چگونه در زمستان میوه خشک کنیم؟ (چند روش ساده)

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

با اینکه خوردن میوه تازه خاصیت فراونی دارد اما بعضی از افراد خوردن میوه خشک را ترجیح می دهند. خشک کردن میوه به ما این را می دهد که میوه مورد علاقه خود را در فصل های دیگر هم داشته باشیم. شاید برای برخی این سال مطح شود که چگونه در زمستان میوه خشک کنیم؟ در این مطلب چند روش ساده خشک کردن میوه در زمستان را به شما آموزش خواهیم داد، با ما همراه باشید.

موز: خوب یا بد، مواد معدنی موجود در موز و فواید آن را بشناسید 

روش های درست کردن میوه خشک در زمستان

یکی از بهترین راه ها برای خشک کردن میوه ها، نورآفتاب است. زمانی که میوه ها را ورقه ورقه کرده و در مقابل آقتاب قرار می دهیم تا خشک شود. اما با آمدن زمستان و اهمیت میوه خشک در این زمان چگونه می توان در نبود آفتاب میوه خشک کرد؟ در ادامه این مطلب 2 روش خشک کردن میوه در فر و دستگاه میوه خشک کن را می توانید به طور کامل بخوانید.

روش خشک کردن میوه در فر

یکی از روش های خشک کردن میوه ها، خشک کردن میوه با جریان هوا است. شما می توانید با قرار دادن میوه ها در فر با ترکیب جریان هوا و حرارت کم آن ها را خشک کنید. شما در این روش بدون اضافه کردن شکر یا ماده افزودنی و فقط با صرف چند ساعت آن ها را خشک نمایید.در این روش شما قدرت انتخاب دارید که هر میوه ای که دوست دارید را خشک کنید. برای جلوگیری از رشد باکتری ها، میوه ها را در دمای پایین گرم کنید تا آب آنها به قدر کافی تبخیر شود.

روش خشک کردن میوه در فر

روش خشک کردن میوه در فر

مواد لازم جهت خشک کردن میوه در فر

  1. شما به فر و همچنین کاغذ مومی یا لاینر های سیلیکونی و سینی فر یا توری های گرد مخصوص پیتزا نیاز دارید.
  2. از میوه های کاملا رسیده استفاده نمایید. میوه ها را با آب سرد بشویید هسته و ساقه ها را جدا کنید و اگر لکه دارند آن ها را جدا کنید. سعی کنید میوه ها را هم اندازه برش بزنید تا به اندازه مناسب حرارت ببینند. برای خشک کردن میوه هایی مانند انگور و گوجه گیلاسی و .. آن ها را درسته قرار دهید.
  3. میوه های متوسط را نصف کنید یا حلقه حلقه ببرید  و میوه های بزرگ یا خیلی سفت مثل انبه، آناناس و نارگیل را باید ورقه ورقه کرد.
  4. اگر دوست دارید پوست میوه ها را بگیرید، تکه های میوه را 30 ثانیه در آب جوش بریزید و سپس به یک ظرف آب یخ منتقل کنید تا پوست میوه ها راحت جدا شود.
  5. برای حفظ ظاهر زیبای میوه ها و به حداقل رسیدن تغییر رنگ شان آنها را 10 دقیقه درون آب لیمو و آب قرار دهید، سپس در آبکش بریزید و با یک حوله ی بدون پرز به آرامی خشک کنید.
  6. باید فر را از قبل در دمای 54 تا 71 درجه ی سانتی گراد گرم کنید.
  7. برای میوه های برش خورده ی نازک مانند سیب یا هلو  از درجه ی حرارت پایین تر و برای توت فرنگی ها و سایر توت های کامل از دمای بالاتر استفاده کنید.
  8. کاغذ مومی را روی سینی فر بپوشانید و تکه های میوه را با حفظ فاصله بچینید.
  9.  یک توری گرد مخصوص پیتزا یا یک لاینر سیلیکونی روی میوه ها برای جلوگیری از جمع شدن) آنها قرار دهید.
  10.  میوه ها را درون فر بگذارید و هر دو ساعت سینی فر را بچرخانید.
  11.  هنگامی که میوه خشک بافتی مانند چرم یافت و منعطف بود، آماده بیرون آوردن از فر است.

