چگونه کلم بروکلی را بپزیم؟ انواع روش های پخت کلم بروکلی

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

کلم بروکلی صرف‌نظر از روش‌پخت بسیار مفید است. فرقی نمی‌کند که آن بخارپز می‌کنید، سرخ می‌کنید، تفت می‌کنید، می‌جوشانید و یا آن را خام می‌خورید. در ادامه روش‌های مختلف پخت کلم بروکلی را برای شما آموزش می‌دهیم.

آیا می‌دانید بیشتر قسمت‌های بروکلی قابل خوردن هستند؟ بله، نیازی نیست ساقه‌ها را دور بیاندازید. فقط کافی است ساقه‌های سفت کلم بروکلی را با یک پوست‌کن پوست بگیرید. سپس، می‌توانید ساقه‌ها را همراه با قسمت‌های نرم‌تر به صورت خام در سالاد خرد کنید (سالاد کلم بروکلی). یا این که ساقه‌ها را حلقه حلقه کنید و آن‌ها را در کمی روغن زیتون تفت دهید. بله، ساقه‌ها نیز قابل خوردن هستند. برای یادگیری نحوه‌ی پخت کلم بروکلی، مجموعه‌ای از دستور پخت‌های مختلف از بروکلی تازه گرفته تا بروکلی یخ زده برای شما گردآوری شده است.

نحوه پخت بروکلی

بروکلی کاملا پخته شده با رنگ سبز خوش رنگ و طعمی مطبوع و ملایم و بافتی لطیف اما سفت است. به منظور اجتناب از پخت بیش از حد آن، پس از اتمام پخت آن را بلافاصله سرو کنید. همچنین، می‌توانید آن را در یک ظرف پر از یخ قرار دهید تا از پختن آن جلوگیری شود؛ این کار موجب می‌شود رنگ، طعم و مواد مغذی درون آن حفظ شوند.

در ادامه تصویری را از سه حالت پخت بروکلی مشاهده می‌کنید. این تصویر به خوبی نشان می‌دهد که تا چه اندازه باید آن را بپزید. بروکلی که تا حد ترد بودن پخته می‌شوند همچنان بافت ترد خود را حفظ می‌نماید و ویتامین‌ها و مواد مغذی موجود در آن نسبت به بروکلی که بیش از حد پخته می‌شود، بیشتر حفظ می‌شوند.

طرز پخت کلم بروکلی سبز

دستور پخت کلم بروکلی به روش بخارپز

اگر بخارپز دارید برای بخارپز کردن کلم بروکلی، حدود یک اینچ آب به ظرف بخارپز اضافه کنید و اجازه دهید آب به جوش آید. سپس، کلم بروکلی خرد شده، چه گل چه ساقه‌های آن، را داخل بخار پز قرار داده و به مدت 3 الی 5 دقیقه بپزید. اگر کلم بروکلی را با بافت نرم‌تر دوست دارید، چند دقیقه بیشتر بپزید. همچنین، اگر بخارپز ندارید می‌توانید آن را داخل یک ماهیتابه بخارپز کنید. برای این منظور، کلم بروکلی را خرد کرده و حدود یک چهارم اینچ آب به ماهیتابه اضافه کنید و حدود 5 دقیقه آن را بپزید. کلم بروکلی بخارپز یکی از سالم‌ترین روش‌های پخت بروکلی است زیرا سریع است و مواد مغذی و ویتامین‌های داخل آن حفظ می‌شوند، در حالی که وقتی بروکلی را در آب می‌جوشانید تمام مواد مغذی و ویتامین‌ها در آب حل شده و از بین می‌روند.

نحوه پخت كلم بروكلي با سیر و بادام زمینی

یک ترکیب فوق‌العاده از سیر و بادام زمینی همراه با کلم بروکلی، طعمی که هرگز از یاد نمی‌برید. و آماده کردن آن بسیار ساده و سریع است. اگر بروکلی تازه در اختیار ندارید، حتی می‌توانید از بروکلی یخ زده نیز استفاده کنید!

دستور پخت کلم بروکلیآیا یک دستور غذایی سریع می‌خواهید؟ در اینجا نحوه پخت بروکلی در مایکروویو آورده شده است. برای این کار کافی است گل‌های بروکلی را در یک کاسه ریخته و در مایکروویو قرار دهید. چند قاشق غذاخوری آب به آن اضافه کرده و به مدت 5 تا 7 دقیقه یا تا زمانی که به حالت مطلوب شما برسد، در درجه بالا در مایکروویو قرار دهید. 

