طرز تهیه مربای پوست پرتقال بسیار خوشمزه مجلسی، بدون تلخی
پرتقال یکی از مرکبات شاخص شمال کشور می باشد که پوست آن مفید است و با آن دسر تهیه می کنند. مربای پوست پرتقال آنقدر خوشمزه و پر خاصیت است که امروزه در همه جای ایران طرفدار دارد. در این پست می آموزید : طرز تهیه مربای پوست پرتقال!
طرز تهیه مربای پوست پرتقال خشک
در اینجا منظور از پوست پرتقال خشک، همان خلال پوست پرتقال است که به صورت خشک شده به فروش می رسد. برای تهیه مربای پوست پرتقال خوشرنگ که طعم ان به تلخی نزند، رعایت برخی نکات لازم است. از اینرو در ادامه با طرز تهیه مربای پوست پرتقال خوشمزه همراه مینویسم باشید.
مطالب پیشنهادی : موارد استفاده از پوست پرتقال
مواد لازم برای مربای پوست پرتقال
آب پرتقال | 1 لیتر |
خلال پوست پرتقال | 1 کیلوگرم |
آب | 500 گرم |
شکر | 2 کیلوگرم |
چوب دارچین | به تعداد دلخواه |
لیمو ترش تازه | 1 عدد متوسط |
طرز درست كردن مرباي پوست پرتقال
زمان مورد نیاز: 1 ساعت و 20 دقیقه
- نرم کردن خلال پوست پرتقال خشک
خلال پوست پرتقال خشک را درون قابلمه ای بریزید.
- ریختن آب
برای تهیه مربای پوست پرتقال، تا جایی که خلال پوست پرتقال پوشانده شود، آب می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و زمان می دهیم تا نرم شود.
- تهیه مربای پوست پرتقال
مقداری آب در قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم.
- افزودن آب پرتقال
در این مرحله از طرز تهیه مربای پوست پرتقال، آب پرتقال را به آب اضافه کرده و بعد از اینکه هم زدیم، قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم.
- افزودن شکر
شکر را به مواد بالا اضافه می کنیم و هم می زنیم و می گذاریم شکر حل شود.
- اضافه کردن خلال پوست پرتقال
خلال پوست پرتقال را که در مراحل قبلی تهیه مربای پوست پرتقال آماده کردیم، به مواد بالا اضافه کرده و هم می زنیم و می گذاریم مربای پوست پرتقال بپزد و غلیظ شود.
- ریختن چوب دارچین
چوب دارچین را نیز به همراه خلال پوست پرتقال به مواد قبلی مربای پوست پرتقال اضافه می کنیم. توجه به این نکته ضروری است که چوب دارچین موجب می شود مربای پوست پرتقال کمی تیره شود.
- اضافه کردن آب لیمو
بعد از اینکه مربای پوست پرتقال غلیظ شد، آب لیمو را می ریزیم.
نکات مربای پوست پرتقال
- اگر قبل از خشک کردن خلال پوست پرتقال تلخی آن را نگرفته اید و یا در هر صورت تلخ می باشد، ابتدا لازم است خلال پوست پرتقال خشک را چند بار و هر بار به مدت 15 دقیقه درون آب جوش قرار دهیم و سپس با آب سرد آبکشی کنیم.
- برای شفاف تر شدن مربای پوست پرتقال، هر بار که روی آن کف ایجاد شد، با قاشق برداشته و دور می ریزیم.
- باید ظرفی که مربای پوست پرتقال را درون آن می ریزیم شیشه ای، درب دار و تمیز باشد.
- بهتر است قبل از قرار دادن مربای پوست پرتقال خشک درون یخچال، 2 الی 3 ساعت در دمای محیط قرار دهیم تا مربای پوست پرتقال کمی خنک شود و سپس در یخچال می گذاریم.
- در برخی از دستور ها خلال پوست پرتقال را به وسیله نخی به هم وصل کرده و سپس با آن مربای پوست پرتقال آماده می کنیم.
- برای خوشرنگ تر شدن مربای پوست پرتقال مجلسی، کمی زعفران دم کرده بریزید.
- همچنین می توانید چند عدد میخک بریزید تا مربای پوست پرتقال خوش عطر تر شود.
- اگر شهد مربای پوست پرتقال خیلی غلیظ شود، شکرک می زند و اگر خیلی رقیق شود کپک می زند.
- یکی دیگر از دلایل کپک زدن مربا این است که شکر آن کم است.
- اگر شکر مربای پوست پرتقال نیز زیاد باشد، شکرک می زند.
- دلیل ریختن آبلیمو نیز شکرک نزدن مربای پوست پرتقال خشک است.
- می توانید مربای پوست پرتقال به شکل گل رز تهیه کنید و برای این منطور باید از پوست پرتقال تازه استفاده کرده و به روش نکته اول تلخی آن را بگیرید و بعد از رول کردن پوست پرتقال، با نخ یا خلال دندان ثابت نگه دارید و سپس در مربای پوست پرتقال تازه بریزید.
- دقت کنید که هرگز نباید بخش سفید رنگ پست پوست پرتقال باقی بماند زیرا باعث تلخ شدن مربای پوست پرتقال می شود.
- برخی افراد نیز تلخی خلال پوست پرتقال را با آب سرد می گیرند، به این صورت که تقریبا 15 دقیقه درون آب سرد قرار می دهند و و چند بار هم آب آن را عوض می کنند.
- طرز تهیه مربای پوست پرتقال و هویج نیز ساده است و برای یادگیری آن می توانید از مینویسم کمک بگیرید.
- برای خوش طعم تر شدن مربای پوست پرتقال از دانه هل و گلاب استفاده کنید.