همه چیز درباره ثبت نام و نحوه دریافت درگاه پرداخت اینترنتی

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

اگر بگوییم که این روزها کسب‌وکارهای آنلاین بدون داشتن درگاه پرداخت اینترنتی قابل تصور نیستند، اغراق نکرده‌ایم؛ چراکه استفاده از درگاه برای بازاریابی و بالا بردن شانس فروش بسیار موثر است. روش نوینی که باعث می‌شود  فروشندگان بتوانند مدیریت بهتری روی تمام تراکنش‌‌ها داشته باشند و از آن طرف مسیر پرداخت برای مشتری آسان بشود‌.

با این حساب اگر شمایی که دست روی این مطلب گذاشته‌اید به دنبال ثبت‌نام و یادگیری نحوه‌ی درخواست درگاه پرداخت اینترنتی هستید تا از مزایای این سیستم بهره ببرید، قطعاً مناسب‌ترین و بهترین درگاه پرداخت را هم برای کسب‌وکار و تجارت اینترنتی خود مد نظر دارید؛ پس باید بگوییم که خوب جایی دست گذاشته‌اید؛ چراکه در ادامه می‌خواهیم به طور جامع به نحوه‌ی ثبت‌نام و درخواست درگاه پرداخت و موارد مرتبط با این موضوع بپردازیم. 

با درگاه پرداخت اینترنتی و انواع آن آشنا بشوید

قبل از این‌که بخواهید به سمت ثبت نام درگاه پرداخت اینترنتی بروید لازم است بدانید درگاه یک نرم‌افزار یا سرویس ارائه‌ی خدمات پرداخت آنلاین است که انجام تمام تراکنش‌های کسب‌وکار شما را در بستری امن فراهم می‌کند. مثل دروازه‌ای است که یک طرف آن مشتری قرار می‌گیرد و اطلاعات بانکی و مبلغ مد نظر را وارد می‌کند و در طرف دیگر شما به عنوان فروشنده قرار می‌گیرید تا پول به حساب‌تان واریز شود.

با وجود این سیستم دیگر نیازی ندارید برای گرفتن پول محصولات‌تان از روش‌های سنتی مثل کارت‌به‌کارت استفاده کنید، مشتری شما بعد از انتخاب محصول یا خدمات به طور مثال بدون نیاز به رفتن تا دم خودپرداز یا نگرانی از محدودیت سقف پرداخت می‌تواند در هر زمان و مکانی که باشد از طریق درگاه وارد صفحه پرداخت شود و واریز خود را به سرعت انجام بدهد.‌

انواع درگاه پرداخت

در ارتباط با انواع درگاه پرداخت هم باید بگوییم که درگاه‌ها به دو دسته یعنی درگاه پرداخت مستقیم و درگاه پرداخت واسط یا همان غیرمستقیم تقسیم‌بندی می‌شوند‌. راستش این تقسیم‌بندی در اصل بیشتر برمی‌گردد به شرکت‌های ارائه‌دهنده‌ی درگاه. این‌طور باید بگوییم که در حال حاضر ارائه‌دهندگان اصلی درگاه‌ پرداخت در ایران دوازده شرکت با نام مخفف psp هستند.psp ها تحت نظارت بانک مرکزی ایران قرار دارند و برای کنترل بیشتر زیر نظر شرکت شاپرک فعالیت می‌کنند. حالا با این توضیح در ادامه بیایید تا به شرح دو نوع کلی درگاه‌ها‌ بپردازیم.

درگاه پرداخت مستقیم: یک سرویس ارائه خدمات پرداخت برای کسب و کارها در بستر اینترنت می‌باشد و پرداخت و دریافت وجه را از طریق اینترنت ممکن می‌سازد که توسط یک ارائه دهنده خدمات پرداخت به نام PSP ارائه می‌شود، نام برند و سایت شما در صفحه درگاه پرداخت نمایش داده می‌شود.

به زبان ساده به درگاه‌هایی که شما به طور مستقیم از خود شرکت‌های مادر یا همان pspها بگیرید، درگاه پرداخت مستقیم می‌گویند‌ که برای گرفتن این نوع درگاه باید شرایط و مدارک لازم از جمله نماد اعتبار الکترونیکی (اینماد) و مجوز و پروانه کسب‌وکار داشته باشید.

