طرز تهیه آش اوماج ساده و خوشمزه
یکی از مغذی ترین آش های سنتی شهر تبریز و آذربایجان، آش اوماج است. معمولا آش اوماج را در زمستان و برای تقویت سیستم ایمنی بدن و برای سرماخوردگی بسیار تهیه میشود. در تهیه این آش به جای رشته از اوماج که خمیری درست شده از آرد و آب است استفاده میشود. آش اوماج بسیار مقوی بوده و برای سرفه و گلو بسیار خاصیت دارد. با مینویسم همراه شوید تا طرز تهیه آش اوماج ساده و خوشمزه را بیاموزید.
دستور پخت آش اوماج ساده و خوشمزه
در ادامه میتوانید طرز تهیه آش اوماج را مرحله به مرحله بخوانید.
مواد لازم برای تهیه آش اوماج ساده و خوشمزه |
|
آرد الک شده | 1 لیوان |
عدس | 2 پیمانه |
آب گوشت یا قلم | 1 لیوان |
پیاز متوسط | 4عدد |
نمک، فلفل و زرد چوبه | به مقدار لازم |
کره یا روغن | به مقدار لازم |
سبزی آش گشنیز، جعفری، تره و اسفناج | نیم کیلو |
مراحل تهیه آش اوماج ساده و خوشمزه
- مرحله اول: برای درست کردن آش اوماج باید عدس را به مدت 2 ساعت خیس کنید. در مدل دیگری میتوانید به جای عدس ار لپه استفاده کنید، در صورت استفاده از لپه، آنرا هم از قبل در آب خیس کنید.
- مرحله دوم: برای درست کردن آش اوماج ابتدا باید خمیر آن را درست کنید. در یک کاسه بزرگ آرد را به همراه آب میریزیم و خوب هم می زنیم. مخلوط کنید تا به شکل خمیر در بیاید. انقدر ورز بدهید تا سفت شود . میتوانید خمیر را به کمک رنده ریز کنید یا با دست به اندازه های کوچکتر از عدس گرد کنید.
بعد از رنده کردن به آنها آرد بزنید می توانید کف یک سینی با داخل یک کاسه آرد بریزید. سپس خمیرها را با آرد هم بزنید. بعد از انجام این کار آنها را در هوای آزاد بگذارید تا خشک شود. به این خمیر همان اوماج گفته می شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش آلو با لپه
- مرحله سوم: در این مرحله یکی از پیاز ها را به صورت نگینی خرد کنید. با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود. برای این که رنگ پیاز داغ شما بهتر شود به آن به کمی زرد چوبه اضافه کنید تا همه پیازها یکدست طلایی و خوش رنگ شوند.
- مرحله چهارم: عدس را آبکش کنید و یک پیاز را نگینی خورد کنید. عدس و پیاز را به مدت 10 دقیقه با هم تفت بدهید. آب گوشت یا قلم را به عدس و پیاز اضافه کنید. سبزی آش را اضافه کرده هم بزنید. زرد چوبه و فلفل سیاه را به آش اضافه کنید. در اخر 3 لیوان آب جوش به غذا اضافه کنید، درب قابلمه را بگذارید تا با حرارت زیاد بجوشد. بعد از به جوش آمدن حرارت شعله را کم کنید.
- مرحله پنجم: بعد از پخت عدس میتوانید خمیری که درست کرده اید را به آش اضافه کنید. به مدت 10 دقیقه به آن زمان بدهید تا کاملا بپزد و لعاب بیندازد. سپس حرارت را خاموش کنید و در ظرف مورد نظر سرو ریخته و با پیاز داغ تزیین کنید.
برای سبزی آش اوماج می توان به جای سبزی آش از آویشن استفاده نمایید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلیم خانگی