طرز تهیه اشترودل سیب رژیمی کم شیرین، خوشمزه و سالم در خانه
با طرز تهیه اشترودل سیب خانگی با شما هستیم. با این طرز تهیه ساده و گام به گام، شما میتوانید در کمترین زمان ممکن یک اشترودل سیب بدون لبنیات و بدون شکر و گلوتن آماده کنید و در جشنهای خانوادگی یا مناسبتهای خاص از خوردن یکی از بهترین دسرهای جهان در کنار دوستان و اعضای خانواده نهایت لذت را ببرید!
اشترودل سیب یک دسر آلمانی، اتریشی کلاسیک است که در آن خمیر با فیلینگ سیب، کشمش و پودر سوخاری کرهای تهیه میشود. به منظور تهیهی یک جایگزین سالمتر برای این دسر سیب سنتی ما خمیر آن را بدون گلوتن با آرد جودوسر و بادام و فیلینگ بدون کره و قندهای تصفیه شده آماده میکنیم. به این ترتیب، افرادی که به گلوتن حساسیت دارند نیز میتوانند با خیال راحت از خوردن این اشترودل سیب خوشمزه لذت ببرند. این بدان معنی است که این طرز تهیه بدون شکر و مناسب برای افراد وگان است.
این اشترودل که با ترکیبی از سیب، کشمشهای آغشته به آب پرتقال، دانههای کتان و پوست مرکبات تهیه میشود، نه تنها طعم فوقالعادهای دارد بلکه مقدار چربیهای اشباع و شکر موجود در آن نیز نسبت به دستور کلاسیک و سنتی تا حد زیادی کمتر است. هر برش اشترودل سیب حاوی 350 کالری است و تنها 12 گرم شکر و حدود 5 گرم فیبر دارد.
حال با توجه به توضیحات ارائه شده وقت آن فرارسیده است که دست به کار شوید و این دسر خوشمزه را درست کنید.
مواد لازم برای تهیه اشترودل سیب برای 10 نفر
پرتقال | 1 عدد |
کشمش | 70 گرم |
آرد بادام | 120 گرم |
جودوسر خرد شده | 150 گرم |
نشاسته سیب زمینی | 140 گرم |
روغن کانولا | 90 میلی لیتر |
آب | 60 میلی لیتر |
سیب متوسط | 3 عدد |
بادام | 40 گرم |
شربت افرا | 60 گرم |
لیمو | 1 عدد |
دانه کتان آسیاب شده | 30 گرم |
دارچین | نصف قاشق چایخوری |
طرز تهیه اشترودل سیب خانگی مرحله به مرحله
با مینویسم همراه باشید.
مرحله اول
آب پرتقال را بگیرید و پوست آن را برای فیلینگ داخل اشترودل سیب نگه دارید. سپس، آب پرتقال را با کشمشها مخلوط کنید. اجازه دهید تا کشمشها کمی خشک شوند و شما مواد لازم دیگر را تهیه کنید.
یک واحد از سیب پوست کنده شده را بجوشانید تا وقت یکه بافت آن نرم شود و بتوانید آن را با چنگال له کنید. سپس، آن را له کنید یا با استفاده از غذاساز آن را به سس یا حالت پوره مانند تبدیل نمایید.
مرحله دوم
در یک کاسه، بادام، جودوسر خرد شده، نشاسته سیب زمینی و کمی نمک را با هم مخلوط کنید. سپس، روغن گیاهی، آب سرد و پوره سیب تهیه شده در مرحله اول را به آنها اضافه کنید.
مواد را با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند و یک خمیر با بافت نرم بدست آید. در صورت نیاز، آب یا بادام بیشتر به آن اضافه کنید تا بافت مورد نظر حاصل گردد. سپس، خمیر اشترودل را به شکل یک توپ درآورید و آن را در کاسهای بریزید و نگه دارید.
مرحله سوم (طرز تهیه فیلینگ اشترودل)
حال، وقت آن رسیده است تا فیلینگ اشترودل سیب را تهیه کنیم.
کشمشهای آغشته به آب پرتقال را بردارید و آنها را در یک کاسه بریزید. دو سیب قطعه قطعه شده، بادامهای خرد شده، شربت افرا، پوست لیمو، پوست پرتقال، دانههای کتان و دارچین را به آن اضافه کنید. مخلوط را خوب هم بزنید.
مرحله چهارم
خمیر را بین دو کاغذ روغنی به عرض 3 میلی متر (یک هشتم اینچ) رول کنید و اضافه خمیر را ببرید تا شکل مستطیلی بدست آید. این مرحله میتواند کمی دشوار باشد زیرا خمیر بدون گلوتن نسبت به خمیرهای معمولی تردتر و شکنندهتر است. بنابراین، اشترودل را محکم با کمک کاغذ روغنی نگه دارید تا باز نشود.
سپس، اشترودل را در سینی فر قرار دهید و روی آن را با یک چاقوی تیز خط بیاندازید. این کار باعث میشود تا بخار اضافی از سیبهای در حال پخت بدون تاثیر بر خود اشترودل آزاد شود. قبل از پختن اشترودل سیب میتوانید با یک برس شربت افرا روی آن بزنید و مقداری جودوسر و بادام خرد شده برای تزیین روی آن بریزید.
