طرز تهیه مربای زردآلو (خوشرنگ و خوشمزه و غلیظ) + فیلم

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

در اواخر فصل بهار و تابستان زردآلو برداشت می شود. این میوه، میوه ای پرطرفدار و خوشمزه است. زردآلو به عنوان یکی از 10 میوه‌ پروتئین دار برای درمان بیماری های گوارشی، پیشگیری و درمان دیابت، کمک به کاهش وزن و غیره مفید می باشد. از این میوه، کیک ها و خوراکی های زیادی می توان تهیه کرد که یکی از آن ها مربای زردآلو می باشد. این مربا به عنوان صبحانه و عصرانه انتخابی عالی می باشد. جالب است بدانید این میوه دارای طبع سرد می باشد و هرچه شیرین تر باشد طبع آن گرم تر است. معمولا برخی از افراد برای اینکه بتوانند زردآلو را بعد از زمان طولانی میل کنند آن را خشک کرده و برگه زردآلو تهیه می کنند و یا اینکه به شکل مربا طبخ می کنند. در ادامه طرز تهیه مربای زردآلو به چند روش را با شما به اشتراک می گذاریم.

طرز تهیه مربای زردآلو مرحله به مرحله در خانه

مربای زردآلو به روش هایی نظیر مربای زردآلو تازه، مربای زردآلو خشک، مربای زردآلو خشک با شیره انگور، مربای زردآلو له شده، مربای زردآلو زعفرانی و مربای زردآلو درسته تهیه می شود. در این مطلب با روش های مختلف تهیه مربای زردآلو به همراه طرز تهیه مربای زردآلو تصویری آشنا می شوید.

همچنین می توانید آموزش لواشک زردآلو و گوجه سبز را در مینویسم دنبال کنید.

طرز تهیه مربای زردآلو تازه

در این روش از زردآلو های تازه و رسیده استفاده می شود. در ادامه با این نوع رسپی از مربای زردآلو تازه به طور کامل آشنا می شوید.

مواد لازم برای تهیه مربای زردآلو

زردآلو2 کیلوگرم
شکر2 کیلوگرم
جوهرلیمو1 قاشق چایخوری

زمان لازم برای تهیه مربا زردآلو تازه، 40 دقیقه است.

دستور پخت مربای زردآلو تازه

  1. آماده کردن زردآلو

    زردآلو را شسته و هسته های آن ها را جدا می کنیم.

  2. اضافه کردن شکر

    در قابلمه ای تقریبا بزرگ نیمی از زردآلو را ریخته و نیمی از شکر را روی آن می ریزیم. سپس بقیه ی زردآلو را نیز ریخته و باقی مانده ی شکر را اضافه می کنیم. درب قابلمه را می گذاریم. این کار مربای زردآلو تازه را خوشمزه تر می کند.

  3. استراحت دادن مواد اولیه

    این قابلمه را به مدت 18 ساعت در دمای محیط قرار داده و اجازه می دهیم شکر و زردآلو در کنار هم آب بیندازد.

  4. پخت مربای زردآلو

    در این مرحله از طرز تهیه مربای زردآلو در خانه، قابلمه را روی حرارت کم قرار داده و اجازه می دهیم بجوشد. سپس در هر بار که روی آن کف تشکیل شد، آن کف را با قاشق بر می داریم.

  5. آماده کردن شهد

    سپس بعد از اینکه کمی غلیظ شد، زردآلو ها را از قابلمه خارج کرده و در ظرفی گود می ریزیم. کمی از شربت موجود در قابلمه را روی زرد آلو ها ریخته و بقیه ی شربت را روی حرارت ملایم قرا می دهیم. این شربت بعد از اینکه کمی غلیظ شد، همان شهد این مربا می شود.

  6. اضافه کردن جوهر لیمو

    جوهر لیمو را اضافه کرده و هم می زنیم. بعد از اینکه شربت تقریبا به قوام مورد نظر رسید، خاموش می کنیم. جوهر لیمو باعث می شود که مربای زردآلو کپک نزند.

  7. آماده کردن مربای زردآلو تازه

    سپس شربت را به زردآلو ها اضافه می کنیم.

