طرز برخورد با افراد دروغگو

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

اغلب ما دوست نداریم با افرادی که دروغ می‌ گویند معاشرت کنیم، اما در واقع همه ما هرازچندگاهی دروغ می‌ گوییم. تقریباً منطقی است که بگوییم دروغ گفتن غریزی است زیرا حتی کودکان خردسال هم بدون اینکه متوجه شوند دروغ می گویند. هر چقدر هم که دروغ گفتن رایج باشد، باز هم رفتاری بی ادبانه و بد محسوب می شود. دروغ گفتن می تواند ناامید کننده باشد و اغلب پیوند اعتماد بین دو نفر را از بین می برد و باعث ایجاد مشکلاتی در رابطه می شود. با این حال، دانستن دلایل دروغگویی افراد می تواند مشکل را روشن کند و به ما در درک و یا مقابله با افرادی که دروغ می گویند کمک کند. با ما همراه باشید تا درباره طرز برخورد با فرد دروغگو بیشتر بدانید.

 

طرز برخورد با فرد دروغگو

آیا کسی را میشناسید که به نظر می رسد حقیقت را بیان نمی کند و دروغ می گوید؟ برخی از مردم برای اینکه خود را خوب جلوه دهند یا به آنچه می خواهند برسند دروغ می گویند و برخی دیگر به این دلیل که در واقع به آنچه می گویند باور دارند. در هر صورت، مقابله با دروغگو محل خوبی برای شروع برخورد با رفتار بد آنهاست. مهم است که به یاد داشته باشید که شما قدرت تغییر شخص دیگری را ندارید، در نهایت، تنها کاری که می توانید انجام دهید این است که خودتان حقیقت را بگویید. برای آشنایی بیشتر با نحوه برخورد با یک دروغگو، ادامه مطلب را بخوانید.

 

  • موارد دروغگویی را مستند کنید

هر مورد از دروغگویی را که متوجه می‌شوید بنویسید، با جزئیاتی که توضیح می‌دهد چرا فکر می‌کنید دروغ است. کمی تحقیق کنید تا شواهدی مبنی بر دروغ گفتن آن شخص داشته باشید، به جای اینکه فقط به فکری که دارید بپردازید. شما می خواهید بتوانید به دروغگو نشان دهید که بدون شک می دانید فریبکار بوده است. اگر بتوانید شواهد محکمی را جمع آوری کنید، مانند اسنادی که با گفته‌ های شخص در تضاد هستند، رویارویی را بسیار آسان‌ تر می‌کند.
اگر برای فریاد زدن این دروغ به افراد دیگر تکیه می کنید، سعی کنید حرف بیش از یک نفر را دریافت کنید.

 

  • با فرد خصوصی صحبت کنید

رویارویی با کسی به دلیل رفتار بدش در ملاء عام بسیار سرد است و به احتمال زیاد به تغییر آن فرد کمک نمی کند. بهتر است موضوع را در خلوت بگویید. با آرامش به شخص بگویید که فکر می کنید دروغ گفته است. شخص را دروغگو خطاب نکنید. در بیشتر موارد، فرد از فهمیدن آن چنان خجالت می کشد که از دروغ گفتن دست بر می دارد.

  • به دروغگو فرصت توضیح دروغ را بدهید

قبل از هر گونه برخورد با فرد دروغگو با دقت به زبان بدن افراد توجه کنید تا نشانه‌ های بیشتری مبنی بر دروغگویی او وجود داشته باشد. به بهانه آن شخص گوش دهید. اگر آنها به دروغ اعتراف کنند و عذرخواهی کنند، ممکن است نیازی به ادامه رویارویی بیشتر نباشد. موضوع را به طور کامل مورد بحث قرار دهید و با گفتن اینکه امیدوارید دیگر تکرار نشود، گفتگو را به پایان برسانید.

 

  • به او ثابت کنید که دروغ گفته است

بهترین روش برخورد با فرد دروغگویی که نمی پذیرد دروغ گفته است این است که اگر فرد در طول رویارویی حالت تدافعی به خود بگیرد، بهانه بیاورد یا به دروغ گفتن ادامه دهد، وقت آن است که شواهد را بیاورید. ایمیل‌ها، اوراق یا سایر شواهدی را که جمع‌آوری کرده‌اید و به طور قطع ثابت می‌کند به شما دروغ گفته است را به او نشان دهید. در این مرحله شما دروغگو را به گوشه انداخته اید و احتمالاً یا سکوت می کنند یا شروع به عذرخواهی می کنند.

