طرز تهیه نان کدو حلوایی (به روش شمالی) + فیلم

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

نان کدو حلوایی از نان های شمالی می باشد. این نان در اصل نان کدو حلوایی است که به اختصار آن را نان کدو نیز می نامیم. این نان به دلیل ماده ی اولیه ی پایه ای که دارد یعنی همان کدو حلوایی، دارای خواص بیشماری از جمله ضد پیری، ضد لک، تنظیم کننده ی چربی پوست و خواص زیاد دیگری است. این نان، نانی خوشمزه و کامل است که هم می توان داخل آن مواد درونی دلخواه قرار داد و هم به شکل ساده طبخ کرد. با این رسپی از نان کدو حلوایی، این نان را می توان در منزل در کمترین زمان تهیه کرد.

روش تهیه نان کدو حلوایی گیلانی

نان از آن دسته خوراکی هایی هستند که هرکسی دلش می خواهد برای یک بار هم که شده آن ها را در منزل تهیه کند. اگر شما هم همچون من علاقه ی زیادی به طبخ نان توسط خودتان دارید، علاوه بر این پست که ما در آن طرز تهیه نان کدو حلوایی را آموزش می دهیم، پیشنهاد می کنم طرز تهیه نان های دیگر همچون نان بروتچن آلمانی، نان سیمیت ترکیه ای، نان مغزدار سوئدی را در مینویسم ببینید.

مواد لازم برای تهیه نان کدو حلوایی

آرد سفید2 پیمانه
کدو حلوایی135 گرم
خمیر مایهکمی کمتر از 1 قاشق چایخوری
دارچینکمی بیشتر از نصف قاشق چایخوری
شکر40 گرم
جوز هندیکمی کمتر از نصف قاشق چایخوری
شیر40 گرم
کره24 گرم
تخم مرغ1 عدد کوچک
نمککمی کمتر از نصف قاشق چایخوری
نخ نسوز آشپزیبه مقدار لازم

مواد لازم برای تهیه رومال نان کدو حلوایی

زرده تخم مرغ1 عدد
وانیلبه مقدار لازم
شیر3 قاشق غذاخوری

دستور پخت نان کدو حلوایی خوشمزه

زمان مورد نیاز: 1 ساعت و 10 دقیقه


  1. پختن کدو حلوایی

    کدو حلوایی را در قابلمه ای ریخته و کمی آب می ریزیم تا بپزد. بعد از پخت آن را پوره کرده و 120 گرم از کدو حلوائی پوره شده را در ظرفی آماده می کنیم.

  2. آماده کردن شیر

    شیر را در شیر جوش ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم بعد از اینکه داغ شد خاموش می کنیم و در جایی قرار داده تا ولرم شود. برای نان کدو حلوایی بهتر است دمای شیر به گونه ای باشد که دست را نسوزاند.

  3. عمل آوردن خمیر مایه

    در کاسه ای خمیر مایه را همراه با شیر و نیمی از شکر می ریزیم و سپس هم می زنیم. درب آن را گذاشته و در دمای محیط قرار می دهیم. بعد از اینکه کمی پف کرد یعنی آماده است.

  4. آماده کردن آرد

    در این مرحله از طرز تهیه نان کدو حلوایی، در ظرفی آرد را همراه با نمک می ریزیم و هم می زنیم تا ترکیب شود.

  5. الک کردن آرد

    آرد را 2 بار الک می کنیم و در ظرفی می ریزیم.

  6. آماده کردن مواد نان کدو

    در ظرفی تخم مرغ را همراه با بقیه ی شکر می ریزیم. دارچین و جوز هندی را هم اضافه کرده و سپس تا خارج شدن تخم مرغ از لختگی، هم می زنیم.

  7. اضافه کردن کدو

    پوره ی کدو حلوائی را به مواد قبلی اضافه کرده و هم می زنیم. برای نان کدو حلوایی، این پوره نباید هیچ آبی داشته باشد.

  8. اضافه کردن خمیر مایه

    خمیر مایه را که به عمل آمده است، می ریزیم و مواد را به خوبی با هم مخلوط می کنیم.

  9. اضافه کردن آرد

    نیمی از آرد را به مواد نان کدو حلوایی اضافه کرده و هم می زنیم. خمیر را کمی ورز داده و روی سطح صافی مقداری آرد می پاشیم و خمیر را روی آن قرار می دهیم.

  10. اضافه کردن کره

    کره را که به دمای محیط رسیده است روی خمیر قرار داده و نیمی از خمیر را روی آن بر می گردانیم و ورز می دهیم تا هم کره آب شود، هم با هم مخلوط شوند. سپس ادامه ی آرد تا جایی که خمیر به دست نچسبد، مرحله به مرحله اضافه کرده و 5 دقیقه ورز می دهیم تا خمیر نرم شود. در آخر وقتی به دست نچسبید آماده شده و به صورت چانه ای بزرگ در می آوریم.

  11. استراحت دادن خمیر

    کناره ها و کف ظرفی گود را به روغن آغشته کرده و خمیر نان کدو حلوایی را در آن قرار می دهیم. سلفونی روی آن کشیده و پارچه ای حوله ای روی آن قرار می دهیم. برای 2 ساعت در جایی گرم می گذاریم تا استراحت کند.

  12. گرفتن پف خمیر

    بعد از اینکه استراحت کرد، با دستی که چرب شده است آن را کمی ورز می دهیم تا پف آن بخوابد.

  13. تقسیم کردن خمیر

    خمیر را به 6 قسمت مساوی تقسیم کرده و کنار می گذاریم. این قسمت ها هر کدام یک نان کدو حلوایی می شود.

  14. شکل دادن خمیر

    خمیر های قسمت شده را دانه دانه چانه گرفته و با نخ نسوز آشپزی خمیرمان را به شکل کدو حلوایی در می آوریم. در سینی فر که کمی چرب شده است، چیده و روی آن را پارچه ای می اندازیم و 40 دقیقه استراحت می دهیم.

  15. آماده کردن رومال

    در کاسه ای زرده ی تخم مرغ را ریخته و شیر را اضافه می کنیم. وانیل را اضافه کرده و هم می زنیم. این مواد باعث خوشرنگ تر شدن نان کدو حلوایی می شود. بعد از استراحت نان کدو حلوایی، نان ها را با فرچه ای به مواد رومال آغشته می کنیم.

  16. پختن نان کدو حلوائی

    فر را روشن کرده و 10دقیقه زمان می دهیم تا گرم شود. سینی را درون فر با دمای 180 قرار می دهیم و بعد از نزدیک به 20 دقیقه که نان ها طلایی شد، آماده است.

نکات کلیدی در تهیه نان کدو حلوایی شمالی

  • توجه کنید که خمیر مایه سالم باشد و نشانه ی سالم بودن آن این است که پف کند و حباب داشته باشد.
  • میتوانید کاسه ای نشکن حاوی آب را همراه با سینی شامل نان ها در فر قرار دهید تا بافت نان کدو حلوایی نرم تر شود.
  • اگر تمایل به مغزدار بودن این نان دارید، کمی گردو در مسط خمیر آن ها قرار داده و سپس شکل دهید.
  • نان کدو حلوایی را با کمی شکلات صبحانه تزیین کنید.
  • طرز شکل دادن این نان به وضوح در ویدیو مشخص است.

فیلم طرز تهیه نان کدو حلوایی مرحله به مرحله

دستور پخت نان کدو حلوایی بدون خمیر مایه

این مدل تفاوت کمی با نان کدو حلوایی با خمیر مایه دارد. شما در ادامه طرز تهیه نان کدو حلوایی بدون خمیر مایه را می بینید.

مواد لازم برای نان کدو حلوایی بدون خمیر مایه

کدو حلوایی135 گرم
تخم مرغ2 عدد متوسط
دارچین کمی کمتر از نصف قاشق چایخوری
روغن100 گرم
جوش شیرین کمی کمتر از نصف قاشق چایخوری
آرد135 گرم
بیکینگ پودرکمی کمتر از نصف قاشق چایخوری
نمک نوک قاشق چایخوری
جوز هندیکمی کمتر از نصف قاشق چایخوری
شکر170 گرم
نخ نسوز آشپزیبه مقدار لازم

مواد لازم برای رومال

زرده تخم مرغ1 عدد
شیر3 قاشق غذاخوری
وانیلبه مقدار لازم

دستور پخت نان کدو حلوایی بدون خمیر مایه

  1. آماده کردن آرد : آرد را دوبار الک می کنیم. در ظرفی ریخته و کنار می گذاریم.
  2. آماده کردن کدو حلوایی : کدو حلوایی خرد شده را همراه با میزان لازم آب در قابلمه ای قرار داده و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. اجازه می دهیم بپزد. کمی دارچین زده سپس با یک گوشکوب یا پوره کن آن را پوره می کنیم.
  3. آماده کردن مواد خشک خمیر : برای مواد خشک نان کدو حلوایی بدون خمیر مایه، ظرفی آماده می کنیم. آرد را ریخته نمک را می افزاییم. هم می زنیم تا با هم مخلوط شوند.
  4. اضافه کردن جوش شیرین : جوش شیرین را ریخته و کمی هم می زنیم. بیکینگ پودر را اضافه می کنیم.
  5. اضافه کردن دارچین : دارچین را به همراه جوز هندی در مواد خشک نان کدو حلوایی بدون خمیر مایه، می ریزیم با قاشق چند بار هم زده و کنار می گذاریم.
  6. آماده کردن مواد مایع : در کاسه ای بزرگ تخم مرغ را می شکنیم. سپس شکر را اضافه کرده و هم میزنیم تا هم تخم مرغ از لختگی خارج شود و هم حجم زیادی از شکر حل شود. روغن را ریخته و مجددا هم می زنیم.
  7. اضافه کردن پوره کدو حلوایی : پوره کدو حلوایی را به مواد مایع نان کدو حلوایی بدون خمیر مایه اضافه کرده و هم می زنیم.
  8. مخلوط کردن مواد خشک و مواد مایع : مرحله به مرحله آرد را به مواد مایع اضافه کرده و باهم مخلوط می کنیم. با دست ورز داده و به شکل چانه ای بزرگ در می آوریم.
  9. استراحت دادن خمیر : کناره ها و کف ظرفی را به روغن آغشته کرده و آن چانه ی خمیر را درون آن قرار می دهیم. برای 20 دقیقه استراحت می دهیم.
  10. تقسیم کردن خمیر : خمیر نان کدو حلوایی بدون خمیر مایه را به 6 قسمت مساوی تقسیم می کنیم. هر قسمت را چانه می گیریم.
  11. شکل دادن خمیر : خمیر ها را با نخ نسوز آشپزی به شکل کدو حلوایی در می آوریم. در سینی فر که چرب شده می چینیم. پارچه ای روی آن انداخته و 10 دقیقه استراحت می دهیم.
  12. آماده کردن مواد رومال : در ظرفی زرده ی تخم مرغ را ریخته و شیر را اضافه می کنیم. هم میزنیم. وانیل را ریخته و همه ی مواد را با هم مخلوط می کنیم. این مواد ظاهر نان کدو حلوایی را طلایی و زیبا می کند.
  13. پختن نان کدو حلوایی بدون خمیر مایه : مواد رومال را با فرچه ای به سطح خمیر های شکل داده زده و آن را درون فر با دمای 180 درجه قرار می دهیم. بعد از اینکه طلایی شد و حدودا 30 دقیقه زمان برد آماده است.

نکات طلایی برای تهیه نان کدو حلوایی بدون خمیر مایه

  • می توانید نان را در قالبی که چرب شده ریخته و سپس در فر بگذارید.
  • برای خوشمزه تر شدن نان کدو حلوایی بدون خمیر مایه، بعد از پخت کمی عسل یا شکلات به سطح آن بمالید.
  • با هر مغز دلخواهی قابل تزیین است.

همچنین بخوانید :

دستور پخت کیک کدو حلوائی یخچالی

کیک کدو حلوائی با ماست

نان شیر فرانسوی

نظرات