چگونه برای ادامه تحصیل در آلمان ویزای تحصیلی آلمان بگیریم؟

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

یکی از راه های مهاجرت به آلمان گرفتن ویزای تحصیلی آلمان است. رایگان بودن تحصیلات در بیشتر دانشگاه های آلمان، شرایط آموزشی خوب و مدرک معتبری که این کشور به دانشجویان ارائه می دهند بسیاری را برای تحصیل در آلمان ترغیب می کند. ویزای تحصیلی آلمان موقتی است و پس از پایان تحصیلات در صورتی می توان در آلمان اقامت دائم داشت که ویزای خود را به ویزای کاری تغییر دهید و این در صورتی اتفاق می افتد که پس از پایان تحصیل خود در آلمان حداکثر بعد از 18 ماه از تاریخ فارغ التحصیلی خود استخدام شوید.

مهاجرت به آلمان از طریق ویزای تحصیلی یکی از انواع روش های مهاجرت به آلمان است برای دیدن سایر روش های مهاجرت به آلمان روی لینک زیر کلیک کنید:

آشنایی با انواع روش های مهاجرت به آلمان از طریق قانونی

ویزای تحصیلی آلمان (شرایط و مدارک مورد نیاز برای تحصیل در آلمان)

برخی افراد برای ادامه تحصیل کشور آلمان را انتخاب می کنند در ادامه اطلاعات مفیدی در مورد ادامه تحصیل در آلمان در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به این دسته از افراد ارائه می دهیم. همچنین مراحل کلی گرفتن ویزای تحصیلی برای مهاجرت به آلمان و شرایط مورد نیاز برای تحصیل در آلمان را توضیح خواهیم داد. اگر قصد گرفتن ویزای تحصیلی برای مهاجرت به آلمان را دارید و یا هدف شما فقط ادامه تحصیل است فرقی نمی کند این متن می تواند به شما کمک کند.

تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی:

اگر قصد ادامه تحصیل در آلمان بعد از دوره دبیرستان را دارید برای ادامه تحصیل در آلمان لازم است مدرک 12 ساله معادل دیپلم ایران را ارائه دهید. سطح زبان آلمانی شما باید سطح B1 یا B2 باشد. اگر معدل مدرک دیپلم شما بالا باشد بدون گذراندن دوره کالج وارد دانشگاه می شوید ولی در صورتی که معدل مدرک دیپلم شما پایین باشد لازم است دوره 9 ماهه کالج را پشت سر بگذارید و سپس تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی را آغاز کنید.

ادامه تحصیل در آلمان و گرفتن ویزای تحصیلی آلمانچگونه ویزای تحصیلی آلمان بگیریم؟ 

برای مهاجرت به آلمان برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی قبل از هر چیز بهتر است برای گرفتن نوبت سفارت اقدام کنید زیرا این پروسه به دلیل حجم زیاد متقاضیان ویزای تحصیلی آلمان ممکن است زمان بر شود. قدم بعدی برای گرفتن ویزای تحصیلی آلمان این است که پذیرش یکی از دانشگاه های آلمان را داشته باشید.

یکی از مدارک اصلی برای گرفتن ویزای تحصیلی آلمان تمکن مالی شما برای یک سال است که بتوانید مخارج خود را تأمین کنید. این مقدار مبلغی حدود 750 یورو در ماه می باشد.

نکته: برای مهاجرت تحصیلی به آلمان در مقطع کارشناسی باید این نکته را در نظر داشت که از سال اخذ مدرک دیپلم نباید بیشتر از 4 یا 5 سال گذشته باشد.

برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان در مقطع کار شناسی مدرک زبان آلمانی در سطح b1 الزامی است اما پس از ورود به آلمان و قبل از ورود به دانشگاه باید سطح زبان آلمانی خود را به سطح b2 برسانید.

دوره کارشناسی در آلمان 4 ساله است و فرد دانشجو در آلمان برای تأمین مخارج خود می تواند در هفته 40 ساعت کار کند.

آیا تحصیل در آلمان کاملا رایگان است؟

تحصیل رایگان در آلمان بدین منظور نیست که تحصیل کاملا به صورت رایگان باشد و دانشگاه های رایگان آلمان سالیانه مبلغ بسیار کمی حدود 700 تا 800 یورو از دانشجو اخذ می کنند. برای ادامه تحصیل به زبان انگلیسی در مقطع کارشناسی در آلمان، فرد متقاضی باید مدرک آیلتس حداقل 6 را اخذ نماید.