این دستور پخت 5 ستاره برای تهیه‌ی لینگوئینی با کلم بروکلی و فلفل قرمز بسیار بکار می‌آید. این غذای خوشمزه در 20 دقیقه آماده می‌شود.

 طرز پخت کلم بروکلی سوخاری

بروکلی با تکنیک‌های پخت سریع مانند تفت دادن و سرخ کردن بسیار خوشمزه می‌شود. کمی روغن در ماهیتابه بریزید و اجازه دهید تا گرم شود، سپس گل‌ها و ساقه‌های خرد شده‌ی بروکلی را به ماهیتابه اضافه کنید و به مدت 4 الی 5 دقیقه تفت دهید.

 طرز پخت کلم بروکلی رژیمی با گوشت گاو به سبک رستوران

این بهترین دستور پخت گوشت گاو و بروکلی است. این دستور بسیار ساده است، اما طعم و مزه‌ی آن به گونه‌ای است که از رستوران خریداری کرده‌اید.

چگونه کلم بروکلی را بپزیمدر اینجا روش دیگری برای سرخ کردن بروکلی آورده شده است. از دستور پخت برنج سرخ شده استفاده کنید! بله، درست متوجه شدید، برنج بروکلی. برای تهیه این غذا، گل‌های کلم بروکلی خام را در غذاساز بریزید و به اندازه‌ای هم بزنید تا شبیه به دانه‌های برنج شود. سپس، آن را در ماهیتابه‌ای شبیه به برنج سرخ شده تفت دهید. بله، برنج بروکلی فوق‌العاده است و یک جایگزین عالی و کم کربوهیدرات برای برنج محسوب می‌شود.

نحوه برشته کردن بروکلی در فر

در اینجا نحوه پخت کلم بروکلی در فر آورده شده است. کلم بروکلی را با کمی روغن زیتون و نمک طعم‌دار کنید. سپس، آن را در سینی فر پخش کرده و در دمای 400 درجه بپزید. کلم بروکلی را تا زمانی بپزید که نرم شود و لبه‌های آن کمی برشته شوند.

یک دستور پخت ساده برای بروکلی برشته

تکه‌های برشته شده‌ی بروکلی طعم و مزه‌ی فوق‌العاده‌ای دارند. برای تهیه این نوع کلم بروکلی، به 2 عدد کلم بروکلی نیاز دارید. روش پخت با حرارت بالا یک تکنیک عالی برای دستیابی به طعم کاراملی بروکلی برشته شده است. این بدون شک بهترین راه برای پخت کلم بروکلی تازه در فر است.

نحوه پخت كلم بروكليگریل کردن کلم بروکلی

پخت کلم بروکلی به روش گریل طعم‌های کاراملی خوشمزه‌ای را ایجاد می‌کند و خیلی سریع آماده می‌شود. بروکلی را به قطعات بزرگ برش دهید تا از داخل توری‌ها بیرون نریزند (شما می‌توانید از یک توری گریل و یا فویل آلومینیومی استفاده کنید). کلم بروکلی را روی حرارت متوسط گریل کنید. همچنین، می‌توانید قبل از گریل کردن آن را به کمی روغن زیتون آغشته کنید. سمت دیگر بروکلی را نیز گریل کنید تا در کل حدود 5 الی 7 دقیقه گریل شود. 

طعم گریل شده‌ی بروکلی بسیار خوشمزه است.برای یک دستور پخت ساده و سریع، بروکلی را همراه با سرکه بالزامیک گریل کنید.

نان ذرت کلم بروکلی با پنیر

این نان مرطوب همراه با طعم شیرین ذرت می‌تواند همراه با غذاهای گوشتی سرو شود. اضافه کردن پنیر چدار طعم فوق‌العاده‌ای به این نان می‌دهد.

کلم بروکلی را خام بخورید

طرز پخت کلم بروکلیخوردن چیپس به عنوان میان وعده را فراموش کنید. کلم بروکلی یک انتخاب هوشمندانه برای میان وعده است. علاوه بر این، بروکلی خام بافت ترد خوشمزه‌ای به سالاد می‌دهد. پیشنهاد می کنیم مقاله کلم بروکلی خام یا پخته را بخوانید.