دستور تهیه مربای زردآلو تازه
طرز تهیه مربای زردآلو تازه

نکات مهم برای تهیه مربای زردآلو

  • در صورتی که کمی زعفران دم کشیده را قبل از جوهر لیمو به این مربا اضافه کنید، مربای زردآلو با زعفران خواهید داشت.
  • اگر زردآلو های شما شیرین نیست، کمی شکر بیشتری بریزید.
  • به جای جوهر لیمو می توانید از آب لیمو استفاده کنید.
  • توجه کنید که در صورتی که شهدی که در آخر تهیه می کنید، خیلی آبکی باشد مربای زردآلو کپک می زند. همینطور اگر خیلی غلیظ باشد، شکرک می زند.
  • برای خوشمزه تر شدن مربای زردآلو تازه، کمی هل یا وانیل را در آخر بریزید. همچنین می توانید کمی دارچین اضافه کنید.
  • این مربا را در ظرفی خشک و تمیز ریخته و در یخچال نگهداری کرده و از وارد کردن قاشق مرطوب در آن خودداری کنید.
  • هنگام جوشیدن شهد، رنگ آن کرم رنگ می شود.
  • دقت کنید که دلیل اینکار که شهد تهیه می کنیم و اجازه می دهیم غلیظ شود این است که ممکن است بعد از مدت کوتاهی زردآلو آب انداخته و شل شود. بنابراین شهد را تهیه کرده و اضافه می کنیم تا کپک نزند.

در صورت کم شدن شکر مربا چه کنیم


طرز تهیه مربای زردآلو تصویری

در این بخش از مطلب می توانید طرز تهیه مربای زردآلو مرحله به مرحله را به شکل تصویری مشاهده کنید:


طرز تهیه مربای زردآلو خشک

دستور پخت مربای زردآلو خشک
طرز تهیه مربای زردآلو خشک

در این روش از طرز تهیه مربای زردآلو، از زردآلو خشک یا همان قیسی استفاده می شود. در ادامه طرز تهیه مربای زردآلو خشک با شما به اشتراک گذاشته شده است.

مواد لازم برای تهیه مربای زردآلو خشک شده

زردآلو خشک شده1.5 کیلو گرم
لیمو جهرمی1 عدد متوسط
شکر1200 گرم
هل10 عدد

زمان لازم برای تهیه مربا زردآلو خشک، 50 دقیقه است.

دستور تهیه مربای زردآلو خشک قیسی

  1. آماده کردن زردآلو : قیسی یا همان زردآلو خشک شده را در قابلمه ای ریخته و مقدار تقریبا 4 لیتر آب می ریزیم.
  2. نرم شدن زردآلو : برای تهیه مربای زردآلو خشک، این قابلمه را به مدت 12 الی 18 ساعت در دمای محیط قرار می دهیم تا زردآلو ها نرم شوند.
  3. پختن مربای زردآلو : قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا بپزد.
  4. اضافه کردن شکر : بعد از اینکه جوشید، شکر را به مواد قبلی مربای زردآلو خشک شده اضافه می کنیم. هم می زنیم تا شکر کاملا حل شده و به خورد قیسی ها برود.
  5. ریختن آب لیمو : آب لیمو جهرمی را گرفته و به مواد اضافه می کنیم .هم می زنیم.
  6. افزودن هل : هل ها را درون قابلمه می اندازیم. بعد از اینکه مربای زردآلو به قوام لازم رسید، خاموش می کنیم. هل ها را جدا کرده و در شیشه ای می ریزیم و درون یخچال می گذاریم.

نکات کلیدی برای تهیه مربای زردآلو خشک مجلسی

  • اگر می خو اهید شیرین تر شود کمی شکر را اضافه کنید.
  • برای خوشمزه تر شدن مربای زردآلو کمی زعفران دم کشیده به آن اضافه کنید.
  • به جای آب لیمو جهرمی می توانید از آبلیمو استفاده کنید.
  • در صورتی که از قیسی های نارنجی تر استفاده کنید مربای زردآلو خشک شما خوشرنگ تر می شود.

زردآلو خشک یکی از میوه های مفید برای درمان اسهال نیز می باشد.


طرز تهیه مربای زردآلو خشک با شیره انگور

برای تهیه مربای زردآلو خشک با شیره انگور کافیست مربا را به روش ذکر شده در بالا یعنی طرز تهیه مربای زردآلو خشک تهیه کرده و فقط میزان شکر کمتری بریزید. سپس هنگام سرو این مربای خوشمزه، کمی شیره انگور به آن اضافه کنید. این مربا به این دلیل که دارای شیره می باشد مربایی پرخاصیت است. همانطور که می دانید شیره انگور طبع گرم داشته و برای درمان بیماری های زیادی مفید است.

دستور تهیه مربای گیلاس خانگی


طرز تهیه مربای زردآلو له شده

دستور پخت مربای زردآلو له شده
طرز تهیه مربای زردآلو له شده

در این روش از زردآلو های نارنجی و رسیده استفاده می شود. نام دیگر این مربای زرد آلو، مارمالاد زردآلو می باشد.

مواد لازم برای تهیه مربای زرد آلوی له شده

زردآلو3 کیلوگرم
زعفران0.5 گرم
شکرکمی بیشتر از 2 کیلوگرم
لیمو جهرمی1 عدد متوسط

زمان لازم برای تهیه مربای زردآلو له شده، 30 دقیقه است.