شهریه دانشگاه های خوصی آلمان چقدر است؟

شهریه دانشگاه های خصوصی آلمان سالیانه 12 تا 13 هزار یورو تا 20 هزار یورو می باشد که به عواملی مانند رشته و شهر و دانشگاه دارد.

 مهاجرت تحصیلی به آلمان در مقطع کارشناسی ارشد

اگر به دنبال گرفتن ویزای تحصیلی آلمان در مقطع کارشناسی ارشد هستید بهتر است بدانید دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع کارشناسی بسیار تعیین کننده است. اگر از دانشگاه های معتبر و شناخته شده ایران مدرک کارشناسی خود را اخذ کرده باشید شرایط بهتری را برای گرفتن ویزای تحصیلی آلمان در مقطع کارشناسی ارشد دارید.

نکته مهم دیگر که برای گرفتن ویزای تحصیلی آلمان باید بدانید این است که از زمان گرفتن مدرک کارشناسی شما نباید بیشتر از 5 سال گذشته باشد.

همچنین متقاضیان مهاجرت تحصیلی به آلمان که مدرک لیسانس خود را در آلمان اخذ نکرده اند، نیاز است که مدرک تحصیلی آن ها توسط یک دفتر بین المللی در آلمان به نام Akademisches Auslandsamt مورد ارزیابی قرار بگیرد تا با مدارک لیسانس آلمانی مطابقت داده شود.

دوره کارشناسی ارشد در آلمان چند ساله است؟

این مدت می تواند از 1 سال تا 2 سال متغیر باشد که بستگی به دانشگاه و رشته ای دارد که برای آن پذیرش گرفته اید.

برای تحصیل در آلمان در مقطع ارشد زبان آلمانی باید در چه حدی باشد؟

مقطع کارشناسی ارشد در آلمان در بیشتر رشته ها به دو زبان انگلیسی و آلمانی ارائه می شود و دانشجویان می توانند با داشتن مدرک زبان انگلیسی آیلتس 6.5 به بالا و یا مدرک زبان آلمانی B2 در مقطع کارشناسی ارشد تحصیل نماید.

مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش در مقطع فوق لیسانس در آلمان

ویزای تحصیلی آلمان: قبول شدن در مصاحبه

  • پاسپورت
  • انگیزه نامه
  • مدرک زبان
  •  اصل و ترجمه تمامی مقاطع تحصیلی شامل دیپلم و پیش دانشگاهی و لیسانس به همراه
  • ریز نمرات آن ها
  •  نامه تمکن مالی
  •  نامه و رزومه کاری در صورت داشتن سابقه کار

انواع دوره های کارشناسی ارشد در آلمان (Degree types)

دوره های کارشناسی ارشد در آلمان شامل:

  • کارشناسی ارشد علوم (Master of Sciences)
  • کارشناسی ارشد هنر (Master of Arts) ارائه می شوند.

در یک تقسیم بندی دیگر دوره های ارشد به صورت

Consecutive: رشته مقطع لیسانس و فوق لیسانس باید هم خوانی داشته باشد و معمولا تحصیل در دوره های consecutive رایگان است.

Non-consecutive : دوره های کارشناسی ارشد که تمرکز آن ها بر روی رشته های خاص خواهد بود. برای مثال رشته هایی که نیازمند سابقه عملی و تجربی، علاوه بر مدرک لیسانس دارند. دانشجویان عموماً برای تحصیل در این نوع از دوره ها ، می بایست شهریه پرداخت کنند.

اکثر دوره های کارشناسی ارشد در کشور آلمان از نوع consecutive هستند.

گرفتن ویزای تحصیلی آلمان در مقطع دکتری

گرفتن ویزای تحصیلی آلمان در مقطع دکتری مراحل نسبتا پیچیده تری دارد. برای این که بتوانید ویزای تحصیلی آلمان را بگیرید باید یک رزومه قوی داشته باشید و علاوه بر این باید یک استاد راهنما در آلمان شرایط شما را قبول کند.