مرحله پنجم (پخت فیلینگ اشترودل سیب)
اشترودل سیب را به مدت 40 دقیقه در دمای 180 درجه سانتیگراد (350 درجه فارنهایت) برای فرهای معمولی و در 160 درجه سانتیگراد (320 درجه فارنهایت) برای فرهای فندار بپزید.
وقتی سطح اشترودل به خوبی طلایی شد، آن را از فر بیرون آورده و برش دهید و در حالی که هنوز گرم است از خوردنش لذت ببرید!
نکته: خمیر اشترودل سنتی و کلاسیک بسیار نازک است و چندین دور رول میشود. با این وجود، از آنجایی که خمیر بدون گلوتن خاصیت کشسانی کمتری دارد و به راحتی شکسته میشود، توصیه ما این است که تنها یک یا نهایت دو بار خمیر را دور فیلینگ رول کنید.
آیا میتوان اشترودل سیب را بعد از پخت در فریزر نگهداری کرد؟
اگرچه بعید به نظر میاید که چیزی از این دسر خوشمزه باقی بماند اما این احتمال وجود دارد که چند برش از آن باقی بماند، خصوصا اگر برای جمعیت زیاد اشترودل درست میکنید.
اما نگران نباشید. شما میتوانید اشترودل سیب را همان روز در فریزر قرار دهید و به مدت 2 ماه آن را نگه دارید. برای این کار کافی است برشهای اشترودل را داخل یک زیپ کیف قرار دهید و بین برشها کاغذهای روغنی بگذارید تا به هم نچسبند.
هر وقت که هوس یک دسر خوشمزهی خانگی کردید، اشترودل سیب را از فریزر خارج کنید. لازم به ذکر است که چند ساعت قبل از مصرف آن را از فریزر خارج کنید یا برشهای اشترودل را داخل فر یا مایکروویو قرار دهید تا کمی گرم شوند.
چرا این اشترودل سیب بدون گلوتن سالمتر است؟
- برای تهیه این اشترودل سیب سالم و بدون گلوتن، میتوان از هر خمیر آمادهی بدون گلوتن موجود در بازار استفاده کرد. با این وجود، توصیه ما این است که این دسر سیب را از نشاسته سیب زمینی تهیه کنید تا سالمتر باشد.
- جودوسر و بادام خرد شده برای آردهای بدون گلوتن فوقالعاده هستند زیرا هم طعم و هم مواد مغذی دارند. در مقایسه با آرد سفید شیرنی پزی مورد استفاده برای تهیه اشترودل معمولی، جودوسر فیبر بیشتری دارد و در عین حال کربوهیدرات موجود در بادام نیز کمتر است.
- اگرچه مارگارین گیاهی است اما یک گزینهی سالم به شمار نمیآید. در عوض، ما از روغن گیاهی معمولی برای تهیه خمیر اشترودل استفاده میکنیم و دانههای کتان نقش مارگارین را در فیلینگ سیب ایفا میکنند.
- دانه کتان یک مادهی مغذی فوقالعاده است و جایزگین کره و پودر سوخاری در این دستور پخت میباشد. آنها طعم دلپذیری به اشترودل میدهند و به دلیل خاصیت چسبندگی که دارند به کنار هم نگه داشتن کشمشها و تکههای سیب کمک میکنند.
- علاوه بر این، دانه کتان یک ماده مغذی است که ارزش غذایی به این دسر آلمانی اضافه میکند. دانه کتان سرشار از پروتئین، امگا 3 و فیبر است.
- همانطور که گفته شد ما این اشترودل سیب را بدون شکر آماده میکنیم. برای شیرین کردن آن از شربت افرا که یک شیرین کنندهی طبیعی است استفاده میکنیم. این شیرین کننده طبیعی سرشار از آنتی اکسیدان تقریبا نصف مقدار شکر سفید تصفیه شده قند دارد.
- نتیجهی بدست آمده یک اشترودل سیب خوشمزه و سالم است.
به جای کشمش چه چیزی را میتوان جایگزین کرد؟
اشترودل کلاسیک آلمانی سرشار از کشمش است، اما شما میتوانید به جای آن از میوههای خشک مورد علاقهی خود استفاده کنید. به عنوان مثال، انواع توت خشک، بلوبری، خرما، زردآلو و حتی انبه همگی جایگزینهای مناسبی برای کشمش هستند. آنها را با همان مقدار گفته شده در مواد لازم جایگزین کنید و نتیجه عالی خواهد بود.
و اگر علاقهای به هیچ نوع میوه خشک ندارید، همراه سیب، گلابی را به فیلینگ اضافه کنید. همچنین میتوانید از آجیلهایی مانند فندق یا مغز کاج استفاده کنید.
از چه طعم دیگری میتوان استفاده کرد؟
در این دستور پخت، ما از دارچین برای طعمدار کردن فیلینگ استفاده میکنیم. همچنین، پوست لیمو و پرتقال را برای تازگی به آن اضافه میکنیم.
فلفل فرنگی، جوز هندی و زنجبیل از سایر ادویهجاتی هستند که میتوانید برای این اشترودل سیب بکار ببرید. همچنین سعی کنید چند دانه هل آسیاب شده یا خرد شده را به فیلینگ کشمش اضافه کنید تا طعم بی نظیری بدست آید.