طرز تهیه نان روغنی شیرین ساده خانگی به روش محلی
یکی از نان های خوشمزه که همه افراد آن را دوست دارند، نان روغنی است که از معروف ترین نان های تبریز می باشد و به آن یاغلیچورک نیز گفته می شود. معمولا نان روغنی در نانوایی ها قابل تهیه است اما با این مقاله که در ادامه می خوانید، از این پس نان روغنی را در خانه و با جذاب ترین طعم تهیه خواهید کرد.
طرز تهیه نان روغنی تابه ای
نان روغنی هم در فر و هم در تابه قابل تهیه است و از آنجایی که تابه در هر خانه ای یافت می شود، طرز تهیه نان روغنی تابه ای را آموزش می دهیم تا هر کسی بتواند طعم جذاب این نان روغنی را بچشد.
مطالب مرتبط : مراحل تهیه نان سنگک
مواد لازم برای نان روغنی
خمیر مایه | 2 قاشق غذاخوری |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
آرد سفید | 6 لیوان |
شیر | 1 لیوان |
نمک | 2 قاشق مرباخوری |
آب ولرم | 1 لیوان |
کره | 100 گرم |
کنجد | به میزان دلخواه |
تخم مرغ | 2 عدد |
زردچوبه | به میزان لازم |
دستور تهیه نان روغنی بدون فر
زمان مورد نیاز: 2 ساعت
- عمل آوردن خمیر مایه
خمیر مایه را در کاسه ای می ریزیم.
- ریختن شیر
برای تهیه نان روغنی، شیر را در شیرجوش ریخته و بعد از اینکه کمی ولرم شد (یعنی زمان تماس دست با شیر، دست فقط احساس گرما کند)، به خمیر مایه اضافه می کنیم.
- اضافه کردن شکر
شکر را ریخته و به خوبی هم می زنیم و درب گذاشته و در مکانی گرم قرار می دهیم تا حباب ایجاد شده و برای تهیه نان روغنی آماده شود.
- تهیه مواد نان روغنی
آرد را در کاسه ای گود می ریزیم.
- ریختن نمک
در این مرحله از طرز تهیه نان روغنی، نمک را به آرد اضافه کرده و با هم مخلوط می کنیم.
- افزودن کره
کره را می ریزیم و این مواد نان روغنی را با هم ترکیب می کنیم.
- افزودن خمیر مایه
خمیر مایه به عمل آمده را به مواد فوق اضافه می کنیم.
- اضافه کردن زردچوبه
زردچوبه می ریزیم و هم می زنیم.
- ورز دادن خمیر نان روغنی
خمیر را روی سطح آرد پاشی شده قرار داده و ورز می دهیم تا برای تهیه نان روغنی آماده شود.
- استراحت دادن خمیر نان روغنی
این خمیر را در ظرفی چرب شده قرار داده و سلفون می کشیم تا تقریبا 50 دقیقه در جای گرم بماند.
- پحتن نان روغنی تابه ای
خمیر را از ظرف خارج کرده و بعد از ورز دادن، به تکه های کوچک تقسیم می کنیم. تابه ای را روی حرارت ملایم و شعله پخش کن می گذاریم. کف تابه را چرب کرده و هر نان را با وردنه پهن می کنیم و در تابه می گذاریم.
- اضافه کردن رومال
کمی شیره انگور را به زرده تخم مرغ اضافه کرده و با فرچه ای روی نان روغنی ها می زنیم.
- ریختن کنجد
کمی کنجد روی هر نان می ریزیم و روی تابه دمکنی می گذاریم تا نان روغنی آماده شود. هر خمیر را به همین صورت می پزیم.
نکات پخت نان روغنی
- می توانید همه خمیر نان روغنی را به یکباره در تابه بریزید تا سرخ شود.
- بهتر است قطر هر نان روغنی تقریبا 5 میلی متر یا کمی بیشتر باشد تا مغز پخت شود.
- قبل از پخت، بهتر است خمیر نان روغنی را در سینی ای قرار داده و روی آن دستمال حوله ای بکشید تا تقریبا 15 دقیقه بماند و استراحت کند.
- می توانید همین خمیر نان روغنی با رومال و کنجد را در سینی فر چرب شده چیده و در طبقه وسط فر با دمای 170 درجه قرار دهید.
- برای خوشمزه تر شدن نان روغنی، کمی زنجبیل بریزید.
- می توانید کمی زعفران دم کرده را به مواد رومال اضافه کنید تا نان روغنی خوشرنگ تر شود.
- برای نرم تر شدن نان روغنی، بعد از پخت در پارچه ای نخی بپیچید.
- همچنین اگر گلرنگ (رنگ گیاهی که در عطاری ها موجود است) در مواد رومال بریزید، نان روغنی شما خوشرنگ می شود.
- اگر شیر نداشتید، آب گرم را جایگزین شیر ولرم کنید و خمیر نان روغنی را آماده کنید.
- برای تزیین نان روغنی کمی پودر قند را روی نان روغنی الک کنید.