آش شله قلم کار یکی از آش های پرطرفداری است که هیچ وقت از خوردن آن سیر نمی شوید. برای تهیه آش شله قلم کار برای 6 نفر ادامه مطلب را با دقت بخوانید.
مواد لازم برای تهیه آش شله قلمکار برای 6 نفر
گوشت با استخوان | 250 گرم |
سبزی آش | نیم کیلو |
ترخون تازه | 1 دسته کوچک |
مرزه تازه | نصف دسته کوچک |
لوبیا قرمز | 1/4 پیمانه |
لوبیا سفید | 1/4 پیمانه |
لوبیا چشم بلبلی | 1/4 پیمانه |
نخود | نصف پیمانه |
ماش | 1/4 پیمانه |
برنج نیم دانه | نصف پیمانه |
گندم پوست کنده | نصف پیمانه |
عدس | نصف پیمانه |
پیاز | 2 عدد |
زرد چوبه | 1 ق غ |
فلفل سیاه | 2 ق غ |
نمک | 2 ق غ |
سیر | 2 حبه |
طرز تهیه آش شله قلمکار
- مرحله اول
برای تهیه آش شله قلمکار حبوبات را از شب قبل خیس کنید و چند بار هم آب آن را عوض کنید.
- مرحله دوم
گوشت استخوان دار را درون قابلمه مناسب بریزید و با آب زیاد که برای آش هم کافی باشد روی شعله قرار دهید تا بپزد. سپس پیاز را به صورت تکه های بزرگ خرد کنید و همراه با سیر به آن اضافه کنید. مقداری هم فلفل را به همراه چند عدد چوب دارچین به آن اضافه کنید.
- مرحله سوم
لوبیا ها را به همراه نخود که از قبل خیس شده بود را در یک قابلمه بریزید تا کمی پخته شود.
- مرحله چهارم
حالا برنج نیم دانه، عدس و گندم را نیز از قبل خیس شده را به سایر حبوبات درون قابلمه اضافه کنید.
- مرحله پنجم
یک عدد پیاز را نگینی سرخ کنید سپس به آن فلفل، نمک و زردچوبه اضافه کنید.
- مرحله ششم
گوشت های پخته شده را ریش ریش کنید. و آب گوشت را از صافی رد کنید. پیاز و سیر آن را بیرون بی اندازید.
- مرحله هفتم
حالا باید آب گوشت را به همراه گوشت های ریش شده به حبوبات اضافه کنید.
- مرحله هشتم
پیاز سرخ شده را نیز به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید.
- مرحله نهم
سبزی آش را خرد کنید و به آن اضافه کنید. سپس ترخون و مرزه را نیز خرد کنید و مواد آش اضافه کنید.
- مرحله دهم
اگر احساس کردید آب آن کم است مقداری آب جوش به آن اضافه کنید. به هیچ عنوان آب سرد نریزید.
- مرحله یازدهم
زیر شلعه را کمی زیاد کنید تا آش جوش بیاید. بعد از جوش آمدن زیر آن را کم کنید و اجازه بدهید به مدت نیم ساعت طعم مواد با هم ترکیب شود.
- مرحله آخر
آش شما آماده است می توانید با پیاز داغ یا هر چیزی آن را تزیین و میل کنید.
نکات مهم برای تهیه آش شله قلمکار
- حتما حبوبات را از شب قبل خیس کنید و سپس طبق دستور آنها را به خوبی بپزید.
- گوشت باید به خوبی پخته و له شود.
- حتما از آب گوشت و یا آب قلم برای تهیه آن استفاده کنید.