چگونه گل محمدی را خشک کنیم

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

گل محمدی یکی از انواع گل رز می باشد که با آن گلاب تهیه می شود. از اوایل اردیبهشت تا اوایل تیرماه زمان باز شدن گل محمدی می باشد که به فصل گلاب گیری نیز معروف است. اما استفاده از گل محمدی به تهیه گلاب محدود نمی شود، بلکه می توان با آن مربای گل محمدی و شربت گل محمدی تهیه کرد. همچنین از گل محمدی خشک شده می توان بصورت غنچه و یا پودری برای تزئین انواع دسر و یا به عنوان چاشنی غذا استفاده کرد. اما نحوه خشك كردن غنچه گل محمدي چگونه است و باید چگونه گل محمدی را خشک کنیم. در این مطلب با طرز خشك كردن گل محمدی آشنا خواهید شد.

چطور گل محمدی را خشک کنیم

گل محمدی خشک شده علاوه بر عطر و طعم دلپذیر، خواص درمانی بی نظیری چون جلوگیری از سنگ کلیه، درمان دیابت، رفع یبوست، درمان بی خوابی، کاهش تب، سلامت پوست و مو، درمان و پیشگیری از افسردگی و آلزایمر و … دارد. گل محمدی خشک شده را می توان به شکل غنچه، گلبرگ و یا پودر استفاده کرد.

گل محمدی تازه خوشرنگ و صورتی است، اما بعد از گذشت یکی دو روز رنگ خود را از دست می دهد و بی رنگ می شود. خشک گل محمدی به نحوی که رنگ و عطر خود را حفظ کند، نیاز به رعایت برخی نکات دارد.

در ادامه به شما می گوییم که چطوری گل محمدی را خشک کنیم.

روش های خشک کردن گل محمدی

خشک کردن گل محمدی به چند روش امکان پذیر است. برای خشک کردن گل محمدی بهتر است غنچه های ریز و کوچک را جدا کنید. می توانید از غنچه گل محمدی برای تزیین چای، ماست و یا دسرهای مختلف استفاده کنید.

چگونه برگ گل محمدی را خشک کنیم

ممکن است گل محمدی دارای حشرات ریزی باشد که براحتی دیده نشود. معمول ترین روش برای خشک کردن گل محمدی در خانه این است که قبل از هرچیزی گل ها را پَر کنید.

  1. گلبرگ های جدا شده را داخل سینک یا یک لگن پر از آب بریزید.
  2. اجازه دهید به مدت نیم ساعت داخل آّب بماند.
  3. حالا گلبرگ ها را داخل آبکش ریخته و بخوبی بشویید.
  4. بعد از اینکه آب گل ها بخوبی گرفته شد، گلبرگ ها را روی پارچه ای تمیز و بزرگ پهن کنید. (گلبرگ ها را با دست از هم جدا کنید تا با فاصله روی پارچه قرار بگیرند و روی هم انباشته نشوند.)
  5. برای سریعتر خشک شدن گل محمدی بهتر است گلبرگ ها را در معرض هوای آزاد پهن کنید (در صورتی که چنین امکانی برای شما وجود ندارد می توانید از پنکه استفاده کنید تا آب اضافی گل ها گرفته شود.)
  6. ممکن است خشک شدن گل محمدی چند روز زمان ببرد. عجله نداشته باشید و اجازه دهید خشک شدن گل محمدی روند طبیعی خود را ادامه دهد تا بخوبی خشک و سبک شود.
  7. هر چند روز گل ها را زیر و رو کنید تا همه قسمت های آن هوا بخورد و به خوبی خشک شود.
  8. چنانچه از خشک شدن گل محمدی مطمئن شدید، آنها را داخل ظرف شیشه ای ریخته و درب آنرا محکم کنید.
  • خشک کردن برگ گل محمدی در برابر نور آفتاب گل خشک شما را بی رنگ می کند.
  • در یک روش خشك كردن گل محمدی، گلبرگ های شسته شده و خشک شده را داخل پلاستیک دسته دار ریخته و در محل تاریک و بدون نور قرار می دهند. نکته مهم در این روش از خشک کردن گل محمدی این است که پلاستیک را مانند بادکنک و به شکلی که هوا داشته باشد ببندید.)

طرز تهیه دمنوش بهار نارنج و گل محمدی


خشك كردن غنچه گل محمدي

خشك كردن گل محمدی بدون تغيير رنگ

همانطور که گفتیم غنچه گل محمدی خشک شده را می توان برای تزئین چای یا دسرهای مختلف استفاده کرد.

  1. برای خشک کردن غنچه گل محمدی بدون تغییر رنگ، می توانید آنها را به نخ بکشید.
  2. غنچه های گل محمدی را از بین گل ها جدا کنید.
  3. آنها را داخل سینک پر از آب ریخته و بعد از یک رب از آب خارج کنید.
  4. بعد از اینکه آب آنها گرفته شد، با سوزن، نخ را از قسمت ساقه غنچه گل محمدی رد کنید و غنچه ها را بصورت وارونه و به شکل یک ریسمان روی بند و در معرض هوای آزاد پهن کنید.
  • از خشک کردن غنچه گل محمدی در برابر نور آفتاب و یا تماس آنها با زمین خودداری کنید، چون باعث می شود شکل ظاهری و یا رنگ گل تغییر کند.
  • برای نگهداری طولانی مدت غنچه گل محمدی می توانید آنرا داخل فریزر قرار دهید.

پودر گل محمدی خشک شده

یک روش خشك كردن گل محمدی، نگهداری آن به شکل پودر است. پودر گل محمدی به عنوان چاشنی در برخی غذاها، برای دسرهایی چون شله زرد نذری، برای تهیه ماسک زیبایی صورت و …. استفاده می شود. برای آشنایی با نحوه خشک کردن گل محمدی به شکل پودر تا انتهای مطلب همراه ما باشید:

برای خشك كردن گل محمدی به شکل پودر می توانید بعد از خشک کردن گل محمدی روی پارچه، آنها را آسیاب کنید. اما تهیه پودر گل محمدی خشک شده فوری داخل ماهیتابه نیز ممکن است. برای این کار به روش زیر عمل کنید:

  1. بعد از تمیز کردن و شستن گلبرگ های گل محمدی آنها را داخل آبکش ریخته تا آب آن بطور کامل کشیده شود.
  2. گلبرگ های خشک شده را داخل ماهیتابه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید.
  3. به مدت 20 دقیقه بطور مرتب گل ها را هم بزنید.
  4. زمانی که از خشک شدن گلبرگ ها اطمینان پیدا کردید، آنها را از روی حرارت برداشته و با دست پودر کنید.
  • خشک کردن گل محمدی به شکل پودر بر روی حرارت ماهیتابه، عطر گل را بیشتر می کند.
  • می توانید پودر گل محمدی خشک شده را داخل با نمک مخلوط کنید و داخل نمکدان بریزید.

همچنین بخوانید:

خشک کردن گل بدون تغییر رنگ

نظرات