مزایا و معایب درگاه پرداخت مستقیم

  • انجام تراکنش‌ها بدون کسر کارمزد
  • درج نام برند شما روی سیستم
  • عدم پشتیبانی از افزونه‌ها و پلاگین‌های متنوع
  • عدم پشتیبانی مناسب و قوی در زمان بروز مشکلات احتمالی
  • تسویه حساب پایا  

درگاه پرداخت واسط : درگاه پرداخت واسط، در واقع درگاه پرداختی است که به‌صورت واسط توسط شرکت‌های پرداخت یار ارائه می‌شود. بدین صورت که شما به جای دریافت درگاه از شرکت های PSP مانند به پرداخت ملت، آسان پرداخت، و… از شرکت‌های واسط که با شرکت‌های اصلی قرارداد دارند، خدمات پرداخت را دریافت می‌کنید. در واقع پرداخت‌یار واسط بین شما و شرکت PSP است و خدمات درگاه پرداخت را با کیفیت بهتری به شما ارائه می‌دهند.

ثبت‌نام و درخواست این نوع درگاه‌ها راحت‌تر از درگاه مستقیم است. در واقع شرکت‌های پرداخت یار با یک یا چند شرکت psp قرارداد می‌بندند تا مسیر دریافت درگاه را برای افرادی که مدارکی مثل مجوزهای کسب‌وکار را ندارند، هموار نمایند، اما خب در برابر خدماتی که ارائه می‌دهند مقدار کارمزدی را هم از هر تراکنش کم می‌کنند. توجه داشته باشید شرکت‌های پرداخت‌یار علاوه بر درگاه پرداخت سرویس دیگری به نام لینک پرداخت که یک آدرس الکترونیکی است ارائه می‌دهند که در ادامه به این نوع درگاه هم خواهیم پرداخت.

مزایا و معایب درگاه پرداخت واسط

  • دریافت آسان بدون شرایط پیچیده و سخت
  • پشتبانی ۲۴ ساعته و مناسب
  • دارای پنل کاربری با قابلیت‌های متنوع از جمله سیستم گزارش گیری، تسهیم حساب، کیف پول آنلاین
  • پشتیبانی از ماژول‌ها و افزونه‌های مختلف
  • کسر کارمزد از هر تراکنش
  • تسویه حساب روزانه
  • عدم نمایش نام برند روی سیستم

جالب است بدانید با این‌که درگاه پرداخت مستقیم بدون کارمزد است و واریز پول در آن به شکل مستقیم به حساب خود کاربر واریز می‌شود اما در مقایسه با هم درگاه پرداخت واسط درخواست‌کنندگان بیشتری دارد.

درگاه پرداخت بدون وب‌سایت یا لینک پرداخت

این نوع درگاه‌ها از خدمات پرداخت آنلاین شرکت‌های پرداخت‌یار محسوب می‌شوند‌. در واقع یک سری از کسب‌‌وکارهای اینترنتی که در فضای شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام، تلگرام یا … فعال هستند و وب‌سایت ندارند می‌توانند از لینک پرداخت استفاده کنند. لینک پرداخت یک آدرس الکترونیکی است که می‌توانید از طریق کانال‌های ارتباطی مثل پیامک، دایرکت، ایمیل و… در اختیار مشتری بگذارید تا مشتری وارد صفحه پرداخت شده و واریز را انجام بدهد. از طرفی این امکان را دارید که برای انجام امور مالی شخصی، امور خیریه، حمایت مالی و دونیت یا پرداخت درب منزل با qr  به راحتی از این درگاه استفاده نمایید.