نحوه تهیه مربا زردآلو

  1. شستن زردآلو : زردآلو ها را شسته و هسته ی آن ها را جدا می کنیم.
  2. آماده کردن زردآلو : زردآلو ها را بعد از خشک شدن در میکسر می ریزیم. برای مربا زرد آلو با له شده، لازم است زردآلو ها کاملا پوره شود.
  3. تهیه مربا زردآلو : در قابلمه ای زردآلو میکس شده را ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. اجازه می دهیم بپزد. هر بار کف روی مربا را می گیریم.
  4. اضافه کردن شکر : در این مرحله از طرز تهیه مربای زردآلو در خانه، بعد از اینکه جوشید، شکر را اضافه کرده و هم می زنیم سپس اجازه می دهیم به قوام لازم برسد.
  5. آماده کردن مربای زردآلو : بعد از اینکه مربای زردآلو غلیظ شد، خاموش کرده و اجازه دهید خنک شود. سپس در شیشه ای ریخته و در یخچال بگذارید.

نکات مهم برای تهیه مربا زردآلو خوشمزه

  • می توانید کمی گلاب به همراه شکر به این مربا اضافه کنید.
  • برای خوشمزه تر شدن مربای زردآلو کمی هل را به همراه شکر اضافه کنید.
  • برای تهیه مربا زردآلو از قابلمه نچسب استفاده کنید، بهتر است.
  • منظور از میکسر در این رسپی، مخلوط کن می باشد.

دستور تهیه شربت آلبالو


طرز تهیه مربای زردآلو درسته

مربای زردآلو درسته
طرز تهیه مربای زردآلو درسته

در این روش از زردآلو درسته و تازه استفاده می شود. در ادامه این رسپی از مربای زردآلو را می بینید.

مواد لازم برای تهیه ی مربای زرد آلو درسته

زردآلو 3 کیلوگرم
لیمو جهرمی1 عدد متوسط
شکر1.5 کیلو گرم

زمان لازم برای تهیه مربا زردآلو درسته، 40 دقیقه است.

دستور تهیه مربای زردالو درسته

  1. آماده کردن زردآلو : زردآلو ها را شسته و در آبکشی می ریزیم تا آب اضافی آن خارج شود.
  2. پختن زردآلو : قابلمه ای بزرگ را برای تهیه مربای زردآلو آماده کرده و زردآلو ها را همراه با هسته شان در آن می چینیم. توجه کنید که لازم است زردآلو ها در کنار هم چیده شوند و روی هم قرار نگیرند.
  3. افزودن آب : به مقدار تقریبا 1 لیوان آب اضافه کرده و اجازه می دهیم بجوشد.
  4. اضافه کردن شکر : بعد از اینکه مواد قبلی مربای زردآلو درسته، جوشید، شکر را طوری می ریزیم که در همه جای قابلمه و روی زردآلو ها پخش شود. کمی هم می زنیم تا شکر اندکی حل شود.
  5. ریختن آب لیمو : زمانی که در حال غلیظ شدن بود، آب لیمو جهرمی را گرفته و به مربا اضافه می کنیم. زمانی که به غلظت لازم رسید خاموش می کنیم.
  6. استراحت دادن مربا : روی درب قابلمه دمکنی قرار می دهیم. قابلمه را در دمای محیط قرار می دهیم. مربا زردآلو درسته، لازم است به مدت 18 ساعت بماند.
  7. تهیه مربا زردآلو : بعد از زمان گفته شده، زردآلو ها را از قابلمه خارج می کنیم. شربت را روی حرارت ملایم قرار می دهیم. بعد از اینکه غلیظ شد حرارت را کم می کنیم.
  8. اضافه کردن زردآلو : زردآلو ها را مجددا به قابلمه اضافه می کنیم و آن ها در کف قابلمه به آرامی می چینیم. بعد از اینکه مربا زردآلو 5 دقیقه روی حرارت ماند، خاموش می کنیم.
  9. آماده کردن مربا زردآلو درسته : اجازه می دهیم مربا خنک شده و سپس در شیشه های دلخواه ریخته و به یخچال منتقل می کنیم.

نکات مهم برای تهیه ی مربای زردآلو درسته

  • بهتر است قبل از ریختن شکر درب قابلمه را به شکل نیمه بسته روی آن قرار دهید. البته بعد از ریختن شکر نیازی به گذاشتن درب نیست.
  • برای خوشمزه تر شدن مربای زردآلو خانگی، کمی هل و گلاب را 20 دقیقه مانده به آخر بریزید.
  • توجه کنید که زیاد هم نزنید تا شکل زردآلو ها درسته بماند و له نشود.

همچنین بخوانید:

مربای انجیر له شده

فیلم طرز تهیه مربای زردآلو تصویری

فیلم طرز تهیه مربای زردآلو تصویری
نظرات