چگونه داروهای کمیاب در ایران را بیابیم؟
با وجود برخی تحریم ها یافتن برخی دارو های کمیاب در ایران کار ساده این نیست. گاهی باید تمام داروخانه های شهر را زیر پا بگذارید تا بتوانید داروی مد نظر خود را بیابید. یعنی شما در صورتی که نیاز به داروهای خارجی داشته باشید و یا به دنبال داروهای نادر برای بیماری خود باشید نیاز است به کل داروخانه های شهر سر بزنید تا شاید بتوانید دارو یا قرص و آمپول مد نظر خود را بیابید.
برخی بیماران نیز مجبور می شوند به سراغ دلال های ناصرخسرو بروید. با ما همراه باشید زیرا در این مطلب قصد داریم بگوییم چگونه داروهای کمیاب در ایران را بیابیم. دولت سامانه 1490 را جهت پیگیری دارو های کمیاب در اختیار مردم قرار داده تا با تماس با آن بتوانند در کمترین زمان دارو خود را بیابند.
موارد مصرف و عوارض قرص دیفنوکسیلات چیست؟ (قرص ضد اسهال)
چگونه داروهای کمیاب در ایران را بیابیم؟
برای خرید داروهای کمیاب در ایران با سامانه 1490 که سازمان غذا و دارو است و راهی آسان برای جستجوی دارو می باشد تماس بگیرید و سپس داخلی 3 و بعد 1 متصل شوید تا به اولین اوپراتور وصل شوید و یا از طریق اینترنت، پیامک به طور رایگان با آنها ارتباط برقرار کنید تا به شما داروخانه ای که در محل زندگی شما دارو مورد نظر را موجود دارد معرفی نمایند.
اگر پس از تماس با 1490 موفق با یافتن دارو مورد نظر در شهر خود نشدید می توانید پس از ساعت 15:30 با شماره 190 تماس حاصل فرمایید و ابتدا عدد 3 و بعد 1 را وارد کنید تا به اورپراتور سازمان غذا و دارو تهران متصل شوید. پس از تماس با 190 شما به داروخانه ای که داروی شما موجود باشد معرفی خواهید شد.
علاوه بر تماس تلفنی با سامانه ۱۴۹۰ شما می توانید با ارسال یک پیام کوتاه حاوی نام دارو به شماره ۲۰۱۴۹ نام دو داروخانه را که دارو مورد نیاز شما را دارد برایتان ارسال کند.
کمبود داروهای خارجی
دبیر ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم مشکل داروهایهای کمیاب در ایران را این گونه گفت:” دلیل بیشتر تماس مردم با سامانه ۱۴۹۰ کمبود و یا نبود برند خاصی از دارو است”
اطلاعات دارویی سامانه ۱۴۹۰ (سامانه داروهای کمیاب وزارت بهداشت)
مدیر مرکز پاسخگویی ۱۴۹۰ سازمان غذا و دارو درباره اطلاعاتی ک این سامانه در اختیار مردم قرار می دهد این گونه گفت که: ” کد ۲” سامانه ۱۴۹۰ اطلاعات دارویی و مسمومیتها را در اختیار مردم قرار داده و راهنماییهای لازم به مصرف کنندگان دارو در خصوص کمبودهای دارویی و تهیه داروهای کمیاب را در اختیار مردم قرار میدهد.
مردم می توانند برای پاسخ گویی درباره موارد مصرف و عوارض ناخواسته ناشی از دارو، مصرف داروها در دوران بارداری و شیردهی، مقدار مصرف، احتیاط و منع مصرف داروها، تداخلات اثر داروها با هم و با مواد خوراکی سامانه ۱۴۹۰ داخلی 2 تماس بگیرند و از خدمات پاسخ گویی کارشناسان بهره مند شوند.
داخلی ۲ سامانه ۱۴۹۰(سامانه اطلاعات دارویی وزارت بهداشت) می تواند اطلاعاتی درباره نتایج آزمایشگاهی، اطلاعات سم شناسی و مسمومیت ها، اقدامات اولیه در برخورد مسمومیتهای ناشی از دارو، مواد شیمیایی، شویندههای خانگی، گازهای سمی، گزش حیوانات سمی، گیاهان سمی، مواد مخدر و محرک، مواد نفتی، فلزات سنگین، سموم دفع آفات، اطلاعات تخصصی در زمینه مسمومیتهای گروهی، مسمومیتهای شغلی و آلودگیهای محیط با سموم را دراختیار تماس گیرنده ها قرار دهند.
شکایات درباره گرانفروشی و نبود داروساز در داروخانه
شکایات دارویی و شکایات محصولات غذایی بسته بندی شده، محصولات آرایشی و بهداشتی را نیز می توانید با شماره گیری 1490 اعلام کنید و گزارش داده و ثبت کنید.
برای ثبت شکایات باید به داخلی 1 سامانه 1490 ارتباط برقرار کنید. اظهار گرانفروشی، عدم رعایت حقوق بیمار در داروخانه، مشکلات بسته بندی داروها و همچنین مشکلات بسته بندی و کیفیتی از جمله مواردی است که می تواند با بخش شکایات این سامانه درمیان بگذارید. مراجعین و شاکیان میتوانند با ارائه کد پیگیری، روند بررسی و رسیدگی به شکایت خود را پیگیری کنند.
داروی سیتریزین برای چیست؟ و آیا خواب آور است؟
نحوه ارسال پیامک به سامانه 1490
شما میتوانید تمام مراحل فوق را از طریق ارسال پیامک به شماره ۲۰۱۴۹۰ از طریق تلفن همراه انجام دهید. پیامک را کاملا انگلیسی بنویسید. به مثال زیر دقت کنید:
TEHRAN*۴*PIROXICAM*۱۰*CAP
SHIRAZ*PIROXICAM*۱۰*CAP