بعد از بیرون آوردن میوه های خشک از فر آنها را در ظرف های پلاستیکی یا شیشه ای بریزید و به مدت 4 تا 5 روز سر ظرفها را باز بگذارید تا رطوبت باقی مانده آنها تبخیر شود. در این 4-5 روز میوه ها را، تکان دهید تا میوه ها کمی جابه جا شوند. پس از 5 روز، در ظرف را ببندید. جالب است که بدانید شما می توانید حدود 10 ماه بعد از این میوه های خشک استفاده کنید.

زمان لازم برای خشک شدن انواع میوه ها در فر

  • سیب = 6 ساعت
  • انگور = 8 تا 10 ساعت
  • پوست مرکبات = 8 تا 10 ساعت
  • گیلاس = 12 ساعت
  • توت فرنگی = 12 ساعت
  • زردآلو = 12 ساعت
  • آلو = 6 ساعت
  • گلابی = 6 ساعت
  • هلو = 6 ساعت
  • موز = 6 ساعت

بهترین میوه برای رشد مو | کدام میوه ها برای رشد مو مفید است ؟ 

خشک کردن میوه با دستگاه میوه خشک کن

از دیگر روش های خشک کردن میوه در زمستان، استفاده از دستگاه میوه خشک کن می باشد. دستگاه میوه خشک کن، باعث می شود آب میوه به صورت خیلی آرام، آهسته و با حرارت خیلی کم تبخیر شود. اکثر دستگاه های میوه خشک کن در کف خود المنت برقی مشبک دارند که هواکش دارد.

با توجه به نوع میوه و نوع دستگاه میوه خشک کن، شما به 24 ساعت وقت نیاز دارید تا میوه ها به صورت کامل خشک شوند. در صورتی که می خواهید مقدار زیادی میوه را خشک کنید بهتر است از دستگاه میوه خشک کن استفاده نمایید.

خشک کردن میوه در زمستان با دستگاه میوه خشک کن

خشک کردن میوه در زمستان با دستگاه میوه خشک کن

 

  1. شما باید میوه خشک کن را روی تنظیمات خشک کردن میوه قرار دهید و یا درجه ی حرارت آن را روی 57 درجه ی سانتی گراد بگذارید.
  2. میوه ها را درون سینی دستگاه بچینید.
  3. میوه ها در این دستگاه با توجه به نوع میوه و ضخامت آن به 24 تا 48 ساعت زمان برای خشک شدن نیاز خواهند داشت.
  4. برای جلوگیری از خشک شدن بیش ازحد میوه ها، آنها را مدام چک کنید.
  5. میوه هایی که خشک و ترد شده را جمع آوری کنید. میوه خشک باید نسبتا سفت باشند زیرا رطوبت آنها از بین رفته است.

نحوه نگهداری و استفاده از میوه خشک

  • بهتر است میوه های کاملاً خشک شده و ترد را می توانید در ظرف پلاستیکی دردار بریزید و در آشپزخانه نگهداری کنید.
  • میوه هایی که هنوز کمی رطوبت دارند را باید در ظرفی پلاستیکی قرار دهید و یا روی آن ها را سلفون بکشید.
  • میوه های خشک شده را می توانید 9 تا 12 ماه استفاده نمایید.
  •  برای جلوگیری از فاسد شدن، میوه های خشک آماده و بسته بندی شده، را در یک کیسه ی سربسته درون یخچال قرار دهید.
  •  شما می توانید از میوه خشک در طبخ غذاهای مختلف استفاده کنید.
  •  برخی از میوه های خشک را مانند سیب، زردآلو، هلو، آلو و گلابی می توان با خیساندن در آب گرم یا آهسته جوشاندن دوباره آبدار و مرطوب کردو سپس استفاده نمود.
  • بسیاری از میوه های خشک موجود در بازار برای اینکه رنگ، طعم و شکل خود را حفظ کند، قبل از بسته بندی با دی اکسید گوگرد خشک می شوند.
  • درصورتی که به گوگرد حساسیت دارید، می توانید میوه های خشک شده بدون گوگرد را خریداری کنید.
نظرات