طرز تهیه ملاس انار؛ سس خوشمزه و پرکاربرد (بهمراه نکات مفید)
ملاس انار یک سس فوق العاده است که می تواند طعم ترش خوشمزه ای را به غذاهای مختلف اضافه کند. ملاس انار شربتی غلیظ و تیره است که با جوشاندن و تغلیظ آب انار تهیه می شود. معمولا در تهیه آن شکر نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
با این وجود، در این مقاله ما یک دستور تهیه ملاس انار بدون شکر را برای شما آماده کرده ایم. این دستور همان غلظت، بافت و طعم را دارد. همچنین دارای فوایدی نسبت به ملاس اصلی است؛ می توانید از مصرف شکر در رژیم غذایی خود بپرهیزید.
ملاس انار به طور گسترده در فروشگاه ها به صورت آماده موجود است، اگرچه همیشه پیدا کردن آن کار آسانی نیست. اگر در پیدا کردن این سس خوشمزه دچار مشکل هستید، نگران نباشید! ما به شما آموزش می دهیم که چگونه این سس خوشمزه را خود در منزل تهیه کنید.
این دستور تهیه ملاس انار خانگی سالم تر، تازه تر و طبیعی تر از ملاس هایی است که به صورت آماده خریداری می کنید. علاوه بر این، بدون شکر است که می تواند یک مزیت برای داشتن یک رژیم غذایی سالم باشد. علاوه بر طعم خوشمزه و منحصر به فرد، این سس با غذاهای مختلفی سرو می شود و ارزش غذایی بالایی دارد.
این یک دستور پخت ساده است و تهیه ملاس انار بسیار آسان می باشد. تمام آنچه به آن نیاز دارید مقداری آب انار است. از آنجایی که ملاس بدون شکر است، به هیچ چیز به غیر از آب انار نیاز ندارید.
در این پست، نکته ای را بیان می کنم که با استفاده از آن می توانید دانه های انار را سریع تر و راحت تر جدا کنید. پس با مینویسم همراه باشید.
ملاس انار چه کاربردی دارد؟
ملاس انار یک ماده اولیه بسیار پرکاربرد است که در آشپزی موارد استفاده زیادی دارد. فقط کافی کمی از آن را به هر غذایی اضافه کنید و ببینید که این خلاقیت شما چه طعم بی نظیری به غذا می بخشد. از کاربردهای فوق العاده ملاس انار می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- برای طعم دار کردن انواع گوشت و مرغ.
- به عنوان چاشنی در انواع سوپ.
- یک جایگزین هوشمند برای سس های چرب و پر کالری در سس های سالاد.
- جایگزینی برای سس گوجه فرنگی برای لعاب سس مرغ.
- در قورمه سبزی.
- به عنوان طعم دهنده در ماهی و غذاهای دریایی.
- در تهیه لواشک، تا 100 برابر ترشی آن خوشمزه تر شود. لواشک یک خوراکی ترش و شگفت انگیز ایرانی است. یک نگاه به آن و دهان شما آب می شود. درست کردن آن آسان است: تنها چیزی که نیاز دارید مقداری میوه است.
شما می توانید غذاهای مختلفی را با ملاس انار درست کنید.
طرز تهیه ملاس انار بدون شکر
همانطور که گفته شد، فرآیند تهیه ملاس انار بسیار ساده است و تنها در 3 مرحله انجام می شود:
- انار را دون کنید (چگونه انار را سریع دون کنیم)
- آب انار را بگیرید
- آب انار را بجوشانید
در بیشتر دستورهای تهیه ملاس انار با شکر درست می شود. شکر به این سس غلظت می دهد و تبدیل آب انار به ملاس یا سس را تسریع می بخشد. با این وجود، امکان تهیه ملاس انار بدون اضافه کردن شکر وجود دارد و نتیجه کار هیچ تفاوتی با ملاس دارای شکر نخواهد داشت. علاوه بر این، این یک نسخه جایگزین سالم تر و طبیعی تر است.
همچنین بخوانید: طرز تهیه ترشی انار
مراحل طرز تهیه ملاس انار
مواد لازم:
انار | 2 کیلوگرم |
نمک | نصف قاشق غذاخوری |
- آماده کردن انار
تاج انار را از ان جدا کنید.
هر انار را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید.