پس از پیدا کردن استاد راهنما و چند جلسه مصاحبه و بررسی رزومه و مصاحبه های شما توسط او در صورتی که استاد راهنما فرد متقاضی را قبول کند، وی می تواند در مقطع دکتری پذیرش خود را اخذ نماید.

رزومه قوی شامل موارد زیر می باشد:

  • داشتن مقاله های ISI
  • دارا بودن سابقه کارهای تحقیقاتی و پژوهشی
  • معدل بالا در مقطع لیسانس و فوق لیسانس
  • مدرک زبان در سطح بالا
  • انگیزه نامه قوی

طول دوره تحصیل در مقطع دکتری در آلمان 4 سال است.

انواع دوره های دکتری در آلمان

1. The Traditional PhD

در این دوره، دانشجو بر روی یک پروژه تحقیقاتی خاص تحت نظارت استاد راهنما، مشغول به کار خواهد شد. شما می توانید دوره دکتری خود را در یک دانشگاه یا موسسات تحقیقاتی غیر انتفاعی دانشگاهی انجام دهید.

2. Structured Doctoral Program

این دوره به طور گسترده به زبان انگلیسی برگزار می شوند. دانشجو می بایست علاوه بر پایان نامه، واحدهای آموزشی را نیز بگذراند.

PhD application process

3. بر اساس نوع دوره متفاوت خواهد بود. به طور کلی، در هر ۲ دوره شما می بایست پروژه تحقیقاتی انجام داده و پایان نامه ارائه دهید.

 بورسیه تحصیلی در آلمان

بسیاری از افرادی که قصد مهاجرت تحصیلی به آلمان را دارند، تمایل به اخذ بورسیه تحصیلی دارند برای گرفتن بورسیه تحصیلی آلمان باید این نکته را در نظر داشته باشید که گرفتن بورسیه تحصیلی آلمان به خصوص در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد کار سختی است و در دوره دکتری تنها با داشتن رزومه بسیار قوی امکان پذیر است.

بورسیه تحصیلی تنها به افراد خیلی خاص و با استعداد تعلق می گیرد. برنامه های بورسیه ای متفاوتی که در آلمان وجود دارد توسط سازمان DAAD ارائه می شوند.
شرایط گرفتن ویزای تحصیلی آلمان

مراحل کلی گرفتن ویزای تحصیلی آلمان در همه مقاطع تحصیلی

1. اولین مرحله برای گرفتن ویزای تحصیلی آلمان گرفتن نامه پذیرش دانشگاه آلمان است. باید رشته و دانشگاه مورد نظر خود را پیدا کنید.

2. گرفتن وقت سفارت: این مرحله ممکن است تا 16 ماه طول بکشد بنابراین بهتر است قبلاز انجام دادن بقیه مراحل برای گرفتن وقت سفارت اقدام کنید. گرفتن نوبت سفارت از طریق سایت سفارت آلمان انجام می شود و نیاز به مراجعه حضوری نیست ولی برای ارائه مدارک مورد نیاز لازم است حضوری مراجعه نمایید.

3. مدارک مورد نیاز برای مهاجرت به آلمان از طریق ویزای تحصیلی

هنگام حضور در سفارت آلمان طبق نوبت ارائه شده ارائه مدارک ذیل الزامی است:

  • فرم درخواست ویزا
  • ۲ قطعه عکس بیومتریک و جدید گذرنامه در اندازه (۳۵×۴۵ میلی متر)
  • گذرنامه با اعتبار بیش از ۶ ماه به همراه کپی از صفحات ۲ و ۳
  • مدرک زبان آلمانی و یا انگلیسی معتبر
  • اصل و ترجمه کپی مدارک شناسایی دارای تاییدیه وزارت امور خارجه، دادگستری و سفارت آلمان
  • مدارک اثبات تمکن مالی ( داشتن حداقل معادل ۸۶۴۰ یورو در حساب بانکی ایرانی برای پوشش هزینه‌ها) – ریز حساب بانکی و گردش مالی
  • اصل نامه پذیرش تحصیلی دانشگاه آلمان
  • مدارک و سوابق شغلی
  • ۶۰ یورو به عنوان هزینه صدور ویزای تحصیلی آلمان
  • رزومه فردی به همراه اطلاعات کامل و امضا
  • انگیزه‌نامه تحصیلی دقیق (sop)، کامل و متقاعد کننده به همراه امضا
  • بیمه مسافرتی معتبر
  • تاییدیه رسمی درخواست تحصیلی از دانشگاه و یا سامانه
  • مدارک دیپلم، پیش دانشگاهی و یا دانشگاهی به انضمام ریز نمرات و ترجمه
  • کارت دانشجویی و یا هرگونه گواهی تحصیل در دانشگاه
  • مدرک فارغ‌التحصیلی مقطع کارشناسی (برای درخواست تحصیل در مقطع ارشد در آلمان)
  • پذیرش و یا دعوت‌نامه استاد راهنما به همراه شرح طرح و پروپوزال دکترا ( برای تحصیل در مقطع دکترا)
  • کپی تمامی مدارک بالا

