه باید پیازهای سفید روشن و ساقه های سفت داشته باشد. تره فرنگی باید ترد، سفت و بدون تغییر رنگ باشد.
همچنین بخوانید: طرز تیهه پودر پیاز
کلام آخر
پیاز یکی از پرکاربردترین مواد اولیه در آشپزخانه است. پیاز در اندازه، اشکال و رنگ های مختلف در دسترس است و هر یک کاربرد منحصر به فردی در آشپزی دارند. برای اطمینان از ماندگاری پیاز تا حد امکان، نگهداری مناسب ضروری است.
بهترین روش برای نگهداری پیاز کامل و موسیر در یک اتاق خنک، خشک، تاریک با تهویه مناسب است. مکان های ایده آل دارای چنین شرایطی عبارتند از انبار، زیرزمین و گاراژ.
پیاز پوست کنده را می توان به مدت 10 تا 14 روز در یخچال نگهداری کرد، در حالی که پیاز خرد شده را می توان به مدت 7 تا 10 روز در یخچال نگهداری کرد. آن ها را در یک کیسه یا ظرف دربسته قرار دهید تا حتی طولانی تر بمانند.
پیاز پخته شده را می توان برای سه الی پنج روز در یخچال یا تا سه ماه در فریزر نگهداری کرد. انواع ترشی پیاز را می توان تا شش ماه نگه داشت و بهتر است بعد از باز کردن در یخچال نگهداری شوند.
پیازچه و تره فرنگی را می توان به مدت یک الی دو روز در یک ظرف شیشه ای یا سرامیکی مملو از آب نگهداری کرد. برای نگهداری به مدت طولانی تر، یعنی تا یک هفته یا بیشتر، آن ها را در یک حوله کاغذی آشپزخانه بپیچید و در کشوی مخصوص سبزی و میوه یخچال نگهداری کنید.