طرز تهیه خمیر باقلوا خانگی ساده؛ مرحله به مرحله
باقلوا شیرینی سنتی ای می باشد که در برخی کشور ها طبخ می شود و در ایران معروف ترین باقلواها برای قزوین، کاشان، یزد و تبریز است. برای پخت اکثر باقلوا ها نیاز به خمیر باقلوا خاصی هست که در خانه قابل تهیه است. خمیر باقلوا خمیری نازک است و در این پست آموزش آشپزی طرز تهیه خمیر باقلوا را آموزش داده ایم.
طرز تهیه خمیر باقلوا ترکی
خمیر انواع باقلوا معمولا شبیه به هم هستند و از این رو اگر دستور تهیه خمیر باقلوا ترکی را بیاموزید، می توانید از این خمیر باقلوا برای تهیه اکثر باقلوا ها استفاده کنید.
مطالب پیشنهادی : دستور تهیه باقلوا ترکی
مواد لازم برای خمیر باقلوا
شیر | 1 لیوان |
ماست | 1 لیوان |
تخم مرغ | 2 عدد |
بیکینگ پودر | 2 قاشق چایخوری |
آرد گندم | 8 لیوان |
نشاسته ذرت | 1 کیلوگرم |
روغن | 1 لیوان |
طرز تهیه خمیر باقلوا خانگی
زمان مورد نیاز: 1 ساعت و 20 دقیقه
- تهیه مواد خمیر باقلوا
آرد را در ظرفی با سایز مناسب می ریزیم.
- ریختن ماست
ماست را می ریزیم و این مواد خمیر باقلوا را به خوبی هم می زنیم.
- ریختن شیر
برای تهیه خمیر باقلوا، شیر را اضافه می کنیم.
- اضافه کردن بیکینگ پودر
بیکینگ پودر را به مواد فوق اضافه کرده و با هم مخلوط می کنیم.
- افزودن روغن ذرت
روغن ذرت را به مواد قبلی خمیر باقلوا اضافه می کنیم.
- ورز دادن خمیر باقلوا
بعد از اینکه تمام مواد بالا را ترکیب کردیم، خیمر باقلوا را با دست ورز داده و در ظرفی چرب شده قرار می دهیم.
- استراحت دادن خمیر باقلوا
روی ظرف سلفون کشیده و خمیر باقلوا را نیم ساعت در دمای آشپزخانه قرار می دهیم.
- تقسیم کردن خمیر باقلوا
بعد از اینکه خمیر استراحت کرد، با دست ورز داده و تقریبا به 33 الی 34 قسمت کوچک تقسیم می کنیم و در یک سینی می چینیم. کمی نشاسته ذرت می پاشیم.
- افزودن نشاسته ذرت و وردنه زردن خمیر با قلوا
روی سطح صافی کمی نشاسته ذرت می ریزیم و این خمیر های کوچک را دانه دانه روی این سطح صاف قرار می دهیم و هر کدام را با وردنه صاف می کنیم. توجه کنید که حین وردنه زدن خمیر باقلوا بهتر است کمی آرد ذرت نیز بپاشید تا بهتر صاف شود. خمیر را نازک کنید. حال خمیر باقلوا آماده است.
نکات طلایی برای تهیه خمیر باقلوا
- بهتر است خمیر باقلوا را مدام باز و پهن کنید تا بهتر و نازک تر شود.
- توجه کنید که می توانید خمیر باقلوا را فقط با شیر یا فقط با ماست تهیه کنید.
- لازم به ذکر است که برای ترد تر شدن خمیر باقلوا بهتر است ماست بریزید.
- معمولا خمیرهای نازک باقلوا را چند لایه روی هم قرار می دهند و این خمیر باقلوا چند لایه را برای تهیه باقلوا استفاده می کنند.
- برای اینکه چند لایه خمیر باقلوا به خوبی روی هم قرار بگیرند، لازم است بین هر دو لایه خمیر باقلوا کره بزنید.
- توجه کنید که خمیر باقلوا نباید به دست بچسبد و اگر می چسبید کمی آرد اضافه کنید.
- بهتر است آرد را 3 الی 4 بار الک کنید و سپس در مواد خمیر باقلوا بریزید.
- باید خمیر باقلوا تا اندازه ای نازک شود که آن طرف خمیر باقلوا مشخص شود.
- خمیر باقلوا برای مدت طولانی در فریزر ماندگاری دارد.
- توجه کنید که قبل از مصرف خمیر باقلوا بهتر است از فریزر خارج کرده و کمی در یخچال بگذارید.
- در برخی رسپی ها زرده تخم مرغ را جایگزین تخم مرغ کنید.
- نشاسته ذرت موجب نازک شدن خمیر باقلوا می شود.
- بهتر است از آرد گندم برای تهیه خمیر باقلوا استفاده کنید.
همچنین بخوانید : روش تهیه باقلوا پیچ