چگونه از شر سوزش سر دل خلاص شویم؟ (چند راهکار خانگی ساده)
اگر سوزش سر دل را تجربه می کنید، به خوبی با این علائم آشنا هستید: سکسکه خفیف و به دنبال آن احساس سوزش در قفسه سینه و گلو.
سوزش سر دل ممکن است در اثر مواد غذایی که می خورید، تشدید شود. غذاهای تند، چرب و اسیدی سوزش سر دل را تحریک می کنند. یا شاید بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) دارید که یک بیماری مزمن با دلایل مختلف است.
سوزش سر دل را چگونه درمان کنیم
علت هرچه باشد، سوزش سر دل ناراحت کننده و ناخوشایند است. در این مقاله بررسی می کنیم که چگونه می توانید از شر سوزش سر دل خلاص شوید. با ما همراه باشید.
1.لباس راحت و گشاد بپوشید
سوزش سر دل وقتی رخ می دهد که محتویات داخل معده به سمت مری بال می رود و اسیدهای معده بافت آن را می سوزانند. در برخی موارد، شما ممکن است یک دوره سوزش سر دل را تجربه کنید زیرا لباس های تنگ پوشیده اید که به معده فشار وارد می کند.
اگر این چنین است، اولین کاری که برای درمان سوزش سر دل باید انجام دهید این است که کمربندتان را شل کنید یا لباس های گشاد و راحت بپوشید.
2. صاف بایستید
وضعیت بدن شما نیز می تواند موجب بروز علائم سوزش سر دل شود. اگر نشسته اید یا دراز کشیده اید، بهتر است صاف بایستید. اگر ایستاده اید، سعی کنید صاف تر از قبل بایستید.
حالت ایستاده فشار کمتری بر اسفنکتر تحتانی مری شما (LES) وارد می کند. اسفنکتر تحتانی مری، حلقهای از ماهیچه است که به جلوگیری از افزایش اسید معده به مری کمک می کند.
3. بالاتنه خود را بالاتر قرار دهید
دراز کشیدن می تواند سوزش سر دل را تشدید کند. وقتی زمان خوابیدن است، وضعیت بدن خود را به گونه ای تنظیم کنید که بالاتنه کمی بالاتر قرار گیرد.
براساس تحقیقات انجام شده، بلند کردن سر با بالش های اضافی معمولاً برای درمان سوزش سر دل کافی نیست. در عوض، هدف این است که بدن خود را از کمر به بالا بالا ببرید. اگر یک تخت قابل تنظیم دارید، زاویه آن را به گونهای تنظیم کنید که موجب تسکین علائم شما شود. در غیراینصورت، با استفاده از بالش می توانید زاویه خواب خود را تنظیم کنید.
علت ترش کردن زیاد و راه های درمان خانگی ترش کردن معده را در مینویسم دنبال کنید.
4. جوش شیرین را با آب مخلوط کنید
ممکن است بدون این که بدانید یک درمان خانگی برای سوزش سر دل در آشپزخانه خانه خود داشته باشید. جوش شیرین، که با خنثی کردن اسید معده می تواند برخی از علائم سوزش سر دل را تسکین دهد.
برای تهیه این درمان خانگی، یک قاشق چایخوری جوش شیرین را در یک لیوان آب حل کنید و به آرامی بنوشید. در واقع، وقتی سوزش سر دل دارید باید همه چیز را به آرامی بنوشید.
5. زنجبیل را امتحان کنید
قرن هاست که در طب سنتی از زنجبیل به عنوان درمان سوزش سر دل استفاده شده است. زنجبیل می تواند به رفع حالت تهوع کمک کند، از این رو ممکن است در از بین بردن سوزش سر دل نیز موثر باشد.
ریشه زنجبیل خرد شده یا آسیاب شده را به صورت پودر به غذاهای خود اضافه کنید. برای تهیه چای زنجبیل، ریشه زنجبیل خام، ریشه زنجبیل خشک یا کیسه های چای زنجبیل را در آب جوش قرار دهید.
با این وجود، بهتر از نوشیدن نوشیدنی های زنجبیل خودداری کنید. نوشیدنی های گازدار خود محرک اصلی سوزش سر دل هستند و در بیشتر این نوشیدنی ها از طعم دهنده های مصنوعی به جای طبیعی استفاده می شود.
