انجیر را چگونه خشک کنیم؟ (با ذکر چند نکته مهم در خشک کردن انجیر)

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

انجیر را می توان به صورت تازه یا خشک مصرف کرد. با خشک کردن میوه هایی مانند انجیر می توانید در همه ماه های سال از خواص بی نظیر نجیر بهره مند شوید و علاوه بر این برخی طعم انجیر خشک را به انجیر تازه ترجیح می دهند. اما چگونه انجیر را خشک کنیم که شکل طبیعی و رنگ آن به خوبی حفظ شود و ماندگاری آن افزایش یابد. به سه روش می توان به راحتی در خانه انجیر خشک کرد. با ما همراه باشید.

3 روش آسان برای خشک کردن انجیر

انجیرهای سالم، بدون لک زدگی، ترجیحا ریز را برای خشک کردن انتخاب کنید. هرچه انجیر ریزتر باشد خشک شده آن زیباتر خواهد بود. می توانید انجیر را به صورت درسته خشک کنید و یا آن را برش داده و به شکل دلخواه خود درآورید. انجیرهای خشک شده ای که از بیرون خریداری می کنید به شکل درسته هستند. در مطالب گذشته درباره نحوه خشک کردن پیاز نیز صحبت کردیم.

1- خشک کردن انجیر در آفتاب

خشک کردن انجیر در آفتاب به دو صورت انجام میشود:

انجیر را چگونه خشک کنیم

روش اول خشک کردن انجیر در آفتاب:

مرحله اول : انجیرهای کاملا رسیده را با آب بشویید. مطمئن شوید که میوه قبل از خشک شدن از آلودگی و موارد دیگر در امان است. انجیرها را بعد از شستن با پارچه یا حوله کاغذی خشک کنید. اطمینان حاصل کنید که مرطوب نباشد.

مرحله دوم: انجیرها را با استفاده از چاقو از وسط نصف کنید. برش دادن انجیر باعث میشود تا سریع تر خشک شوند و پس از خشک شدن هیچ شیره ای در مرکز آن باقی نماند.

مرحله سوم: روی یک توری یا سبد سیمی را با قرار دادن پارچه پنبه ای روی آن آماده کنید. استفاده از سبد یا توری به هوا اجازه عبور می دهد و این کار نتیجه بهتری می دهد. انجیرهای نصف شده را روی پارچه های پنبه ای قرار دهید. مجددا روی انجیرها را با پارچه پنبه ای بپوشانید تا در هنگام خشک شدن در برابر حشرات محافظت شود.

مرحله چهارم: سبد انجیرها را در معرض تابش مستقیم خورشید قرار دهید. 4 تا 5 روز زمان میبرد تا انجیرها خشک شود. در طی این روزها مرتب به انجیرها سر بزنید و آنها را پشت و رو کنید تا کامل خشک شود.

اطمینان حاصل کنید که در محل قرار دادن سبد ها به مقدار کافی نور خورشید وجود دارد و انجیر ها را در سایه قرار نمی دهید زیرا انجیر ممکن است قبل از خشک شدن خراب شود.

بعد از خشک شدن انجیرها، برای نگهداری آنها  انجیرهای خشک را در یک ظرف ضد هوا قرار دهید. اطمینان حاصل کنید که ظرف تمیز است تا انجیر خشک ما برای مدت زمان بیشتری ذخیره شود.

روش دوم خشک کردن انجیر در آفتاب:

روش دیگر خشک کردن انجیر در معرض تابش مستقیم آفتاب ، آویختن آن با استفاده از سیخ یا بستن آن در بند رخت است.

  • ۱. انجیر رسیده را بشویید.
  • ۲. انجیر ها روی کاغذی بریزید تا خشک شود.
  • ۳. انجیر ها را به نخ کشیده و در جایی که در معرض تابش نور خورشید و در جریان هوای آزاد باشند آویزان کنید تا خشک شوند.

انجیر را چگونه خشک کنیم

2- انجیر را در فر خشک کنید

  • فر خود را در دمای  140 درجه فارنهایت یا 60 درجه سانتیگراد گرم کنید. دمای پایین فر، خشک شدن یکنواخت میوه را تضمین می کند.
  • انجیرها را بشویید تا از آلودگی پاک شود.
  • روی آنها را با حوله های کاغذی یا پارچه بکشید تا خشک شود.
  • میوه را به دو نیم کنید.
  • آنها را از سطح برش خورده درون توری فر قرار دهید.
  • انجیرها را تقریباً برای 13 الی 18 ساعت در فر قرار دهید. در این بازه زمانی ، شما باید انجیرها را پست و رو کنید تا به طور یکنواخت خشک شود.

انجیر را چگونه خشک کنیم

3- خشک کردن انجیر در دستگاه میوه خشک کن

  •  دستگاه خشک کن میوه را به دمای 135 درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
  • انجیرها را با آب بشویید تا تمیز شود.
  • روی انجیرها را با حوله های کاغذی یا پارچه بکشید تا خشک شود سپس آن را به چهار قسمت برش دهید
  • آنها را در قسمت رطوبت خشک کن قرار دهید و قسمت برش خورده را به سمت بالا قرار دهید و بگذارید 8 ساعت بمانند. هر از گاهی چک کنید و از طرف دیگر بچرخانید تا خشک شود.

انجیر را چگونه خشک کنیم

درباره خواص انجیر خشک بیشتر بدانید
  • هرچه انجیرها سریعتر خشک شود رنگ آن زیباتر خواهد بود و سیاه و کدر نمی شود.
  • خشک کردن انجیر در سایه از نظر حفظ ظاهر آن بهتر است می توانید از یک پنکه روشن در مقابل انجیرها استفاده کنید تا زودتر خشک شوند.
  • انجیرهای خشک شده را بهتر است در فریزر نگهداری کنید و 5 دقیقه قبل از مصرف آن ها را از فریزر خارج کنید.
  • ظرفی که انجیرها را در آن قرار می دهید بهتر است از جنس استیل نباشند زیرا استیل ممکن است با میوه واکنش بدهد بنابراین اگر سینی ای که انجیرها را در آن قرار می دهید از جنس استیل است بهتر است روی آن را با یک پارچه تمیز و یا یک کیسه فریزر که از وسط باز کرده اید بپوشانید.
  • اگر انجیر را در فضای باز و با استفاده از باد و یا آفتاب خشک می کنید قبل از اینکه آن را در فریزر قرار دهید آن را با آب سرد بشویید تا آلودگی آن برطرف شود و یک روز صبر کنید تا در خانه خشک شود.
  • قبل از استفاده از انجیر خشک می توانید آن را برای مدت کوتاهی در آب بخیسانید تا نرم شوند.

نحوه خشک کردن انجیر را با ذکر چند نکته مهم آموزش دادیم که امیدواریم مورد توجه شما قرار گرفته باشد.

نظرات