طرز تهیه شیرینی بوندی لادو (شیرینی خوشمزه هندی)

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

شیرینی هندی لادو بافتی بسیار لطیف و خشمزه داشته و در دهانتان آب می شود. در تهیه این شیرینی های بهشتی از ترکیب آرد نخود، شکر و چاشنی های متفاوتی استفاده می شود. لادو شیرینی از شمال هند بوده و معمولا در جشن ها و فستیوال ها تهیه و سرو می شود پس برای هندی ها ارزش زیادی دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا مراحل تهیه شیرینی هندی لادو را بطور کامل بیاموزید.

مطالب پیشنهادی: طرز تهیه شیرینی کشمشی

روش تهیه شیرینی بوندی لادو هندی

رسیپی های زیادی برای تهیه این شیرینی های خوشمزه وجود دارد. من در این مطلب سعی کرده ام یکی از بهترین و ساده ترین ها را که طرفداران زیادی هم دارد در اختیارتان قرار دهم. پس با من و مجله «مینویسم» همراه باشید تا دهانتان را در خانه با شیرینی های هندی لادو شیرین کنید!

مواد لازم برای تهیه شیرینی هندی لادو

  • مواد لازم برای سیروپ شکر
موادمقدار
شکر1 فنجان
آبنصف فنجان
زعفران سابیده شدهمقدار لازم
  • مواد لازم برای تهیه بوندی یا خمیر شیرینی ها
مواد مقدار
آرد نخود1 فنجان
زعفران سابیده شدهبه مقدار لازم
آّب4/3 فنجان
هل سیاه پوست کنده2 تا 3 عدد
دانه های خربزهنصف قاشق غذاخوری
روغنبه مقدار لازم

مطالب پیشنهادی: طرز تهیه شیرینی اشکی با روغن مایع

طرز تهیه سیروپ شکر برای شیرینی لادو

  • شکر، آب و زعفران را در تابه ای با هم حل کنید و روی حرارت اجاق قرار دهید.
طرز تهیه سیروپ شکر برای شیرینی لادو
  • این ترکیب باید آنقدر دما ببیند که کمی غلیظ شده و بافتی یکنواخت داشته باشد. سپس اجاق را خاموش کرده و سیروپ شکر را که آماده شده، کنار بگذارید.

طرز تهیه بوندی یا خمیر شیرینی لادو هندی

  • خمیری بسیار نرم از ترکیب آرد نخود، آب و زعفران آماده کنید. این خمیر نباید خیلی سفت و یا خیلی نرم باشد. در واقع باید خمیری بسیار نرم و لطیف و روان داشته باشید که هیچ گره ای نداشته و بافتی کاملا یکنواخت دارد.
  • روغن را در تابه ای داغ کنید. در این مرحله روغن باید  داغ باشد تا لادوها زود در آن سرخ شوند. دو قاشق برای برداشتن سریع لادو ها هم دم دستتان آماده کنید.
  • با یکی از این قاشق ها کمی خمیر لادو بردارید و درون روغن داغ بریزید. با قاشق دیگر خمیر لادو را در روغن فشار دهید تا به زیر روغن رفته و کاملا سرخ و مغز پخت شود.
لادو ها را داخل روغن داغ بریزید
  • سرخ شدن لادو ها در روغن را تا جایی ادامه دهید که کاملا طلایی شوند. مراقب باشید چون اگر خیلی سرخ شوند خشک و ترد می شوند. وقتی روغن از جلز و ولز افتاد یعنی بوندی شما کاملا سرخ شده. مدت زمان تقریبی در این مرحله 45 ثانیه تا 1 دقیقه است.
لادو ها را از روغن خارج  کنید
  • این مرحله خیلی مهم است. چرا که اگر بوندی ها کمی بیشتر سرخ شوند در نهایت شیرینی لادو شما به بافت نرمی که باید داشته باشد نمی رسد.

