طرز تهیه ژله مات به 5 روش (با شیر، بستنی، خامه و ماست) همراه با نکات کلیدی
ژله از جمله دسرهای خوشمزه و همه پسند می باشد که آن را می توان به روش های مختلف درست کرد مانند ژله رولتی یا ژله تزریقی، ژله مات و … . در این نوشته قصد داریم طرز تهیه ژله مات را با شیر، خامه، ماست و بستنی به شما اموزش دهیم.
برای درست کردن ژله مات یعنی ژله ای که حالت شفاف و براق ژله ساده را نداشته باشد و رنگ آن مات باشد می توان از مواد مختلفی از جمله شیر، خامه، ماست و بستنی استفاده کرد. طعم ژله مات، طعم یکنواخت و تکراری ژله شفاف را ندارد و برای خوشمزه تر شدن و تنوع بیشتر در تهیه ژله می توانید آموزش طرز تهیه ژله مات را بخوانید و یک بار طعم آن را امتحان کنید.
طرز تهیه ژله مات به روش های مختلف
اگر از خود می پرسید چگونه ژله مات درست کنیم در این مطلب طرز تهیه انواع ژله مات از جمله ژله با شیر، ژله با خامه، ژله با ماست و ژله با بستنی توضیح داده شده است. بسته به ذائقه خود و یا مواد اولیه ای که در منزل دارید می توانید یکی از این موارد را برای تهیه ژله مات در نظر بگیرید.
1- طرز تهیه ژله مات با شیر
یکی از روش های طرز تهیه ژله های مات تهیه ژله مات با شیر است، ابتدا یک بسته پودر ژله با طعم دلخواه را در یک لیوان آب جوش به روش بنماری حل می کنیم تا ذرات ژله به خوبی حل شوند. مخلوط پودر ژله و آب جوش را کنار می گذاریم تا خنک شود. سپس یک لیوان شیر سرد به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم.
برای تزیین ژله مات با شیر می توانید از میوه های خرد شده یا مغز بادام و گردو استفاده کنید. سپس ژله را در ظرف یا قالب مورد نظر می ریزیم و حدود یک ساعت درون یخچال قرار می دهیم تا سفت شود.
2- طرز تهیه ژله مات با خامه
برای تهیه ژله مات خامه ای، یک بسته پودر ژله دلخواه را با یک لیوان آب جوش مخلوط می کنیم و می گذاریم تا خنک شود. پس از اینکه مخلوط حاصل به دمای محیط رسید، نصف مقدار آب جوش خامه ی شل شده اضافه می کنیم. (خامه را به روش بنماری یا در مایکروفر آب می کنیم و پس از اینکه به دمای محیط رسید، کم کم به ژله اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم).
برای کمتر چرب شدن ژله خود می توانید برای درست کردن ژله مات با خامه از مقدار کمتری خامه استفاده کرده و به جای آن شیر اضافه کنید.
3- طرز تهیه ژله مات با ماست
برای تهیه ژله مات با ماست، ابتدا محتوای بسته پودر ژله را در یک لیوان آب گرم حل می کنیم و اجازه می دهیم تا به دمای محیط برسد و خنک شود. سپس نصف لیوان ماست را بیرون یخچال بگذارید تا با محیط هم دما شود. هم دما شدن همه مواد از دلمه بستن ژله جلوگیری می کند.
وقتی محلول ژله دیگر داغ نبود، ماست را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط یک دست شود. سپس مخلوط حاصل را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید. می توانید ژله ماست را با کمی خامه، تمشک یا توت فرنگی و برگ نعنای تازه تزیین کنید.
4- طرز تهیه ژله مات با بستنی
ژله بستنی یک دسر ساده و خوشمزه و مناسب فصل های گرم سال می باشد. برای تهیه ژله با بستنی پودر ژله را با آب جوش مخلوط می کنیم و به روش بنماری روی بخار آب قرار می دهیم تا دانه های ژله کاملا ذوب شوند. پس از سرد شدن محلول حاصل، یک لیوان بستنی وانیلی نرم شده را به آن اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا دانه های سفید داخل آن دیده نشود. سپس مخلوط به دست آمده را در ظرف یا قالب ریخته و در یخچال قرار می دهیم تا خودش را بگیرد.
5- طرز تهیه ژله مات چند رنگ
شما برای درست کردن این ژله رنگی مات نیاز به پودر ژله در رنگ های مختلف دارید. ابتدا هر کدام از پودرهای ژله را در یک لیوان آب جوش درون ظرف های جداگانه ریخته و به خوبی حل کنید و صبر کنید تا خنک شوند.
سپس به ازای هر بسته پودر ژله نیم لیوان ماست به هر کدام اضافه کنید و آن ها را خوب مخلوط کنید.
یک رنگ ژله را درون ظرف ریخته و درون یخچال به صورت کج قرار دهید تا ببندد. سپس به همین ترتیب رنگ های دیگر را یکی یکی اضافه کنید.
نکات طلایی برای تهیه ژله مات
- اگر بستنی، خامه، شیر و ماست را که به جای آب سرد در تهیه ژله مات استفاده می کنیم، قبل از خنک شدن مایع ژله ای بریزیم، بعد از اینکه ژله را از یخجال بیرون بیاوریم شاهد دوجزیی شدن ژله مات می شویم که ظاهر زیبایی نخواهد داشت.
- اگر بخواهیم ژله مات چند رنگ درست کنیم، ابتدا باید ترکیب اول ژله خودش را کمی بگیرد، سپس ترکیب دوم را با ملاقه آرام آرام روی آن بریزیم تا دو ترکیب با هم مخلوط نشوند.
- روش بنماری یعنی ظرفی که در آن ژله و آب جوش ریختید را روی حرارت غیر مستقیم مثل بخار آب جوش (روی کتری) قرار دهید و هم بزنید تا ژله کاملا حل شود.
- برای اینکه ژله از طرف جدا شود باید قالب پلاستیکی و یا سیلیکونی را با برس روغن مالی کنید و سپس شکر بپاشید و نیم ساعت داخل فریزر بگذارید و بعد مایع ژله را داخل آن بریزید.
- اگر برای تهیه ژله مات از قالب فلزی استفاده می کنید، فقط آن را خیس کنید و در فریزر گذاشته تا یک لایه نازک یخ ببندد و بعد مایع ژله را بریزید.
- بهتر است برای تهیه ژله مات، از طعم های ترش ژله مانند بلوبری، آناناس، آلبالو و غیره استفاده کنید.