طرز تهیه باقالی پلو مجلسی خوشمزه به 2 روش
باقالی پلو یکی از غذاهای ایرانی است و در اکثر مهمانی ها و مراسم، از باقالی پلو به عنوان وعده ی اصلی استفاده میشود. باقالی یکی از سبزیجاتی است که بعضی از افراد به آن حساسیت شدید دارند که اسم دیگر این حساسیت به باقالی، فاویسم است. باقالی در کنار پلو یک غذای کامل است زیرا پروتئین زیادی دارد. باقالی پلو مجلسی به شکل های مختلفی مثل باقالی پلو با مرغ، باقالی پلو با ماهیچه، باقالی پلو با ماهی و گوشت قابل طبخ است. در این مطلب می خواهیم طرز تهیه باقالی پلو مجلسی خوشمزه با مرغ و ماهیچه را به شما آموزش دهیم.
طرز پخت باقالی پلو مجلسی با مرغ خوشمزه
باقالی پلو با مرغ یک غذای خوشمزه است که تا حدودی شبیه به زرشک پلو با مرغ می باشد. باقالی پلو مجلسی با مرغ، با ذائقه ی افرادی که به مرغ علاقه دارند بسیار سازگار است. برای آشنایی با طرز تهیه ی باقالی پلو با مرغ مجلسی تا انتهای مطلب همراه مینویسم باشید.
مواد لازم برای تهیه باقالی پلو با مرغ مجلسی خوشمزه
برنج | 4 پیمانه |
باقالی (پاک کرده) | 3 پیمانه |
شوید | 1.5 پیمانه |
مرغ | 3 عدد ران و 1 عدد سینه |
پیاز | 2 عدد متوسط |
سیر | 5 حبه |
رب گوجه فرنگی | 2.5 قاشق غذاخوری |
زعفران (دم کرده) | 1.5 لیوان |
کره | 25 گرم |
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
زمان لازم برای پخت باقالی پلو مجلسی با مرغ، 1ساعت و 40 دقیقه است.
دستور پخت باقالی پلو با مرغ مجلسی
- آماده کردن مرغ : در تابه ای کمی روغن ریخته و مرغ ها را همراه با کمی زردچوبه سرخ میکنم. دوطرف که سرخ و کمی طلایی شد از روغن خارج میکنیم.
- پختن مرغ : در همان تابه که مرغ را برداشتیم و با همان روغن مانده، پیاز خلالی شده و سیر رنده شده را کمی سرخ میکنیم. زردچوبه و رب اضافه کرده و کمی تفت خورد، مرغ ها را میریزیم و زعفران و نمک و فلفل سیاه زده و درب روی آن قرار میدهیم. حرارت را کم کرده و اجازه میدهیم 30 الی 35 دقیقه بپزد.
- آماده کردن باقالی : باقالی را در تابه ای همراه با کمی روغن و همچنین شوید، تفت داده و سپس کنار میگذاریم.
- پختن برنج : برنج را با کمی آب و نمک در قابلمه ای ریخته و باقالی و شوید آماده شده را اضافه میکنیم. هم میزنیم تا کامل ترکیب شود. با درب باز روی حرارت زیاد قرار میدهیم و بعد از اینکه آب برنج کشیده شد. کمی روغن ریخته و شعله را کم میکنیم تا دم بکشد. در آخر کره را میریزیم بعد از 5 دقیقه خاموش میکنیم.
نکات مهم برای پخت باقالی پلو مجلسی با مرغ
- برای پخت باقالی پلو مجلسی با مرغ، میتوانید در مرغ، کمی آب نارنج هم بریزید.
- اگر ته دیگ دوست دارید. میتوانید بعد از کشیده شدن آب برنج در قابلمه ای دیگر کمی روغن ریخته و نان یا سیب زمینی لایه ای را قرار دهید و سپس باقالی پلو را روی آن بریزید تا دم بکشد.