نحوه ثبت نام و درخواست درگاه پرداخت مستقیم

همان‌طور که بیان کردیم برای گرفتن درگاه مستقیم باید شرایط لازم را داشته باشید که شامل موارد زیر می‌شود:

  • داشتن وب‌سایت فعال برای کسب‌وکار مربوطه 
  • داشتن اینماد به نام متقاضی حقیقی یا حقوقی
  • داشتن پروانه کسب‌وکار
  • ارائه‌ی سند تک برگ مالکیت یا اجاره‌نامه کسب‌وکار
  • مدارک مربوط به احراز هویت از جمله تصویر کارت ملی و شناسنامه
  • ارائه‌ی گواهی امضا برای امضاکنندگان قرارداد
  • ارائه‌ی کد رهگیری ثبت‌نام مالیاتی
  • ارائه‌ی تصویر روزنامه رسمی و آگهی تاسیس شرکت

قدم اول: اگر این مدارک را داشتید می‌توانید به وب‌سایت یکی از شرکت‌های psp مراجعه و درخواست خود را ارسال کنید.

قدم دوم: درخواست شما بررسی می‌گردد و با تایید درخواست باید برای ارائه شروط خواسته شده آماده بشوید.

قدم سوم: در طی مراحل بعدی مواردی مثل شماره ترمینال، نام کاربری و رمز به شما ارسال می‌شود.

قدم چهارم: در این مرحله باید مدارک خواسته شده را ارائه کنید. اما باید بدانید سازوکار و سیاست هر شرکت psp متفاوت است به طوری که امکان دارد مراحل دریافت مدارک و روند گرفتن درگاه ملزم به حضور  متقاضی در شرکت باشد.

قدم پنجم: با تایید مدارک‌تان حالا مستنداتی در اختیار شما قرار می‌گیرد تا بتوانید درگاه پرداخت مد نظر را با کمک برنامه‌نویسی در وب‌سایت اضافه کنید؛ البته لازم است بدانید ممکن است ۳ تا ۷ روز کاری حتی بیشتر برای دریافت درگاه مستقیم زمان لازم بگذارید. از طرفی بعد از دریافت اطلاعات مربوط به درگاه اگر سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده کنید کار کمی راحت‌تر است و دیگر نیازی به برنامه‌نویسی و گذاشتن کد در وب‌سایت ندارید.

نحوه ثبت‌نام و دریافت درگاه پرداخت واسط (رایان پی)

دریافت درگاه واسط نهایت یک روزی کاری زمان می‌برد و شما به راحتی می‌توانید با مراجعه به وب‌سایت یکی از شرکت‌های پرداخت یار به صورت غیر حضوری درگاه پرداخت مد نظر خود را بگیرید. برای آشنایی بیشتر شما در زیر با مراحل دریافت درگاه از شرکت رایان‌پی بدون ارائه‌ی اینماد و تنها با احراز هویت پیش می‌رویم؛

البته فراموش نکنید که شرکت رایان پی علاوه بر ارائه‌ی درگاه واسط و لینک پرداخت برای افرادی که می‌خواهند درگاه پرداخت مستقیم از “شرکت به پرداخت ملت” بگیرند مسیر را مهیا می‌کند، در واقع این شرکت کمک می‌کند افراد متقاضی درگاهی بگیرند که نام برندشان روی سیستم درج شود و قابلیت‌هایی مشابه با قابلیت‌های درگاه واسط داشته باشد‌.

۱. به وب‌سایت شرکت پرداخت‌یار رایان پی مراجعه کنید و از طریق لینک مربوط به “فرم درخواست درگاه پرداخت” درخواست خود را ثبت و ارسال نمایید. این فرم شامل درج اطلاعات اولیه و مشخص کردن نوع درگاه پرداخت است. در واقع شامل درخواست درگاه اینترنتی برای سایت، درگاه بدون سایت برای اینستاگرام یا تلگرام و درگاه بدون سایت برای “سایر موارد” مثل حمایت مالی، دونیت، امورخیریه و … است. شما نیاز به هر کدام از این موارد داشتید باید گزینه‌ی مربوط را بزنید. در ارتباط با درگاه پرداخت واسط باید گزینه‌ی سایت را انتخاب کنید. 

۲. بعد از ارسال درخواست کارشناسان رایان پی در مدت زمان کوتاهی فرم را بررسی می‌‌کنند و شما در ادامه باید فرم مربوط به احراز هویت را تکمیل نمایید. احراز هویت شامل بارگذاری تصویر کارت ملی یا رسید کارت ملی، تصویر شناسنامه و تکمیل اطلاعات خواسته شده است. از طرفی نیاز است تعهدنامه‌‌‌ی مربوط به شرکت را به شکل دستی بنویسید و مشخصات خود را درج و تصویر آن را ارسال نمایید.

