نحوه تهیه قهوه ترک و فوت و فن دم کردن آن روی گاز و با قهوه جوش
نحوه تهیه قهوه ترک علی رغم اسم بزرگ آن بسیار راحت است و در زمان کوتاه می توانید آنرا آماده کنید، اما اگر در مورد نحوه تهیه قهوه ترک به شکل های مختلف مانند: طرز تهیه قهوه ترک روی گاز و یا طرز تهیه قهوه ترک با قهوه جوش دچار ابهام هستید با ما همراه باشید.
قهوه ترک به سه روش بدون شکر یا ساده، کم شکر و یا پر شکر تهیه و مورد استفاده قرار می گیرد که با توجه به ذائقه افراد متفاوت است و این قهوه به دلیل طعم غلیظ و گیرایی که دارد بیش از یک فنجان مصرف نمی شود.قهوه ترک از معروفترین انواع قهوه و از سوغاتی های رایج کشور ترکیه می باشد که به دلیل غلظت بالایی که دارد به عنوان یک قهوه اصیل شناخته می شود.
این نوشیدنی کهن برای بدن فواید فراوانی دارد و خوردن قهوه برای درمان افسردگی، لاغری، آلزایمر و زوال عقل و بسیاری موارد دیگر کاربرد دارد
نحوه تهیه قهوه ترک روی گاز و با استفاده از قهوه جوش
مواد لازم برای تهیه قهوه ترک
آماده کردن قهوه ترک به مواد خاصی نیاز ندارد و تنها باید قهوه شما اصل و تازه باشد. معمولا قهوه ترک را در ظرف مخصوصی بنام جوزه که جنس آن مسی است مصرف می کنند و شاید همین موارد سنتی که در این قهوه وجود دارد آن را جزو بهترین و معروف ترین مدل های قهوه در دنیا کند.
- قهوه پودر شده ترک اولین نکته برای تهبه قهوه ترک می باشد. گفته می شود که دانه هایی که حاوی روغن کمتری هستند قهوه بهتر و خوشمزه تری از آنها بدست می آید.
- مقداری آب، البته به جای آب می توانید در صورتی که علاقه داشتید مقداری شیر اضافه کنید و قهوه ترک باشیر را امتحان کنید.
- استفاده از قهوه جوش یا قوری مخصوص برای درست کردن قهوه
- استفاده از طعم دهنده ها (اختیاری است): بیش از نصف قاشق چایخوری
- منظور از طعم دهنده موادی مانند هل هستند که در کشورهای عربی معمولا در تهیه قهوه ترک از آن به عنوان طعم دهنده استفاده می شود. میخک و جوز نیز به عنوان رایج ترین طعم دهنده های قهوه ترک شناخته می شوند.
بیشتر بدانید: قهوه و هورمون ها (تأثیر قهوه بر سلامتی)
نحوه تهیه قهوه ترک در 5 مرحله
- آماده کردن قهوه ترک بسیار ساده است و می توان در زمان کوتاهی انرا تهیه کرد ( 10 تا 5 دقیقه).
1- برای آماده کردن قهوه ترک، ابتدا از نرم بودن و آسیاب بودن دانه های قهوه به نحوی که مانند آرد باشد اطمینان پیدا کنید و برای شروع کار، برای هر فرد یک فنجان غذاخوری از پودر قهوه را در جوزه و یا ظرف مورد نظر خود بریزید. ( برای هر فنجان بیش تر از 5 گرم قهوه توصیه نمی شود.)
2- اگر قهوه ترک را با طعم تلخ و اصیل آن دوست ندارید می توانید در این مرحله از مقداری شکر استفاده کنید. سپس به میزان قهوه موجود در فنجان، آب سرد اضافه کنید. ( برای اینکه طعم واقعی قهوه ترک را بچشید سعی کنید از استفاده زیاد از شکر خودداری کنید و در غیر این صورت به شما پیشنهاد می کنم از شکر قهوه ای استفاده کنید.