یک برش کوچک در هر قسمت از انار ایجاد کنید. انارها را به مدت 20 دقیقه در آب سرد غوطه ور کنید. این کار باعث می شود تا دون کردن آن ها راحت تر شود. - دان کردن انار
انارها را یکی پس از دیگری از آب خارج کرده و با استفاده از یک قاشق چوبی یا چاقوی آشپزی بر هر یک ضربه بزنید تا دانه ها از غشا جدا شوند. توجه داشته باشید که چاقو موثرتر از قاشق عمل می کند.
- گرفتن آب انار
با استفاده از آبمیوه گیری یا هر وسیله دیگری آب انارها را بگیرید. سپس، آن را از صافی رد کرده تا تفاله انار جدا شود. اگر از مخلوط کن استفاده می کنید، اطمینان حاصل کنید که تفاله یا دانه انار درون آب انار باقی نماند. در نهایت آب انار کاملا صاف مورد نیاز است.
- جوشاندن آب انار
آب انار را درون یک قابلمه بریزید و بدون این که در قابلمه را بگذارید آن را روی شعله با حرارت ملایم قرار دهید. وقتی آب انار شروع به جوشیدن کرد، حرارت را کم کنید. اجازه دهید به مدت 60 تا 80 دقیقه بجوشد. اگر روی آن کف تشکیل شد، آن را بردارید. آب انار در ابتدا قرمز است، اما به تدریج هر چه می جوشد تیره تر می شود.
با جوشیدن آب انار، ملاس تیره تر و غلیظ تر می شود. وقتی حدود 75 درصد از آب آن تبخیر شد، سس شما آماده است. از 4 لیوان آب انار تنها یک لیوان ملاس بدست می آید. اگر بیشتر از این سس را بجوشانید، خیلی سفت و غلیظ می شود و طعم تلخ و سوختگی خواهد داشت.
- نشانه یک ملاس انار که خوب تهیه شده است این است که وقتی قاشق را درون سس می زنید و بیرون می آورید، یک لایه از سس روی آن وجود داشته باشد.
نکات طرز تهیه ملاس انار
- 2 کیلوگرم انار حاوی 1300 گرم دانه است که تقریبا دو لیوان آب انار می دهد.
- در پایان مراحل پخت، وقتی سس در حال غلیظ شدن است، خیلی دقت کنید زیرا اگر بیش از حد غلیظ شود، طعمی تلخ گرفته و می سوزد.
- بعد از آب گیری انارها، آب انار را از یک صافی رد کنید. سپس، تفاله آن را با دست فشار دهید تا باقیمانده آب را نیز استخراج کنید.
- بعد از آب گیری انارها، آب انار را از یک صافی رد کنید. سپس، تفاله آن را با دست فشار دهید تا باقیمانده آب را نیز استخراج کنید. نتیجه شگفت انگیز است. لیوان سمت چپ به این روش آب گیری شده است.
از آنجایی که در تهیه این ملاس از شکر استفاده نمی کنیم، طعم ملاس نهایی به طعم انارها بستگی دارد. اگر انارها شیرین باشند، ملاس طعم شیرین و ترش خواهد داشت. اما اگر انارها ترش باشند، ملاس بدست آمده نیز ترش تر خواهد بود.
ملاس انار را اگر در یک ظرف شیشه ای دربسته در یخچال نگه دارید، یک ماه یا بیشتر باقی می ماند.
سخن پایانی
ملاس انار بدون شکر یک سس پرکاربرد و مفید برای طعم دادن به غذاهای مختلف است. اگرچه این سس را در بیشتر مواقع با شکر تهیه می کنند، اما می توان آن را بدون شکر با همان طعم و غلظت درست کرد.
تهیه ملاس انار در خانه بسیار ساده است، تنها چیزی که به آن نیاز دارید آب انار است. ملاس خرما نیز طعم خوشمزه ای دارد که در پست دیگر دستور تهیه آن را گذاشته ام. اگر فرزندانتان از خوردن کره بادام زمینی روی نان تست خسته شده اند، ملاس خرما را همراه با آجیل خرد شده امتحان کنید. آن ها عاشقش خواهند شد!
به خاطر داشته باشید که برای دون کردن انار ابتدا آن ها را در آب سرد غوطه ور کنید. به عنوان نکته پایانی به شما توصیه می کنم که دفعه بعد که مرغ می پزید، آن را با ملاس انار طعم دار کنید. ترشی این سس به مرغ طعمی لذیذ می دهد.