ترفند برای سفت ماندن کلم بروکلی پس از پخت: برای حفظ و بازگرداندن بافت ترد کلم بروکلی که کمی نرم شده است، آن را در یک ظرف پر از یخ قرار دهید. بافت ترد کلم بروکلی خیلی سریع به حالت اولیه بازمی‌گردد.

هنگام انتخاب کلم بروکلی تازه به چه نکاتی توجه کنیم؟

کلم بروکلی (Brassica oleracea) از سبزیجات خانواده کلم است. این نوع کلم انواع مختلفی دارد، اما مرسوم‌ترین نوع آن که بیشتر در بازار موجود است کلم بروکلی کالابرس نام دارد که گل‌های درشت و ساقه‌ای ضخیم و سفت دارد. بروکلی کالابرس معمولا تصویری است که همه‌ی ما از کلم بروکلی داریم. کلم بروکلی‌های بنفش رنگ را نادیده نگیرید؛ گاهی اوقات در بازارهای محلی می‌توانید آن‌ها را بیابید.

بروکلی در آب و هوای خنک رشد می‌کند. بنابراین، از اوایل ماه اکتبر تا آوریل به بازار می‌آید؛ اگرچه ممکن است در تمام طول سال بروکلی وجود داشته باشد اما در این ماه‌ها تازه‌تر است. بروکلی با گل‌های تازه و تیره و ساقه‌های سفت انتخاب کنید. توجه کنید که هیچ لکه‌ای بر روی گل‌ها نباشد و ساقه‌ها نیز نرم نشده باشند. گل‌ها باید محکم به هم چسبیده باشند. انتهای بریده شده‌ی ساقه را نیز بررسی کنید و کلم بروکلی‌هایی را انتخاب کنید که ظاهری تر و تازه داشته باشند به گونه‌ای که محل برش ساقه‌ها قهوه‌ای نشده باشد. 

دستور پخت کلم بروکلی سادهاگر بروکلی را بدون شستشو نگهداری کنید، تا دو هفته نیز تازه می‌ماند. برای این منظور آن را خشک و محکم در یک کیسه پلاستیکی نگه دارید. به خاطر داشته باشید که هرچه بیشتر کلم بروکلی را نگه دارید ارزش غذایی آن کمتر می‌شود. از این رو، بهتر است خیلی زود مصرف شود.

برای خواندن نحوه شستن کلم بروکلی کلیک کنید.

یک جایگزین مناسب کلم بروکلی یخ زده و منجمد است؛ هر مقدار که از کلم بروکلی باقی ماند را در فریزر منجمد کنید. این کار موجب می‌شود مواد مغذی موجود در آن حفظ شوند.

مواد مغذی موجود در بروکلی

بروکلی برای سلامت شما بسیار مفید است. یک فنجان از این نوع کلم حاوی 200 درصد از مقدار توصیه شده روزانه ویتامین C، دوز مناسب ویتامین A، ریبوفلاوین، کلسیم و فیبر استو خبر خوب این است که تنها 40 کالری دارد. مطالعات ثابت کرده‌اند که کلم بروکلی می‌تواند شما را در برابر آب مروارید، سکته مغزی و بسیاری از انواع سرطان محافظت کند. 

در واقع، طبق گفته‌ی یکی از محققان در دانشگاه ایلینوی، سولفورافان، یکی از ترکیبات ضد سرطان موجود در بروکلی، یکی از قوی‌ترین مواد ضد سرطانی موجود در مواد غذایی است. اما خاصیت ضد سرطانی سولفورافان چگونه عمل می‌کند؟ سولفورافان با افزایش آنزیم‌های کبدی که مواد شیمیایی سرطان‌زا موجود در مواد غذایی و یا آلودگی‌های محیط زیستی را از بین می‌برند، از بدن در برابر سرطان محافظت می‌کند. به اثبات رسیده است که جوشاندن بروکلی اثربخشی خواص ضد سرطانی آن را کاهش می‌دهد. بهترین روش مصرف کلم بروکلی به منظور به حداکثر رساندن خواص ضد سرطانی آن، بخار پز کردن آن در حد 3 الی 4 دقیقه است.

نظرات