4. مصاحبه حضوری و ارائه مدارک به سفارت آلمان

با گذراندن مراحل تعیین وقت ویزای تحصیلی آلمان و اخذ پذیرش از دانشگاه مورد نظر، نوبت به مصاحبه حضوری با آفیسر پرونده و ارائه مدارک مورد نیاز به سفارت آلمان می‌رسد.

برای اینکه بتوانید ویزای تحصیلی آلمان بگیرید، ارائه مدارک کامل و بی نقص، حفظ خونسردی و آرامش و داشتن آمادگی به هنگام مصاحبه با آفیسر پرونده یکی از نکات اصلی برای موفقیت شما در گرفتن ویزای تحصیلی آلمان است.

در مصاحبه ای که برای گرفتن ویزای تحصیلی آلمان انجام می شود چه سوالاتی پرسیده می شود؟

  • علت درخواست ویزای تحصیلی آلمان و انتخاب این کشور برای تحصیل
  • توضیح دلایل انتخاب دانشگاه
  • اطلاعات کلی در مورد آلمان و شرایط تحصیل، دلایل ترجیح دادن آلمان به سایر کشورها
  • توضیح روش‌های پوشش هزینه‌های زندگی و تحصیلی
  • اطلاعات و جزییات خانوادگی (شغل والدین و مواردی از این قبیل)
  • توضیح برنامه‌های آتی زندگی پس از اتمام تحصیل در آلمان
  • توضیح سوابق علمی و تحصیلی

پس از انجام مصاحبه هشت هفته تا چند ماه طول خواهد کشید تا نتیجه مصاحبه از طریق ایمیل سفارت آلمان به شما اعلام شود. (البته این زمان در برخی موارد متفاوت بوده است)

پس از مصاحبه

در صورت دریافت ایمیل تایید ویزا به شما وقت ملاقات دیگری داده می‌شود که تا ویزای تحصیلی آلمان توسط سفارت بر روی پاسپورت شما درج شود.

متاسفانه در صورت دریافت پیام ریجکت امکان اقدام برای تجدید نظر وجود نداشته و عملا به دلیل از دست رفتن تاریخ پذیرش دانشگاه آلمان تنها می‌توانید در صورت تمایل پس از تصحیح و بازنگری مدارک، دوباره برای وقت سفارت و دریافت ویزای تحصیلی آلمان اقدام کنید.

انواع ویزاهای تحصیلی کشور آلمان

  • German Student Visa

ویزای استاندارد تحصیلی برای دانشجویان بین المللی در کشور آلمان است که برای ادامه تحصیل در دانشگاه های آلمان به صورت تمام وقت پذیرفته شده اند.

  • German Student Application Visa

این ویزا مربوط به متقاضیانی است که قصد ثبت نام در دانشگاه های آلمان را دارند. این ویزا تنها برای انجام فرایند ثبت نام دانشگاهی اعتبار داشته و شخص با داشتن این ویزا، قادر به تحصیل در کشور آلمان نیست.

  • German Language Course Visa

ویزای اختصاصی دوره های زبان در کشور آلمان است.

جمع بندی: کشور آلمان مقصد بسیاری از افرادی است که قصد ادامه تحصیل در کشور آلمان را دارند. با توجه به زیاد شدن تعداد متقاضیان ادامه تحصیل در آلمان در مقاطع تحصیلی متفاوت توضیحات مفیدی درمورد روال دریافت ویزای تحصیلی آلمان ارائه دادیم که امیدواریم مفید واقع گردد.

نظرات