۳. این مرحله مربوط می‌شود به تکمیل یک سری اطلاعات مربوط به کسب‌وکار و برند فروشگاهی که می‌خواهید برای آن درگاه بگیرید.

۴. بعد از تایید مدارک و دریافت اطلاعاتی مثل شماره حساب، شماره شبا، شماره کارت و در نهایت تایید سایت شاپرک‌، ایمیلی برای شما ارسال می‌شود و api مد نظر دریافت می‌گردد. به طور کلی در این ایمیل اطلاعات مربوط به درگاه درج شده است که شما را برای استفاده از افزونه‌ی ووکامرس، پیاده سازی درگاه در وب‌سایت و استفاده از قابلیت‌های پنل مدیریتی درگاه راهنمایی می‌کند.

ثبت‌نام و نحوه‌ی دریافت درگاه پرداخت بدون سایت رایان پی

درگاه پرداخت بدون سایت
نمای از لینک پرداخت

اگر شما جزو آن دسته از فروشندگانی هستید که اینستاگرام یا تلگرام فعالیت دارید یا برای امور خیریه، حمایت مالی، فرم ساز یا حتی امور شخصی نیاز به لینک پرداخت دارید باید در قدم اول درخواست خود را در وب‌سایت رایان پی ثبت و ارسال نمایید.

در مرحله‌ی دوم نیاز به احراز هویت با ارسال تصویر کارت ملی یا رسبد کارت ملی و شناسنامه است. در ادامه هم مثل فرایند دریافت درگاه واسط که در بخش قبلی بیان کردیم باید تعهدنامه‌‌ی خود را طبق مستندی که پیش رویتان قرار می‌گیرد به شکل دستی بنویسید و تصویر آن را بعد از درج امضاء و مشخصات بارگذاری کنید.

در مرحله‌ی آخر بعد از تایید کارشناسان رایان پی و تایید نهایی سایت شاپرک در یک ایمیل اطلاعات مربوط به لینک پرداخت برای‌تان ارسال می‌شود.

نکته‌ی مهم این‌جاست که لینک پرداخت رایان‌پی دارای ویژگی‌های بسیار کاربردی است به طوری که می‌توانید از طریق آن یک فروشگاه ساده و خاص برای محصولات خود بسازید، یعنی این امکان را دارید که برای هر کدام از محصولات خود یک لینک مجزا بسازید و در کنار آن فروشگاهی شبیه به وب‌سایت بسازید.

به این ترتیب که با قرار دادن پنج عکس از هر محصول و درج اطلاعات مربوط به آن مانند قیمت، کد، موجودی و… و همچنین ساخت فرم پرداخت با فیلدهای سفارشی می‌‌توانید هر زمان لازم بود لینک محصول را برای مشتری خود به طور مثال در فضای اینستاگرام یا تلگرام بفرستید تا مشتری با ورود به لینک حرفه‌ای که ساخته‌اید و مشاهده‌ی کاتالوگ محصول هر چه بیشتر ترغیب و تشویق به خرید بشود و در ادامه بدون وقفه هم از طریق لینک پرداخت فرایند خرید را تکمیل نماید.

کلام نهایی: تمام فروشندگان باهوش در فضای اینترنت و تمام افرادی که نیاز به مدیریت تراکنش‌های آنلاین خود دارند در ثبت‌نام و درخواست درگاه پرداخت اینترنتی شکی به دل راه نمی‌دهند؛ چراکه استفاده از ویژگی‌ها و مزایای انواع درگاه‌های پرداخت به‌خصوص درگاه پرداخت واسط می‌تواند دست راست هر  کسب‌وکار و تجارت بزرگ و کوچکی در انجام بهتر تراکنش‌های مالی باشد. از این جهت هم برای راهنمایی بیشتر متقاضیان در این مقاله ما به طور جامع به نحوه‌ی ثبت نام و درخواست درگاه پرداخت پرداختیم.

نظرات