طرز تهیه ترشی گوجه گیلاسی خوشمزه با سرکه به روش ساده در منزل
امروزه گوجه گیلاسی در برخی غذاها و سالاد ها پر کاربرد است زیرا هم طعم خوشمزه و هم ظاهر و خواص فوق العاده ای دارد. از این رو در این پست آموزش آشپزی مینویسم طرز تهیه ترشی گوجه گیلاسی که سریع آماده می شود را با شما به اشتراک می گذاریم.
طرز تهیه ترشی گوجه گیلاسی سبز
لازم به ذکر است که طرز تهیه ترشی گوجه گیلاسی سبز با ترشی گوجه گیلاسی قرمز تفاوتی نداشته و کافیست یکی از این روش ها را بیاموزید تا بتوانید هردو ترشی را در منزل تهیه کنید.
مواد لازم ترشی گوجه گیلاسی
گوجه گیلاسی | 6 کیلوگرم |
فلفل سبز تند | 10 عدد |
مرزه | 600 گرم |
شوید | 700 گرم |
ریحان | 700 گرم |
سیر | 2 بوته |
نمک دریا | به میزان لازم |
سرکه | به میزان لازم |
همچنین بخوانید : روش آماده کردن پودر گوجه
روش تهیه ترشی گوجه گیلاسی با سرکه
زمان مورد نیاز: 1 ساعت
- شستن گوجه گیلاسی
گوجه گیلاسی را در ظرفی گود ریخته و به خوبی می شوییم. سپس در آبکش می ریزیم تا برای ریختن در ترشی گوجه گیلاسی خیس نباشد.
- آماده کردن گوجه گیلاسی
هر گوجه گیلاسی را با خلال دندان چند بار سوراخ می کنیم و اگر برگ سبزی دارند، جدا می کنیم.
- خرد کردن سیر
برای تهیه ترشی گوجه گیلاسی، سیر را پوست کرده و نصف سیرها را رنده می کنیم و جداگانه در ظرفی می ریزیم.
- آماده کردن مرزه
مرزه را پاک کرده و سپس کمی ریز می کنیم.
- پاک کردن شوید
شوید را نیز پاک کرده و کمی خرد می کنیم و در ظرفی می ریزیم و برای تهیه ترشی گوجه گیلاسی سبز کنار می گذاریم.
- خرد کردن ریحان
ریحان هم همانند شوید پاک کرده و خرد می کنیم.
- آماده کردن سرکه
در این مرحله از طرز تهیه ترشی گوجه گیلاسی، سرکه را در قابلمه ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. بعد از اینکه سرکه جوشید شعله گاز را خاموش کرده و سرکه را کنار می گذاریم تا خنک شود.
- تهیه ترشی گوجه گیلاسی
شیشه ای مناسب برای تهیه ترشی گوجه گیلاسی انتخاب کرده و مرزه را در آن می ریزیم.
- اضافه کردن ریحان
ریحان را می ریزیم و با یک قاشق یکبار هم می زنیم تا با مرزه ترکیب شود و در ادامه مراحل، عطر هر دو سبزی در ترشی گوجه گیلاسی پخش شود.
- افزودن شوید
شوید را نیز در شیشه ترشی گوجه گیلاسی می ریزیم.
- ریختن گوجه گیلاسی
گوجه گیلاسی ها را روی سبزیجات معطر می ریزیم. به این شکل پیش بردن مراحل باعث بهتر شدن ترشی گوجه گیلاسی می شود.
- افزودن سیر
سیر رنده شده و سیر درسته را به مواد قبلی ترشی گوجه گیلاسی سبز اضافه می کنیم.
- ریختن فلفل سبز
فلفل سبز را روی مواد فوق می ریزیم.
- اضافه کردن سرکه
سرکه جوشانده شده را روی مواد ترشی گوجه گیلاسی سبز می ریزیم و درب ترشی را می بندیم.
فوت و فن بهتر شدن ترشی گوجه گیلاسی خوشمزه
- ترشی گوجه سبز گیلاسی را در یخچال قرار دهید تا بعد از تقریبا 15 روز آماده شود.
- توجه کنید که لازم نیست سبزیجات را ساطوری خرد کنید.
- می توانید از سرکه سفید یا قرمز استفاده کنید که تنها تفاوتی که ایجاد می شود، رنگ ترشی گوجه گیلاسی است.
- می توانید فلفل را خرد کرده و یا به شکل درسته در ترشی گوجه گیلاسی سبز بریزید.
- هر ادویه دلخواه را می توان در ترشی ریخت.
- ترشی گوجه گیلاسی قرمز را می توانید با همین مراحل بالا تهیه کنید.
- برای اینکه تندی ترشی گوجه گیلاسی کمتر شود، از سرکه سیب استفاده کنید.
- این ترشی را در یخچال نگهداری کنید.
- باید گوجه گیلاسی کاملا خشک شده و سپس در ترشی گوجه گیلاسی خوشمزه بریزید.
- اگر نمک دریا در دسترستان نبود از نمک معمولی استفاده کنید.
- درب شیشه را باید محکم ببندید تا هوایی وارد شیشه ترشی گوجه گیلاسی نشود و ترشی زودتر برسد.
- اگر بعد از 15 روز ترشی گوجه گیلاسی به خوبی نرسیده بود، درب آن را مجددا می بندیم و در یخچال می گذاریم تا برسد.
- اگر سبزیجات معطر تازه در دسترس نداشتید، از سبزیجات معطری که ذکر کردیم به شکل خشک شده استفاده کنید.
- می توانید همه سیر ها را خلالی خرد کنید و سپس در ترشی گوجه گیلاسی بریزید.
- می توانید کمی از سرکه را برداشته و آب جوش سرد شده را جایگزین آن کنید تا طعم ترش و تند ترشی گوجه گیلاسی، کمتر شود.