طرز پخت خرچنگ ترد و خوشمزه خانگی + نحوه پاک کردن
خرچنگ یکی از سخت پوستانی است که در آب زندگی می کند. شاید برایتان جالب باشد و یکبار هم که شده خرچنگ بخورید تا هم طعم آن را بچشید و هم از خواص آن بهره مند شوید.اما چون خرچنگ در برخی رستوران های فرانسوی قابل تهیه است و این رستوران ها نیز محدود هستند، می خواهیم طرز تهیه خرچنگ را یاد بدهیم تا بتوانید در خانه خرچنگ خوشمزه آماده کنید.
طرز پخت خرچنگ جنوب
خرچنگ جنوب خوشمزه تر و خوش طعم تر از خرچنگ های رودخانه ای است که می توانید تهیه کرده و در منزل نوش جان کنید. ابتدا روش پاک کردن خرچنگ را ارائه می دهیم البته لازم به ذکر است که این دستور پخت خرچنگ که در ادامه آورده ایم با همان پوست تهیه می شود.
همچنین بخوانید : دستور تهیه میگو در فر
طرز پاک کردن خرچنگ
- برای پاک کردن خرچنگ، ابتدا از انتهای پوست سخت رویین آن گرفته و پوست سخت خرچنگ را جدا می کنیم.
- حال شش های خرچنگ را از روی گوشت برداشته و بیرون می اندازیم.
- در این مرحله از روش تمیز کردن خرچنگ، تکه استخوان که در همان انتهای پوست قرار داشت را می شکنیم و جدا می کنیم.
- در ادامه قسمت های اضافی را که روی گوشت سفید هستند بر می داریم.
- در مرحله بعدی پاک کردن خرچنگ، قسمت مثلثی پشت خرچنگ را جدا کرده و بیرون می اندازیم.
- اکنون تمام پاهای خرچنگ را جدا کرده و با جسمی سنگین به آن ها ضربه می زنیم و گوشت سفید آن را جدا می کنیم و در ظرفی می ریزیم.
- در این مرحله تمام گوشت های سفید رنگ خرچنگ قابل پخت است.
مواد لازم برای پخت خرچنگ
خرچنگ | به تعداد دلخواه |
آب | به میزان لازم |
ادویه دلخواه | به میزان لازم |
نمک دریایی | به میزان لازم |
یخ | به میزان لازم |
دستور پخت خرچنگ
زمان مورد نیاز: 1 ساعت
- پخت خرچنگ
آب را در قابلمه ای ریخته و روی حرارت زیاد قرار می دهیم.
- ریختن نمک
در این مرحله از طرز پخت خرچنگ، نمک را به آب اضافه می کنیم.
- افزودن ادویه دلخواه
ادویه دلخواه را در مواد قبلی پخت خرچنگ می ریزیم و هم می زنیم.
- اضافه کردن خرچنگ
بعد از اینکه آب جوشید، خرچنگ ها را در آب جوش می اندازیم و می گذاریم پوست خرچنگ ها نارنجی رنگ شود. در این مرحله لازم است خرچنگ ها را مدام تکان دهید تا به خوبی بپزد.
- قرار دادن خرچنگ در آب سرد
بعد از اینکه خرچنگ پخت و آماده شد، تقریبا 5 دقیقه در ترکیب آب و یخ قرار دهید.
- آماده کردن خرچنگ برای پخت
بعد از تقریبا 20 دقیقه، خرچنگ ها را از آبجوش خارج کرده و بعد از جدا کردن چنگال های خرچنگ، پوست سخت رویین را جدا می کنیم. حال تکه های خلالی مانندی را که روی کناره های گوشت خرچنگ چسبیده است، جدا می کنیم و گوشت سفید را میخوریم. نوش جان
نکته: گوشت خرچنگ علاوه بر خواصی که دارد، سرشار از کلسترول و سدیم است که می تواند برای افرادی که دچار مشکل قلبی عروقی هستند، مضر باشد. ضمن اینکه از نظر اسلام خوردن گوشت خرچنگ حلال نیست.
نکات مهم در پخت خرچنگ
- اگر برای ادویه دلخواه از پودر لیمو استفاده کنید، خرچنگ خوشمزه تر می شود.
- توجه کنید که آب باید تا اندازه ای باشد که تمام خرچنگ ها در آب غوطه ور شوند.
- دلیل قرار دادن خرچنگ پخته در آب و یخ این است که پوست خرچنگ به گوشت نچسبد.
- می توانید همین مواد را استفاده کرده و خرچنگ بخار پز آماده کنید و توجه کنید که زمان لازم برای بخار پز شدن خرچنگ تقریبا 15 دقیقه است.
- برای پخت خرچنگ کبابی، بعد از اینکه خرچنگ را 5 دقیقه جوشاندید، روغن مالی کرده و روی حرارت ذغال قرار می دهیم تا رنگش قهوه ای شود و بپزد.
- در برخی رسپی ها کمی سرکه و فلفل قرمز را در آب می ریزند تا خرچنگ کبابی خوشمزه تر شود.
- توجه کنید که بیش از حد پختن خرچنگ موجب سفت و لاستیکی شدن گوشت آن می شود.
- همچنین خرچنگ های بزرگ زودتر قرمز می شوند اما ممکن است گوشت آن ها خام باشد و از این رو زمان گفته شده را رعایت کنید تا خرچنگ به خوبی بپزد.
- بهترین روغن برای روغن مالی کردن خرچنگ کبابی، ترکیب روغن زیتون و سیر رنده شده است.
- اگر بخواهید ابتدا خرچنگ را مزه دار کرده وسپس بپزید، بهتر است در روغن زیتون، سرکه، سیر و پیاز بخوابانید.
- دقت کنید که چنگال های خرچنگ نیز همچون شکم او دارای گوشتی لذیذ است و تنها کافیست پوست سخت آن را جدا کرده و گوشت آن را نوش جان کنید.
- در هنگام خرید خرچنگ دقت کنید که باید پاهای خرچنگ گوشتی باشد و سبک نباشد، پوست سخت داشته باشد و بوی بدی ندهد.
مطالب مرتبط : دستور تهیه حشو میگو