طرز تهیه شیرینی چنگالی؛ ساده و سریع و کم خرج

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

یکی از شیرینی های سنتی که در ایران پرطرفدار است، ساده تهیه می شود و برای عید بسیار مناسب است، شیرینی چنگالی می باشد. همانطور که از ظاهر این شیرینی مشخص است، روی هر شیرینی چنگالی خطوطی موازی وجود دارد که با چنگال ایجاد شده است! در این مطلب از مینویسم با طرز تهیه شیرینی چنگالی همراه ما باشید.

طرز تهیه شیرینی چنگالی با روغن جامد

اگر به فکر پخت شیرینی ساده و کم هزینه بدون فر برای عید هستید، شیرینی چنگالی را به شما پیشنهاد می کنم. شیرینی چنگالی با ساده ترین مواد اولیه تهیه می شود و یکی از مواد اولیه ای که برای تهیه شیرینی چنگالی مهم است، روغن است که می تواند روغن مایع، روغن جامد یا کره باشد.

مطالب پیشنهادی : مراحل تهیه شیرینی قندی

دستور تهیه شیرینی کشمشی

مواد لازم برای شیرینی چنگالی

وانیلنصف قاشق چایخوری
تخم مرغ4 عدد
آرد سفید4 لیوان
پودر پستهبه میزان لازم
نارگیلبه میزان دلخواه
شکرنصف لیوان
روغن جامدنصف لیوان
شکلات تخته ایبه میزان لازم
بیکینگ پودر2 قاشق مرباخوری

طرز پخت شیرینی چنگالی

زمان مورد نیاز: 2 ساعت

  1. آماده کردن آرد

    آرد را 3 بار الک کرده و برای تهیه شیرینی چنگالی در ظرفی می ریزیم.

  2. تهیه مواد شیرینی چنگالی

    تخم مرغ را در کاسه ای می ریزیم.

  3. اضافه کردن وانیل

    وانیل را به تخم مرغ اضافه کرده و هم می زنیم.

  4. اضافه کردن شکر

    در این مرحله از طرز تهیه شیرینی چنگالی، شکر را به مواد بالا اضافه می کنیم و با دور تند همزن هم می زنیم تا مواد کرم رنگ شود.

  5. افزودن روغن جامد

    روغن جامد را می ریزیم و مجددا هم می زنیم.

  6. افزودن آرد

    آرد را کم کم به مواد شیرینی چنگالی اضافه می کنیم و با لیسک به خوبی هم می زنیم.

  7. ریختن بیکینگ پودر

    بیکینگ پودر را می ریزیم و خمیر شیرینی چنگالی را با دست ورز می دهیم تا یکدست و لطیف شود.

  8. پختن شیرینی چنگالی بدون فر

    ابتدا شعله پخش کن روی حرارت ملایم می گذاریم و تابه را چرب می کنیم. هر بار به اندازه گردو از مواد شیرینی چنگالی بر می داریم و با پشت قاشق در تابه پهن می کنیم. با چنگال روی شیرینی را خط می اندازیم. درب تابه را می گذاریم تا بپزد و آماده شود. اگر یک طرف شیرینی چنگالی سرخ شد، تابه را برگردانید.

  9. آماده کردن شکلات تخته ای

    شکلات تخته ای را در کاسه ای پیرکس ریخته و روی حرارت غیر مستقیم کتری قرار می دهیم تا ذوب شود. شیرینی چنگالی پخته شده را تا نیمه در شکلات تخته ای ذوب شده می بریم تا نصف شیرینی چنگالی شکلاتی شود.

  10. ریختن پودر پسته

    روی برخی از شیرینی چنگالی ها را که از شکلات در آوردیم، پودر پسته می ریزیم.

  11. افزودن نارگیل

    روی برخی دیگر از شیرینی چنگالی های شکلاتی شده نیز پودر نارگیل می ریزیم.

دستور تهیه شیرینی چنگالی
طرز تهیه شیرینی چنگالی با روغن جامد

فوت و فن شیرینی چنگالی

  • می توانید خمیر شیرینی چنگالی را در دست صاف کرده و با چنگال خط بیندازید.
  • توجه کنید که نباید خمیر شیرینی چنگالی را زیاد ورز بدهید زیرا روغن می اندازد.
  • برای تزیین شیرینی چنگالی از خلال بادام هم می توان استفاده کرد.
  • اگر روغن جامد در دسترس نداشتید، روغن مایع یا کره بریزید. توجه کنید که شیرینی چنگالی با روغن جامد طعم عالی خواهد داشت.
  • بهتر است پودر قند را جایگزین شکر کنید تا شیرینی چنگالی بافت بهتری داشته باشد.
  • می توانید به جای 4 قاشق از آرد، 2 قاشق پودر کاکائو بریزید تا شیرینی چنگالی شکلاتی شود.
  • اگر شیرینی چنگالی خیلی بپزد خشک شده و هنگام برداشتن و چیدن می شکند.
  • دقت کنید که باید آرد را الک کنید تا شیرینی چنگالی بهتر شود.
  • شیرینی چنگالی را می توانید به عنوان شیرینی کوچک مناسب پذیرایی عید مورد استفاده قرار دهید.

پست های بیشتر : روش تهیه شیرینی چرخی

شیوه پخت شیرینی پادرازی

نظرات