3- قبل از قرار دادن قهوه روی حرارت، مواد را بخوبی هم بزنید تا کاملا حل شوند و سپس ظرف مورد نظر را روی حرارت کم قرار دهید و از هم زدن قهوه روی حرارت خودداری کنید، (هم زدن مکانع از کف کردم قهوه می شود). اما مراقب آن باشید تا به مرحله قل قل کردن نرسد، زیرا در این صورت قهوه تلخ تر می شود.
4- چند دقیقه بعد قهوه شروع به کف کردن می کند، کف قهوه را طی چند مرحله بردارید و در این موقعیت شما باید قبل از سر ریز شدن کف قهوه، آنرا از روی حرارت بردارید.
5- بعد از اینکه قهوه شما بخوبی جوشید و کف کرد و آنرا از روی حرارت برداشتید، قهوه را به آرامی و از لبه فنجان، داخل فنجان بریزید و قبل از نوشیدن قهوه ترک، چند دقیقه صبر کنید تا پودر قهوه ته نشین شود. برای اینکه طعم اصیل قهوه ترک را احساس کنید توصیه می شود؛ قبل از خوردن قهوه یک لیوان آب سرد بیاشامید و سپس قهوه را نوش جان کنید.
نکاتی در مورد طرز تهیه قهوه ترک با قهوه جوش
- با استفاده از دستگاه های قهوه جوش، میتوان در عرض چند ثانیه قهوه ترک را آماده کرد و روش خوبی برای درست کردن قهوه می باشد که می توان در زمان نیز صرفه جویی کرد.
- برای تهیه قهوه با استفاده از قهوه جوش، توصیه می شود قهوه را بعد از آب اضافه کنید.
- برعکس تهیه قهوه ترک بصورت دستی و داخل ظرف مخصوص که استفاده از آب سرد در آن توصیه می شود، در طرز تهیه قهوه با قهوه جوش، استفاده از آب ولرم بهتر است. (استفاده از آب سرد در این روش موجب تلخ شدم طعم قهوه ترک می شود.)
- برای ایجاد کف در طرز تهیه قهوه ترک با دستگاه قهوه جوش، می توانید دستگاه را روی قهوه ی کف دار تنظیم کنید.
فوت و فن دم کردن قهوه ترک خوب
با وجود اینکه نحوه تهیه قهوه ترک ساده است اما دارای فوت و فن هایی است که با رعایت آنها می توان طعم بی نظیر یک قهوه ترک خوب را چشید و از آن لذت برد.
- یک دست بودن پودر قهوه مهمترین اصل برای تهیه قهوه ترک خوب است.
- برای آماده کردن یک قهوه ترک خوش عطر و طعم از طعم دهنده های طبیعی مانند جوز و میخک و هل استفاده کنید.
- هم زدن مواد قهوه، از دیگر فوت و فن های آماده کردن قهوه ترک خوب و اصیل است.
- جوشیدن قهوه روی حرارت کم، نکته دیگری است که برای تهیه یک قهوه ترک خوشمزه باید به آن توجه داشت. به میزانی که حرارت کمتر باشد قهوه ترک شما بهتر خواهد شد.
آداب خوردن قهوه ترک
- برای نوشیدن قهوه ترک باید از فنجان های مخصوص قهوه ترک که از فنجان های معمولی کوچکتر است استفاده نمود.
- پیش از خوردن قهوه یک لیوان آب سرد بنوشید تا طعم قهوه را بهتر حس کنید. این کار همچنین، مانع از آسیب رساندن قهوه به دندان های شما خواهد شد.
- در خوردن قهوه ترک نباید عجله کرد به آرامی قهوه را بنوشید.
- در نوشیدن قهوه ترک به روش اصیل استفاده از باقلوای استانبولی در کنار قهوه توصیه می شود.
- هیچ گاه قهوه را داخل نعلبکی نریزید و حتی اگر ناخودآگاه این اتفاق افتاد دور آن را تمیز کنید.