طرز پخت نخود فرنگی بدون تغییر رنگ
از نخود فرنگی در تهیه انواع غذاها میتوان استفاده کرد. همچنین در تهیه انواع سالاد و سوپ از نخود فرنگی استفاده میشود. نخود فرنگی خواص بسیاری دارد. این ماده غذایی سبز رنگ ممکن است در حین پخت تغییر رنگ بدهد یا چروک شود و ظاهر آن تغییر پیدا کند. اما چگونه نخود فرنگی را بپزیم که سبز بماند؟ در ادامه این مطلب میتوانید طرز پخت نخود فرنگی بدون تغییر رنگ و مزه را بخوانید.
آموزش روش پخت نخود فرنگی بدون تغییر رنگ
نخود فرنگی به طور معمول هنگام پختن رنگ سبز خود را از دست داده و کمی تغییر رنگ میدهد. برای جلوگیری از این مورد میتوانید در حین جوشیدن نخود سبز 1 قاشق چایخوری نمک و 1 قاشق چایخوری شکر را به آب در حال جوش اضافه کنید. به این ترتیب نخود سبز رنگ خود را حفظ می کند.
نخود فرنگی نیاز به پخت زیادی ندارد. بهتر است برای پختن نخود فرنگی کمی آب را بجوشانید و نخود ها را به مدت 2 تا 3 دقیقه درون آن بریزید. برخی معتقدند برای پخت نخود فرنگی به آب در حال جوش نمک اضافه نکنید زیرا نخود ها سفت می شوند. بهتر است از ترکیب شکر و کمی نمک استفاده کنید.
چند روش متداول برای پخت نخود فرنگی
- بخار پز کردن نخود فرنگی: میتوانید نخود ها را بخار پز کنید. اگر دستگاه بخار پز دارید به راحتی نخود ها را بخار پز کنید. در غیر این صورت درون یک قابلمه آب بریزید و بجوشانید. روی قابلمه یک سبد استیل قرار بدهید و نخود ها را درون سبد بریزید. درب قابلمه را بگذارید و چند دقیقه زمان بدهید تا نخود ها پخته شوند.
- سرخ کردن نخود فرنگی: میتوانید نخود ها را متناسب با غذایی که میپزید درون کمی روغن یا کره سرخ کرده و با مواد دیگر ترکیب کنید.
- پختن نخود فرنگی در ماکروفر: نخود ها را درون یک ظرف مناسب بریزید. یک الی دو قاشق آب روی آنها بریزید و درون ماکروفر قرار دهید و صبر کنید چند دقیقه بپزد.
چکار کنیم نخود فرنگی در حین پخت چروک نشود؟
اگر در حین سرخ کردن نخود فرنگی کمی آبلیمو به آن اضافه کنید پوست نخود فرنگی چروکیده نمیشود. اضافه کردن آبلیمو به نخود فرنگی از چروک شدن آن جلوگیری میکند.
نکته: پخت خود فرنگی خشک به زمان بیشتری نیاز دارد. نخود فرنگی های خشک را کمی قبل خیس کنید.
بلانچ کردن نخود فرنگی
اگر میخواهید نخود فرنگی را در فریزر نگه دارید بدون اینکه تغییر رنگ بدهد بهتر است نخود فرنگی ها را بلانچ کنید. بلانچ کردن نخود فرنگی مانند سبزیجات دیگر است.
- در یک قابلمه آب بریزید و روی حرارت قرار بدهید تا به جوش بیاید.
- نخود فرنگی ها را درون آب در حال جوش بریزید و چند دقیقه در آب بجوشانید.
- دریک ظرف مناسب آب و تکه های یخ بریزید و نخود ها را بعد از ابکش کردن بلافاصله درون آب و یخ قرار بدهید.
- آب یخ فرآیند پخت و پز را متوقف می کند و به سبز ماندن نخود ها کمک میکند.
همچنین بخوانید: