طرز تهیه ترشی بادمجان ساده خانگی با سرکه سفید، خوشمزه و پرطرفدار
ترشی بادمجان به روش های متداولی تهیه می شود و در هر کدام سبزیجات و صیفی جات متنوعی ریخته می شود. در این پست آموزش آشپزی مینویسم قصد داریم طرز تهیه ترشی بادمجان ساده را با شما به اشتراک بگذاریم تا بتوانید ترشی بادمجان ساده و خوشمزه ای را آماده کنید.
طرز تهیه ترشی بادمجان ساده فوری
ترشی بادمجان ساده از آن ترشی های می باشد که فوری آماده می شود و باعث جلای سفره هایتان می شود. با ما باشید با طرز تهیه ترشی بادمجان ساده!
مراحل تهیه ترشی بادمجان شکم پر
مواد لازم برای ترشی بادمجان ساده
سیر | 6 عدد |
بادمجان | 6 کیلوگرم |
سرکه سفید | به میزان لازم |
نعنا خشک | کمی کمتر از 1 پیمانه |
فلفل سبز تند | 2.5 کیلوگرم |
نمک | به میزان لازم |
خالواش خشک(اختیاری) | کمی کمتر از 1 پیمانه |
دستور تهیه بادمجان ساده مرحله به مرحله
زمان مورد نیاز: 1 ساعت و 20 دقیقه
- آماده کردن بادمجان
بادمجان را شسته و نگینی درشت خرد می کنیم و در ظرفی می ریزیم.
- خرد کردن فلفل سبز
فلفل سبز را نیز نگینی ریز خرد می کنیم و برای تهیه ترشی بادمجان ساده کنار می گذاریم.
- آماده کردن سیر
بعد از اینکه حبه های سیر را پوست کردیم، از وسط نصف می کنیم.
- آماده کردن مواد ترشی بادمجان ساده
در قابلمه ای کمی آب ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم.
- ریختن سرکه
در این مرحله از طرز تهیه ترشی بادمجان ساده، کمی بیشتر از نصف میزان آب، سرکه سفید می ریزیم.
- اضافه کردن فلفل تند
بعد از اینکه ترکیب آب و سرکه جوشید، فلفل تند خرد شده را در آن می ریزیم و 10 دقیقه زمان می دهیم تا درون آب جوش بماند.
- ریختن بادمجان
بعد از این زمان بادمجان را می ریزیم و تقریبا 15 دقیقه زمان می دهیم تا بادمجان نرم شده و برای ترشی بادمجان ساده آماده شود.
- آماده کردن سرکه
برای تهیه ترشی بادمجان ساده، بعد از اینکه فلفل و بادمجان آماده شد، مخلوط سرکه را از صافی رد می کنیم و کمی نمک می زنیم و کنار می گذاریم.
- تهیه ترشی بادمجان ساده
بادمجان را به 3 قسمت تقسیم می کنیم و در شیشه ای مخصوص ترشی بادمجان، یک قسمت از آن را می ریزیم.
- ریختن سیر
نیمی از سیر را روی بادمجان ها می ریزیم.
- اضافه کردن نعنا خشک
نیمی از نعنا خشک را به مواد قبلی ترشی بادمجان ساده اضافه می کنیم.
- ریختن خالواش
حال نیمی از خالواش را می ریزیم.
- ریختن فلفل
برای تهیه ترشی بادمجان ساده نصف فلفل تند را نیز اضافه می کنیم.
- ریختن باقیمانده مواد ترشی بادمجان
حال یک قسمت دیگر از بادمجان و باقیمانده سیر، فلفل تند، نعنا و خالواش را می ریزیم و در آخر بقیه بادمجان را اضافه می کنیم.
- ریختن سرکه
مخلوط سرکه را که در بالا آماده کردیم، روی مواد ترشی بادمجان ساده می ریزیم و تا زمانی که تمام مواد ترشی پوشیده شود، ادامه می دهیم. درب شیشه ترشی بادمجان را محکم می بندیم و در یخچال می گذاریم.
نکات مهم در ترشی بادمجان ساده
- تقریبا بعد از 1 روز ترشی بادمجان ساده آماده می شود.
- می توانید از سرکه قرمز نیز استفاده کنید اما ترشی بادمجان ساده ای که با سرکه سفید تهیه شود، خوشرنگ تر است.
- برای خوشمزه تر شدن ترشی بادمجان ساده، از سرکه خانگی استفاده کنید.
- توجه کنید که موادی که برای ترشی بادمجان ساده استفاده می شود باید خشک باشند زیرا نفوذ آب به ترشی بادمجان باعث کپک زدن آن می شود.
- توجه کنید که ظرف شیشه ای باعث بهتر شدن ترشی بادمجان می شود.
- دقت کنید که ممکن است بعد از چند روز سرکه ترشی کاهش یابد و برای اینکه ترشی بادمجان ساده بهتر شود، باید سرکه بیفزایید.
- می توانید میزان فلفل تند را تغییر دهید و به میزان دلخواه بریزید.
- بادمجان های بدون دانه باعث خوشمزه تر شدن ترشی بادمجان می شوند.
- در برخی دستور های تهیه ترشی بادمجان، کمی هویج اضافه می کنند.
- می توانید موادی همچون فلفل سیاه، گلپر، سیاه دانه، فلفل قرمز، ترخون و گشنیز بریزید و میزان آن ها دلخواه است.
- می توانید از نعنا و خالواش تازه استفاده کنید و همچنین می توانید خالواش را حذف کنید.
- برای تهیه ترشی بادمجان درسته بادمجان های ریز و قلمی را جایگزین بادمجان خرد شده در مراحل بالا کنید.
- توجه کنید که زیاد پختن بادمجان باعث لیز شدن بادمجان و ترشی بادمجان ساده می شود.
- ظرف شیشه ای که برای ترشی بادمجان ساده استفاده می کنید باید خشک و تمیز باشد.
- خالواش سبزی معطر شمالی می باشد.
- نوع خرد کردن مواد ترشی بادمجان ساده اختیاری است.
ممکن است دوست داشته باشید : شیوه تهیه کوکو بادمجان