- برای نر تر شدن باقالی در باقالی پلو مجلسی با مرغ،قبل از آبکش کردن برنج، باقالی ها را به قابلمه برنج در حال جوشیدن، اضافه کرده تا بهمراه برنج کمی پخته شود.
- در پخت باقالی پلو مجلسی بهتر است از شوید تازه استفاده کنید.
همچنین ببینید :
دستور تهیه ماهیچه به سبک رستورانی
طرز تهیه شوید پلو با شوید تازه
طرز تهیه باقالی پلو مجلسی با ماهیچه
باقالی پلو با ماهیچه یک غذای مجلسی و ایرانی است که محبوب اکثر مردم می باشد. باقالی پلو با ماهیچه تاریخچه ای مربوط به دوره ی صفویه دارد. در اصل باقالی پلو با گردن و ماهیچه میباشد در این صورت طعم لذیذ تری خواهد داشت. در دامه بهترین دستور پخت باقالی پلو مجلسی با ماهیچه را میبینید.
مواد لازم برای پخت باقالی پلو با ماهیچه مجلسی
برنج | 2 پیمانه |
باقالی(سبزی) | 1 پیمانه |
شوید | نصف پیمانه |
ماهیچه و گردن | هرکدام یک عدد |
پیاز | 3 عدد بزرگ |
سیر | 3 حبه |
زعفران(دم کشیده) | 1.5 لیوان |
چوب دارچین | 1 عدد |
روغن | به میزان لازم |
کره | 15 گرم |
پودر لیمو عمانی | به میزان لازم |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
زمان لازم برای پخت باقالی پلو مجلسی با ماهیچه، 5 ساعت است.
دستور پخت باقالی پلو با ماهیچه
- آماده کردن ماهیچه : در تابه ای مقداری روغن ریخته و ماهیچه ها را در آن می اندازیم. نصف زعفران را اضافه کرده بعد از 10 دقیقه که یکم ماهیچه ها طلایی شد. کنار میگذاریم.
- پختن ماهیچه : پیازهای حلقه حلقه شده و سیر خرد کرده را کف قابلمه میچینیم. ماهیچه ها را روی آن چیده و کمی روغن و نمک و فلفل سیاه اضافه می کنیم. بعد از 15 دقیقه، شعله پخش کن میگذاریم و شعله را ملایم میکنیم. اجازه میدهیم 5 ساعت بپزد.
- اضافه کردن ادویه : در این مرحله از پخت باقالی پلو مجلسی با ماهیچه، بقیه ی زعفران را با نمک و فلفل سیاه و پودر لیمو عمانی ترکیب می کنیم و به قابلمه ماهیچه اضافه میکنیم. چوب دارچین را انداخته و اجازه میدهیم بپزد.
- پختن برنج : باقالی و شوید را کمی تفت داده و به همراه برنج، کمی نمک و کمی آب روی شعله ی زیاد با درب باز قرار میدهیم. بعد از اینکه آب آن کشیده شد کمی روغن ریخته و حرارت را کم میکنیم تا دم بکشد. در آخر کره اضافه کرده و بعد از 5 دقیقه خاموش میکنیم.
نکات طلایی پخت باقالی پلو مجلسی با ماهیچه
- برای خوشرنگ تر شدن باقالی پلو مجلسی با ماهیچه، میتوانید زردچوبه را ابتدای پخت اضافه کنید .
- میتوانید رب اضافه کنید که باید در 1 ساعت مانده به آخر، 1 قاشق غذا خوری اضافه شود.
- توجه کنید به این غذا اصلا آبی به غیر از زعفران با آب که دم کشیده اضافه نکنید، زیرا پیاز خودش آب می اندازد.
- میتوانید ته دیگ مورد علاقه ی خود نظیر ته دیگ نان، کنجد، سیب زمینی ورقه ای، سیب زمینی رنده شده، کاهو و غیره را به اینصورت که بعد از اینکه آب برنج کشیده شد، در قابلمه ای دیگر ته کمی روغن به همراه ته دیگ موردنظر قرار داده و برنج را روی آن میریزیم و در حرارت کم دم میگذاریم.