6. از مکمل های شیرین بیان استفاده کنید
ریشه شیرین بیان یکی دیگر از درمان های سنتی است که برای سوزش سر دل مورد استفاده قرار می گیرد. باور بر این است که شیرین بیان می تواند پوشش مخاطی مری را افزایش می دهد و در نتیجه از مری در برابر آسیب ناشی از اسید معده محافظت می کند.
شیرین بیان بدون گلیسیریزین (DGL)، مکملی حاوی شیرین بیان است که برای حذف بیشتر گلیسیریزین آن فرآوری شده است. این ترکیب می تواند عوارض جانبی نامطلوبی ایجاد کند.
خوردن بیش از حد شیرین بیان یا DGL باعث افزایش فشار خون، کاهش سطح پتاسیم و تداخل با برخی داروها می شود. همیشه قبل از مصرف مکمل های شیرین بیان یا DGL با پزشک خود صحبت کنید.
7. سرکه سیب بنوشید
سرکه سیب یکی دیگر از درمان های خانگی است که افراد زیادی برای سوزش سر دل از آن استفاده می کنند. باور بر این است که سرکه سیب اسید معده را خنثی می کند.
یک محقق پیشنهاد کرد که نوشیدن سرکه سیب رقیق شده بعد از غذا ممکن است به کاهش سوزش سر دل برای برخی افراد کمک کند. با این وجود، این نتایج هنوز دقیق نیستند، بنابراین تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
اگر تصمیم دارید این درمان را امتحان کنید، سرکه سیب را با آب رقیق کنید و بعد از غذا بنوشید.
8. جویدن آدامس
طبق تحقیقات منتشر شده در مجله تحقیقات دندانپزشکی، جویدن آدامس به مدت نیم ساعت بعد از غذا نیز ممکن است به کاهش سوزش سر دل کمک کند. با این وجود، آدامس های با طعم نعناع ممکن است اثر معکوس داشته باشند.
جویدن آدامس تولید بزاق و بلع را تحریک میکند. این ممکن است به رقیق شدن و پاکسازی اسید معده از مری شما کمک کند.
9. سیگار را ترک کنید
به احتمال زیاد خود شما نیز می دانید که سیگار کشیدن برای سلامت مضر است. اما آیا می دانستید که سیگار می تواند سوزش سر دل را تشدید کند؟ اگر سیگاری هستید و سوزش سر دل دارید، بهتر است سیگار را کنار بگذارید.
سیگار کشیدن ممکن است رویکرد شما برای مقابله با ناراحتی باشد، اما این احساس سوزش را از بین نمی برد.
10. مصرف داروهای ضد سوزش سر دل بدون نسخه
داروهای بدون نسخه (OTC) زیادی برای سوزش سر دل وجود دارند که برای استفاده در دسترس هستند. این داروها در سه دسته اصلی قرار می گیرند:
- آنتی اسیدها
- مسدودکننده های H2
- مهارکننده های پمپ پروتون (PPI)
- PPI ها و مسدودکننده های H2 میزان ترشح اسید معده را کاهش می دهند که می تواند به پیشگیری و کاهش علائم سوزش سر دل کمک کند. آنتی اسیدها اسید معده را خنثی می کنند.
کلام آخر
وقتی سوزش سر دل شروع می شود، مصرف داروهای بدون نسخه، درمان های خانگی و تغییر سبک زندگی همگی می توانند به تسکین علائم کمک کنند. تغییر عادات روزانه نیز می تواند در وهله اول از بروز علائم سوزش سر دل جلوگیری کند. به عنوان مثال، سعی کنید:
- از محرک های رایج سوزش سر دل مانند غذاهای چرب و تند اجتناب کنید
- حداقل سه ساعت قبل از خواب غذا بخورید
- از دراز کشیدن بعد از غذا خوردن خودداری کنید
- حفظ وزن متناسب
اگر بیش از دو یا سه بار در هفته دچار سوزش سر دل میشوید، با پزشک خود صحبت کنید. در برخی موارد، او ممکن است داروها یا درمان های دیگری را تجویز کند.