نکته : میزان آب مصرفی در تهیه خمیر شیرینی به کیفیت و جنس آرد نخود شما دارد. بنابراین می توانید مقدار کمتر یا بیشتری از آب نوشته شده در دستور استفاده کنید.

طرز تهیه شیرینی لادو با کمک بوندی و سیروپ شکر

  1. بوندی لادو ها را داخل سیروپ بندازید

    بوندی ها را با قاشقی بزرگ از درون تابه برداشته و روغن شان را کاملا بگیرید. سپس آنها را مستقیما درون ظرف سیروپ شکر بگذارید! لازم به ذکر است که سیروپ شکر در این مرحله باید داغ باشد! اگر سیروپ شما داغ نیست، داغش کنید!
    اگر با دوباره داغ کردن سیروپ تان کریستال بست 1 تا 2 قاشق آب اضافه کنید تا باز هم مایع و روان شود. اگر هم بوندی های شما کج و کوله و شل شدند اصلا نگران نباشید چون در مرحله بعد وارد میکسر شده و فرم شان کاملا تغییر می کند.
    برای تمام بوندی ها همین کار را تکرار کنید. یعنی بالافاصله پس از سرخ شدن، بوندی را درون سیروپ شکر بگذارید.

  2. بوندی ها را میکس کنید

    سپس بوندی و سیروپ شکر را در میکسر ریخته، 1 قاشق آب داغ و تخم خربزه را اضافه کرده و میکس کنید. میکس کردن در این مرحله نباید زیاد باشد. اگر بافت بوندی ها خیلی ریز شود نمی توان به لادو ها فرم خوبی داد. میزان آبی که در این مرحله درون میکسر می ریزید بستگی به بافت بوندی های شما دارد.
    اگر بوندی های کمی برشته هستند 1 تا 2 قاشق غذاخوری آب بیشتر اضافه کنید. با اینکار بوندی ها آب داغ را جذب کرده و نرم تر می شوند.

    لادو ها را میکس کنید

  3. با دست به بوندی ها فرم دهید

    دست خود را با روغن چرب کرده و به بوندی ها فرم دهید تا لادو های خوشمزه شما گرد و یکدست باشند. در این مرحله لادو ها گرم هستند و به همین خاطر بافت نرمی دارند. اما وقتی خنک شوند کمی سفت تر خواهند شد.

    فرم دادن به بندی لادو ها

  4. لادو ها را سرو کنید

    می توانید با کشمش لادو ها را تزیین کنید. لادوهایی که در روغن سرخ شده اند را می توان در یخچال نگه داشت. اما اگر لادو با کره سرخ شده باشد در یخچال چربی می بندد و مزه اش را از دست می دهد.

مطالب پیشنهادی: طرز تهیه شیرینی شکر پاره

نکات طلایی برای درست کردن شیرینی هندی لادو

  • برای تهیه لادو با بهترین بافت باید آرد نخودی مرغوب و تازه آسیاب شده داشته باشید.
  • سیروپ شکر خود را با گذاشتن در قابلمه داغ نگه دارید.
  • در زمان میکس کردن، بافت بوندی را خیلی ریز نکنید. چرا که خمیری می شوند و در نهایت لادوهای خوبی به دست نمی آید.
  • روغنی که بوندی ها را در آن سرخ می کنید باید داغ باشد. در غیر این صورت بوندی روغن را به خود جذب کرده و چسبناک می شود. البته باید دقت کنید که دمای روغن بیش از اندازه داغ نباشد. داغ بودن زیاد روغن هم باعث می شود بوندی ها ترد و قهوه ای رنگ شوند.
  • برای اینکه لادو وگان درست کنید از روغن های گیاهی در مواد اولیه استفاده کنید.
  • با تغییر دادن میزان مواد استفاده شده در رسیپی می توانید تعداد لادو ها را به راحتی کم یا زیاد کنید.
نظرات