 

  • توضیح دهید که اعتماد شما از بین رفته است

شنیدن این موضوع سخت است و فرد مورد نظر احتمالاً وقتی به او بگویید که دیگر حرفی را که می زند باور نمی کنید، ناراحت می شود. بیشتر مردم از این موضوع عمیقاً شرمنده خواهند شد و متعهد می شوند که از این به بعد حقیقت را بگویند.

 

  • در صورت لزوم درمان روانشناختی را توصیه کنید

به فرد بگویید که دروغ گفتن بیش از حد یا اجباری چیزی است که قابل درمان است. قبل از اینکه اعتماد همه را از دست بدهد، فرد را تشویق کنید تا از روانشناس کمک بگیرد. در نهایت، دروغگویان معمولاً افشا می شوند. بنابراین این راهنمایی برایشان می تواند مفید باشد.

بدانید که قدرت تغییر رفتار دیگران را ندارید. در نهایت، شما نمی توانید بفهمید که در سر دیگران چه می گذرد. اگر فردی بخواهد از دروغ گفتن دست بردارد، باید این تعهد را بپذیرد و به آن پایبند باشد. اگر شخصی نمی خواهد متوقف شود، مطلقاً هیچ کاری نمی توانید در مورد آن انجام دهید.

 

از کجا بفهمیم فردی دروغ می گوید

کسی که دروغ می گوید اغلب سرنخ هایی به ما می دهد که با آنچه گفته که می شود همخوانی ندارد. سرنخ ها ممکن است زبان بدن، حالات چهره یا آنچه شخص واقعاً می گوید باشد. کسی که دروغ می گوید اغلب عرق می کند یا عصبی و پریشان به نظر می رسد.

عدم تماس چشمی یا چشم های سرگردان در حین گفتن یک داستان، در صدر فهرست چگونگی تشخیص افراد دروغگو قرار دارد. دروغگو ها با صدای بلند صحبت خواهند کرد. دروغگو ها اغلب شی مانند کتاب، مجله یا دفترچه را در مقابل خود قرار می دهند. با این کار فرد دروغگو بین خود و طرف مقابل مانعی ایجاد می کند. دروغگو ممکن است با برگشتن یا یک قدم به عقب از شما دور شود. حرکاتی که در حین گفتن دروغ تلفظ می شوند، با مالیدن پیشانی، قورت دادن مکرر و فشار دادن دست ها شروع می شوند. دروغگو به جای لبخند زدن به روشی طبیعی، به گونه ای که دهان میخندد نه چشم لبخند جعلی می زند.

سرنخ های کلامی دیگری چون بیان جزئیات بیش از حد و صحبت با لحن یکنواخت. هرچه دروغگو طولانی تر صحبت کند، احتمال اینکه دروغ بیان شود بیشتر می شود، پس ادامه دهید و آنقدر طناب به فرد بدهید که خود را حلق آویز کند.

اگر بدانید به دنبال چه چیزی باشید، تشخیص اینکه کسی به شما دروغ می گوید کار سختی نیست. دانستن اینکه چگونه تشخیص دهید زمانی که شخص در تلاش است شما را فریب دهد جالب است. بررسی کنید زمانی که فرد در یک موقعیت عادی و بدون استرس است چگونه به نظر می رسد و چگونه رفتار می کند و این را با رفتار او در زمانی که فکر می کنید ممکن است دروغ می گوید مقایسه کنید. پس از مدتی باید بتوانید زبان بدن فرد را به اندازه کافی خوب بخوانید تا متوجه شوید که او حقیقت را نمی گوید. وقتی از تاریخ تولد یا زادگاهش می پرسید، نحوه رفتار آن شخص را بررسی کنید. اکنون این رفتار را با نحوه رفتار آن شخص در هنگام پرسیدن سؤال دشوارتر مقایسه کنید. آنچه را که شنیده اید در مورد عدم تماس چشمی که نشانه دروغگویی است را فراموش کنید. در واقع، بسیاری از دروغگویان به دلیل این افسانه عمداً تماس چشمی برقرار می کنند. وقتی افراد دروغ می گویند ناخودآگاه علائم فیزیکی دیگری از استرس را نشان می دهند. برخی از نشانه های فرد دروغگو در زیر آمده است. برای شناخت فرد دروغگو به دنبال این نشانه ها باشید:

  • لبخند جعلی
  • بالاترین گام صدا
  • اتساع مردمک
  • سرعت پلک زدن بسیار آهسته و سرعت پلک زدن سریع وقتی دروغ تمام شد
  • حرکات مورچه ای پا، مانند ضربه زدن به انگشتان پا یا به هم زدن
  • لمس صورت، مانند پوشاندن مکرر دهان، چشم یا بینی

در ادامه بهترین روش های مقابله با دروغگو آورده شده است.

