طرز تهیه شیرینی قندی قزوینی؛ خوشمزه و راحت
یکی از شیرینی های سنتی ایرانی که برای عید نوروز بسیار پر مصرف است، شیرینی قندی است که مختص شهر قزوین می باشد. این شیرینی را می توانید در منزل تهیه کنید و از طعم دلپذیر شیرینی قندی خانگی لذت ببرید. پس با ما باشید با طرز تهیه شیرینی قندی!
طرز تهیه شیرینی قندی بدون فر
ممکن است به فر دسترسی نداشته باشید، از این رو تصمیم گرفتیم طرز تهیه شیرینی قندی بدون فر را ارائه دهیم و شما نیز از این دستور استفاده کرده و شیرینی قندی در خانه تهیه کنید.
مواد لازم برای شیرینی قندی
پودر هل | 2 قاشق مرباخوری |
آرد قنادی | 400 گرم |
زعفران (اختیاری) | به میزان دلخواه |
روغن جامد | 250 گرم |
پودر قند | 250 گرم |
بیکینگ پودر | 2 قاشق چایخوری |
پودر کاکائو | 2 قاشق غذاخوری |
پودر کنجد | به میزان لازم |
طرز تهیه شیرینی قندی قزوین
زمان مورد نیاز: 1 ساعت و 10 دقیقه
- دم کردن زعفران
زعفران را می سابیم و با تکه ای یخ در کاسه ای می ریزیم و می گذاریم دم بکشد و برای تهیه شیرینی قندی آماده شود.
- آماده کردن آرد
آرد را در ظرفی می ریزیم.
- ریختن بیکینگ پودر
بیکینگ پودر را به آرد اضافه کرده و چهار بار الک می کنیم.
- تهیه مواد شیرینی قندی
روغن جامد را در کاسه ای می ریزیم.
- اضافه کردن پودر هل
در این مرحله از طرز تهیه شیرینی قندی، پودر هل را به روغن جامد اضافه می کنیم.
- اضافه کردن پودر قند
پودر قند را به مواد بالا اضافه می کنیم و با همزن دور تند می زنیم تا کرم رنگ شود و برای تهیه شیرینی قندی آماده شود.
- ریختن مخلوط آرد
مخلوط آرد را طی چند مرحله به مواد اضافه کرده و هم می زنیم تا با هم ترکیب شوند.
- ورز دادن خمیر شیرینی قندی
با دست شروع به ورز دادن مواد شیرینی قندی می کنیم. این کار را تا قبل از اینکه روغن خمیر خارج شود، ادامه می دهیم. حال خمیر را به 3 قسمت تقسیم می کنیم.
- تهیه مواد شیرینی قندی کاکائویی
یک قسمت از خمیر را در ظرفی می ریزیم و پودر کاکائو را به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم تا خمیر کاکائویی یکدست شود.
- تهیه مواد شیرینی قندی زعفرانی
یک قسمت دیگر از خمیر را برداشته و کمی زعفران دم کرده را اضافه می کنیم و هم می زنیم.
- پختن شیرینی قندی بدون فر
در تابه ای کاغذ روغنی می اندازیم. شعله پخش کن را روی حرارت ملایم می گذاریم و تابه را روی آن قرار می دهیم. از هر نوع خمیر دلخواه به اندازه فندقی بر می داریم و با چاقو روی آن دو خط شبیه به اضافه (+) ایجاد کرده و کنجد می پاشیم و در تابه می گذاریم. بعد از اینکه تمام خمیر ها را به این صورت شکل دادیم روی تابه دمکنی می گذاریم تا شیرینی قندی بپزد.
فوت و فن پخت شیرینی قندی
- می توانید همین خمیر را در سینی فر چیده و درون فر با دمای 180 درجه بگذارید تا بپزد.
- توجه کنید که بعد از پخت شیرینی قندی آنرا از روی حرارت برداشته و بگذارید خنک شود و سپس در ظرف مورد نظر بچینید.
- تخم خرفه یا سیاه دانه را می توان جایگزین کنجد کرد و روی شیرینی قندی ریخت.
- می توانید شیرینی قندی را فقط یک رنگ یا به رنگ دلخواه تهیه کنید.
- روغن صاف را می توان به جای روغن جامد استفاده کرد و شیرینی قندی با روغن صاف تهیه کرد.
- دقت کنید که زیاد پختن شیرینی قندی موجب سفت شدن آن می شود.
- بهتر است خمیر شیرینی قندی را با نوک انگشتان ورز بدهید و نیازی به زیاد ورز دادن نیست.
- می توانید از قالب های خاص استفاده کرده و روی شیرینی قندی ها نقش دلخواه بیندازید.