طرز تهیه اشکنه کشک خوشمزه و مجلسی به روش اصیل
اشکنه کشک؛ غذایی که ما را یاد مادربزرگ هایمان می اندازد و از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است. در ادامه این پست آموزش آشپزی قرار است طرز تهیه اشکنه کشک را به روش نوستالژی که در ذهن اکثر ما مانده است، آموزش دهیم.
طرز تهیه اشکنه کشک زرد
اشکنه کشک زرد رنگ است و طعم آن عالی می باشد. این اشکنه کشک آنقدر سریع و راحت تهیه می شود که مواقعی که زمان کمی برای تهیه غذا دارید، می توانید اشکنه کشک آماده کنید.
همچنین ببینید : مراحل تهیه کوفته کشک اصفهانی
مواد لازم اشکنه کشک
سیب زمینی | 4 عدد |
مرزه خشک | 2 دسته |
زردچوبه | به میزان لازم |
تخم مرغ | 3 الی 4 عدد |
کشک | 2 لیوان |
گردو | 100 گرم |
نمک | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
پیاز | 2 عدد |
فلفل سیاه | به میزان لازم |
روش تهیه اشکنه کشک
زمان مورد نیاز: 1 ساعت
- خرد کردن پیاز
پیاز را پوست کرده و نگینی ریز خرد می کنیم و برای تهیه اشکنه کشک کنار می گذاریم.
- آماده کردن سیب زمینی
سیب زمینی را پوست کرده و نگینی خرد می کنیم.
- خرد کردن گردو
برای تهیه اشکنه کشک، مغز گردو ها را خارج کرده و آسیاب می کنیم.
- سرخ کردن سیب زمینی
در تابه ای روغن ریخته و سیب زمینی را در آن می ریزیم و سرخ می کنیم و بعد از اینکه سرخ شد در ظرفی می ریزیم تا برای تهیه اشکنه کشک آماده باشد.
- آماده کردن کشک
کشک را در کاسه ای ریخته و به همراه مقدار لازم آب هم می زنیم و کشک را باز می کنیم.
- تهیه اشکنه کشک
در قابلمه ای روغن ریخته و روی حرارت ملایم می گذاریم.
- اضافه کردن پیاز
پیاز خرد شده را به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا طلایی و سبک شود.
- اضافه کردن زردچوبه
در این مرحله از طرز تهیه اشکنه کشک، زردچوبه را به مواد بالا اضافه کرده و هم می زنیم تا تفت بخورند.
- ریختن مرزه خشک
بعد از اینکه مواد قبلی اشکنه کشک تفت خورد، مرزه خشک را به مواد فوق اضافه می کنیم و هم می زنیم.
- افزودن گردو
گردو را در مواد قبلی اشکنه کشک می ریزیم.
- ریختن کشک
کشک را اضافه کرده و درب قابلمه را می گذاریم تا مواد به خوبی بپزد.
- ریختن سیب زمینی
بعد از اینکه اشکنه کشک جوشید، سیب زمینی سرخ کرده را می ریزیم و 10 دقیقه درب قابلمه را می گذاریم.
- اضافه کردن تخم مرغ
تخم مرغ ها را در ظرفی ریخته و بعد از اینکه به خوبی هم زدیم و به همراه فلفل سیاه به اشکنه کشک اضافه می کنیم و می گذاریم تقریبا 20 دقیقه روی حرارت بماند. بعد از اینکه مواد موجود در قابلمه منسجم شد، از روی حرارت بر می داریم.
فوت و فن پختن اشکنه کشک
- توجه کنید که نباید آب اشکنه کشک کشیده شود و این غذا تقریبا شبیه به آبگوشت و غذایی آبدار است.
- ریختن تخم مرغ اختیاری است.
- هر نوع سبزی دلخواه را به اشکنه کشک اضافه کنید.
- میتوانید شنبلیله خشک یا نعنا خشک نیز بریزید که این سبزیجات طعم اشکنه کشک را بهتر خواهند کرد.
- در برخی رسپی ها سیب زمینی نمی ریزند و اشکنه کشک بدون سیب زمینی تهیه می کنند اما لازم به ذکر است که سیب زمینی موجب لعاب دار تر شدن اشکنه کشک می شود.
- همچنین می توان کمی سیر را به اشکنه کشک اضافه کرد.
- البته می توانید کمی آرد را با آب حل کرده و به اشکنه کشک اضافه کنید تا اشکنه کشک لعاب بیشتری داشته باشد.
- توجه کنید که برای اینکه اشکنه کشک زرد تر شود، کشک مخصوص سیستان بریزید.
- پیازچه را می توان جایگزین پیاز کرد.
- استاک گوشت یا آب قلم را جایگزین آب کنید و کشک را با آن باز کنید تا اشکنه کشک مقوی تر شود.
- می توانید کره را جایگزین روغن کنید و اشکنه کشک را با کره تهیه کنید.
- برای قرمز شدن اشکنه کشک، کمی گوجه خرد یا رنده شده را بعد از پیاز به مواد اشکنه کشک اضافه کنید.
- این دستور تهیه اشکنه کشک برای 4 نفر مناسب می باشد.
- در آخر نمک اشکنه کشک را تست کنید و اگر لازم بود، مجددا بریزید.
- می توانید کمی بادمجان سرخ کرده را به اشکنه کشک اضافه کرده یا در کنار آن سرو کنید و اشکنه کشک و بادمجان تهیه کنید.
- توجه کنید که اشکنه کشک با گردو خشمزه تر می شود اما گردو قابل حذف شدن است.
- اگر می خواهید اشکنه کشک دو نفره تهیه کنید، نصف همین مواد لازم را تهیه کرده و با آن اشکنه کشک برای دو نفر تهیه کنید.
- این اشکنه کشک مجلسی را تهیه کرده و با نان محلی نوش جان کنید.