 

دلایل دروغگویی

اینکه بدانیم افراد چرا دروغ می گویند می تواند به ما کمک کند تا برخورد بهتری با آن ها داشته باشیم. به عنوان مثال فردی که به دلایلی مانند بدجنسی و یا کلاه گذاشتن سر شما دروغ می گوید با فردی که برای جلب احترام و یا نزدیک شدن به شما دروغ می گوید متفاوند و باید برخورد متفاوتی با آن ها داشت.

 

  • دفاع شخصی

بسیاری از مردم به این دلیل دروغ می گویند که می خواهند خود را از یک موقعیت ناخوشایند یا درگیری محافظت کنند. به کودکان خردسالی که دروغ می گویند فکر کنید. آنها دروغ می گویند تا مطمئن شوند که دچار مشکل نشوند. کودکان برای جلوگیری از عواقب ناخوشایند یا تنبیه دروغ می گویند. بزرگسالان نیز همین کار را می کنند. بسیاری از مردم به این دلیل دروغ می گویند که می دانند کاری انجام داده اند که باعث عصبانیت طرف مقابل می شود. این دروغ ها صرفاً برای فرار از مجازات یا اجتناب از دعوا است. ممکن است فرد کار اشتباهی انجام نداده باشد، اما ترجیح می دهد مجبور به توجیه، توضیح یا مواجهه با همسر عصبانی نباشد.

پیشنهاد می کنیم مقاله مربوط به درمان دروغگویی کودکان را بخوانید.

 

  • دروغ مصلحتی

برخی از افرادی که دروغ می گویند اغلب این کار را با نیت خوب انجام می دهند. ما اینها را “دروغ های مصلحتی” می نامیم، یا دروغ هایی که زمانی رخ می دهند که فرد بخواهد از ایجاد درد دیگران جلوگیری کند.یکی از نمونه‌ های دروغ مصلحتی رایج این است: “بله، عزیزم، آن لباس به تو می‌ آید.”

 

  • برای محافظت از احساسات

در حالی که برخی از افرادی که دروغ می‌ گویند می‌ خواهند از احساسات دیگران محافظت کنند و از درد یا آسیب دیگران در امان بمانند، بسیاری از افراد برای محافظت از احساسات، عزت نفس، اعتماد به نفس یا سایر احساسات شخصی خود دروغ می‌ گویند.

 

  • برای حفظ یک راز

بسیاری از مردم در مورد اینکه کجا رفته اند یا چه چیزی خریده اند دروغ می گویند، با نیت خیر که جنبه شگفتی را حفظ کنند.

 

  • برای ارائه یک تصویر خوب

بسیاری از مردم می خواهند تصویر خوبی ارائه دهند، که اغلب به دلایل مربوط به کار می شود. به مصاحبه شغلی فکر کنید که در آن شخصی ممکن است لباس خوبی بپوشد و سعی کند مصاحبه کننده را تحت تاثیر قرار دهد تا بتواند شغل خود را بدست آورد. افرادی که به این دلایل دروغ می گویند اغلب این کار را به این دلیل انجام می دهند که می خواهند یک نقص در سابقه کاری خود را محو کنند یا از ارائه دلیل واقعی برای پایان کار از شغل قبلی خودداری کنند.

 

  • مورد پسند قرار گرفتن

همه دوست دارند مورد پسند واقع شوند. بسیاری از مردم دروغ می گویند تا دیگران آنها را بپذیرند. شخصی ممکن است وانمود کند به چیزی علاقه مند است یا با جمله ای که به آن اعتقاد ندارد موافق باشد. یکی از مشکلاتی که ممکن است با این نوع دروغ ها پیش بیاید، عدم فردیت و هویت است.

 

نظرات