قند باعث التهاب می شود و باید برای جلوگیری از آن چه کرد ؟

ناشر: می‌نویسم (minevisam.ir)

نویسنده: کامران گوران

تاریخ انتشار: 13 مارس 2020

تماس با ما: ارسال پیام

اشتراک گذاری

زمانی که بحث التهاب مزمن می شود ، قند یکی از بدترین متخلفین می باشد.در این روز ها التهاب، مخصوصا ارتباط اش با رژِیم غذایی ما ،موضوع جذابی است.

ما میدانیم که غذا های تازه و غیر فراوردی شده ، همانند توت ها ، روغن زیتون ، ماهی سالمون ، و سبزیجات ، می توانند به بدن ما کمک کنند تا التهابات مزمن  را دفع کنند . ( که به صورت، چه اتفاقی می افتد که پاسخ “خاموش” بدن ما دوام می آورد و ما را در حالت هوشیار مداوم قرار می دهد، شناخته می شود ) و این پنهان نیست که التهابات مزمن ، می توانند برای سلامتی ما مضر باشند

این به بسیاری از بیماری ها شامل سرطان ، بیماری های قلبی ، دیابت ، افسردگی ، ارتروز و الزایمر ، مرتبط شده است .

تعدادی از غذا ها که میتوانند التهاب را افزایش دهند ، وجود دارند ، و یکی از ان ها که در نزدیکی بالاترین قسمت لیست قرار دارد ، قند می باشد . قند مازاد در رژیم غذایی ما می تواند ، قطعا به التهابات مزمن و درجه پایین ختم شود ، که  موجب بیماری های مزمن می شود . گفته شده توسط : سامانتا بارتولومه ، متخصص تغذیه . قند با چندین راه در بدن موجب التهاب می شود که توسط بارتولومه گفته شده است . در اینجا چهار پاسخ مهم مضر وجود دارد :

  • وقتی پروتئین یا چربی با قند در خون ترکیب می شوند ، منجر به تولید ترکیباتی به نام ( گلیکاسون پیشرفته تولیدی پایانی ) ،می شوند که تعداد بسیاری از آن ها موجب التهاب میشود.
  • روده ما نفوذپذیرتر می شود ، این امر باعث می شود باکتری ها و سایر ذرات التهابی راحت تر در خون ما قرار گیرد .
  • قند و سایر غذا های التهابی ،موجب بالا رفتن کلسترول بد میشود ، که به پروتئین واکنش دهنده نوع C بیش تر، ختم می شود .
  • قند باعث افزایش وزن می شود ، که موجب چربی مازاد بدن می شود ، که می تواند به مقاومت نسبت به انسولین ختم شود . نتیجه ؟ شما قبلا حدس زده اید : التهاب

بله ،نمودار های RDS و MDS  نشان داده اند که ، که با قطع کردن شیرینی جات ، ما به حل کردن چرخه شرور التهاب کمک می کنیم . اما گفتن آسان تر از انجام دادن می باشد ، گذشته از اینها ، ما انسان هایی با جوانه های چشایی می باشیم . و مهم تر از آن ، قند فقط در چیز های شیرین از قبیل دسر ها ، نوشابه و آّبنبات پیدا نمی شود ، بلکه در غذا های بی شماری موجود است .

بسیاری از سس ها ،چاشنی ها ، نوشیدنی های کاربردی ، ماست و حتی اسنک های میان وعده یا غلات به ظاهر سالم، از آن پر شده اند.

بنابراین ، چگونه از این دوری کنیم ؟ با توجه به گفته بارتولومه ، نکته اصلی این است که ، به خودتان در هنگام مصرف قند روزانه خود آموزش دهید ( مخصوصاً وقتی که صحبت  از غذاهایی که به آن احتیاج ندارند ، می شود) ، محدودش کنید و جایگزین مناسبی پیدا کنید .

او می گوید : با خواندن بر چسب غذا یا ذرات غذایی شروع کنید .

سازمان FDA برچسب جدیدی از ذرات غذایی را پیاده سازی کرده است که هم اکنون شامل یک مورد خط جداگانه، برای قندهای مازاد می باشد . با توجه به دستور العمل های غذایی برای مردم ، ( 2015-2020) ما باید ، مصرف قند مازاد را به کم تر از ده درصد تمام کالری روزانه به عنوان قسمتی از برنامه رژیم سلامتی برسانیم .

وقتی صحبت از حذف کردن می شود ، بارتولومه پیشنهاد میکند تا ، قند را با جایگزین های طبیعی تعویض کنیم ( ما خواهان تغییر جهت می باشیم ). قند های مازاد می توانند خیلی راحت تر اجتناب شوند، زمانی که شما به تجهیزات درست ، مجهز باشید . در نتیجه  ، هنگامی که حس شیرینی دوستی  شما شکوفا می کند ، شما به ماده ای مسلح خواهید شد که حس رنگارنگ شما را محروم نمی کند.