طرز تهیه خمیر پیراشکی نرم و لطیف؛ مرحله به مرحله
از خمیر پیراشکی می توان برای تهیه انواع فینگر فود، غذا و دسر استفاده کرد. ممکن است تا به امروز در فروشگاه ها خمیر پیراشکی آماده دیده باشید اما لازم است بدانید که خمیر پیراشکی خانگی کیفیت بالاتر و مرغوب تری دارد. بنابراین دستور تهیه خمیر پیراشکی در خانه، دستوری کارآمد و مفید است.
خمیر پیراشکی فوری
خمیر پیراشکی با شیر یا بدون شیر تهیه می شود. لازم به ذکر است که خمیر پیراشکی با شیر ترد تر خواهد بود و طعم بهتری دارد. در این پست آموزش آشپزی به نقل از مینویسم روش تهیه خمیر پیراشکی را می آموزید.
مواد لازم برای خمیر پیراشکی برای 4 نفر
آرد | 4 لیوان |
شیر یا آب | 1.5 لیوان |
تخم مرغ | 2 عدد |
پودر خمیر مایه فوری | 4 قاشق چایخوری |
شکر | 1 قاشق چایخوری |
روغن | نصف لیوان |
نمک | 1 قاشق چایخوری |
مطالب مرتبط : روش تهیه سمبوسه پیتزایی با خمیر پیراشکی
دستور تهیه خمیر پیراشکی
زمان مورد نیاز: 1 ساعت و 10 دقیقه
- آماده کردن خمیر مایه
شیر ولرم را در کاسه ای کوچک می ریزیم.
- ریختن شکر
شکر را به شیر ولرم اضافه می کنیم و هم می زنیم. این مواد برای به عمل آوردن خمیر مایه برای تهیه خمیر پیراشکی ترکیب می شوند.
- اضافه کردن پودر خمیر مایه
پودر خمیر مایه فوری را به مواد بالا اضافه کرده و یک درب روی آن می گذاریم و در دمای محیط قرار می دهیم تا خمیر مایه عمل آید.
- آماده کردن مواد خشک خمیر پیراشکی
برای تهیه خمیر پیراشکی، ابتدا مواد خشک آن را آماده کرده و کنار می گذاریم. آرد را در ظرفی می ریزیم.
- افزودن نمک
نمک را به آرد اضافه کرده و به خوبی هم می زنیم. 3 بار الک کرده و در ظرف می ریزیم و برای تهیه خمیر پیراشکی کنار می گذاریم.
- تهیه مواد خمیر پیراشکی
تخم مرغ ها را در ظرفی می ریزیم و هم می زنیم تا از حالت لختگی خارج شود.
- اضافه کردن روغن مایع
سپس برای تهیه خمیر پیراشکی روغن مایع را به تخم مرغ اضافه کرده و با هم مخلوط می کنیم.
- ریختن خمیر مایه
خمیر مایه به عمل آمده را در مواد قبلی خمیر پیراشکی می ریزیم.
- ریختن مخلوط آرد
بعد از اینکه مواد بالا را هم زدیم، مخلوط آرد را که در بالا کنار گذاشتیم به مواد خمیر پیراشکی اضافه می کنیم. با لیسک به خوبی هم می زنیم تا یکدست شود. بعد از اینکه آرد باعث سفت شدن مواد خمیر پیراشکی شد و نمی توانستیم با لیسک هم بزنیم، با دست اینکار را انجام می دهیم.
- ورز دادن خمیر
با دست شروع به ورز دادن خمیر می کنیم و به خوبی ورز می دهیم تا یکدست شده و بافت خمیر پیراشکی نرم و لطیف شود.
- استراحت دادن خمیر پیراشکی
بعد از آن خمیر را در ظرفی که چرب شده، قرار می دهیم و در جایی خشک و نسبتا گرم قرار می دهیم تا خمیر پف کند.
- تقسیم کردن خمیر پیراشکی
خمیر پیراشکی را در سطح صافی قرار داده و بعد از اینکه کمی ورز دادیم و پف آن را گرفتیم، به هشت قسمت تقسیم می کنیم. یک قسمت را برداشته و روی سطح صافی آرد پاشی شده قرار می دهیم و با وردنه صاف می کنیم.
- شکل دادن خمیر پیراشکی
یک کاتر گرد با سایز تقریبا بزرگ برمی داریم و خمیر بالا را برش می دهیم. سپس تکه ای که بزرگتر از این خمیر باشد، از کاغذ روغنی می بریم و آرد پاشی کرده و این خمیر را روی آن قرار می دهیم. هفت قسمت باقیمانده از خمیر پیراشکی را نیز به همین شیوه آماده می کنیم.
- نگهداری خمیر پیراشکی
برای نگهداری خمیر پیراشکی به همین شکلی که در بالا تهیه کردیدم و با کاغذ روغنی ها، روی هم قرار داده و در یخچال یا فریزر می گذاریم.
نکات مهم در تهیه خمیر پیراشکی خانگی
- اضافه کردن آرد را تا جایی که مواد خمیر پیراشکی خودش را بگیرد و سفت شود، ادامه می دهیم.
- توجه کنید که اگر خمیر پیراشکی را در فریزر گذاشتید، در زمان استفاده، بگذارید کمی به دمای محیط برسد و سپس استفاده کنید؛ همچنین برای این کار بهتر است از یک روز قبل از فریزر به یخچال منتقل کنید.
- می توانید کره را جایگزین روغن کنید که در اینصورت خمیر پیراشکی خانگی، ترد تر خواهد شد.
- ممکن است میزان آرد کم یا زیادتر از میزان گفته شده در بالا شود و این به نوع آرد بستگی دارد.
- می توانید برای تهیه خمیر پیراشکی، به جای شیر از آب ولرم استفاده کنید تا خمیر پیراشکی بدون شیر تهیه شود.
- ابتدا تست سالم بودن خمیر مایه را انجام دهید و اگر فاسد نشده بود، به مواد خمیر پیراشکی اضافه کنید.
- توجه کنید که دمای شیر ولرم باید در حدی باشد که وقتی انگشت خود را به شیر می زنید، فقط داغ شود و نسوزد.
- خمیر پیراشکی را باید زیاد ورز بدهید تا لطیف شود.
- زمان استراحت خمیر پیراشکی تقریبا یک ساعت است.
- توجه کنید که اگر مکان استراحت خمیر پیراشکی خیلی گرم باشد خمیر بوی ترش می گیرد.
- می توانید تا 3 روز در یخچال نگه داشته و استفاده کنید اما مدت زمان ماندگاری خمیر پیراشکی در فریزر تقریبا 3 ماه است.
مطالب پیشنهادی : روش تهیه دونات فوری