طرز تهیه مربا زرشک خوشرنگ و شفاف، خوشمزه مجلسی + نکات مهم
مربا زرشک؛ بله درست شنیدید مربای زرشک! شاید برایتان جالب باشد که با میوه ترش زرشک می توان مربا که یک دسر شیرین است، تهیه کرد. معمولا در اواخر شهریور ماه برداشت زرشک آغاز می شود و اکنون می خواهیم طرز تهیه مربا زرشک را به شما علاقه مندان بیاموزیم.
طرز تهیه مربا زرشک تازه
مربا زرشک را می توان با زرشک تازه یا زرشک خشک تهیه کرد و تفاوت چندانی در طرز تهیه آن ها وجود ندارد. در ادامه هر دو روش را در قالب یک رسپی مشاهده می کنید.
مطالب پیشنهادی : روش تهیه آب زرشک طبیعی
مواد لازم برای تهیه مربای زرشک
زرشک تازه | 2 کیلوگرم |
وانیل | 1 قاشق چایخوری |
پودر هل | 1 قاشق چایخوری |
لیمو ترش تازه | 1 عدد |
آب | 10 پیمانه |
شکر | 2.5 کیلوگرم |
روش تهیه مربای زرشک
زمان مورد نیاز: 1 ساعت
- پاک کردن زرشک
زرشک را در سینی ریخته و پاک می کنیم.
- خیس کردن زرشک
زرشک را در کاسه ای ریخته و مقداری آب سرد روی آن می ریزیم تا خیس بخورد. لازم است تقریبا 1 ساعت و نیم خیس بخورد تا برای تهیه مربا زرشک آماده باشد.
- استراحت دادن زرشک
برای تهیه مربا زرشک تازه، 800 گرم از شکر را برداشته و در ظرفی می ریزیم. حال کمی زرشک را در کاسه می ریزیم و مقداری شکر روی آن می ریزیم و مجددا زرشک می ریزیم و این مراحل را تا تمام شدن مواد و زمانی که زرشک در لایه آخر قرار بگیرد، ادامه می دهیم. این کاسه را در یخچال می گذاریم و تقریبا 4 الی 5 ساعت زمان می دهیم تا استراحت کند.
- تهیه مربا زرشک
قابلمه ای را روی حرارت متوسط قرار می دهیم و آب را در آن می ریزیم.
- ریختن شکر
برای تهیه مربا زرشک، بقیه شکر را به آب اضافه کرده و هم می زنیم تا حل شود.
- اضافه کردن زرشک
بعد از اینکه شکر کاملا حل شد، زرشک را از یخچال خارج کرده و درون آب و شکر می ریزیم. مواد مربا زرشک را به آرامی هم می زنیم.
- افزودن پودر هل
بعد از اینکه مربا زرشک به قوام لازم رسید، پودر هل را در مربا زرشک می ریزیم.
- ریختن وانیل
وانیل را به مواد قبلی مربا زرشک اضافه می کنیم.
- ریختن آب لیمو ترش
آب لیمو ترش را می ریزیم و هم می زنیم و بعد از اینکه چند قُل خورد، از روی حرارت بر می داریم.
نکات مهم در پخت مربای زرشک
- توجه کنید که در هنگام پخت مربا زرشک تازه، درب قابلمه را نبندید.
- برای تست غلظت مربا زرشک، یک لیوان آب آماده کرده و نصف قاشق چایخوری از شربت مربا زرشک را در آن می ریزیم؛ اگر به همان شکل در کف لیوان ریخته شد یعنی به قوام لازم رسیده و اگر در بین لیوان حل شد و به کف لیوان نرسید، یعنی باید کمی بجوشد و غلیظ شود.
- بعد از اینکه مربا خنک شد، در ظرفی شیشه ای ریخته و در یخچال نگهداری می کنیم.
- می توانید مربا زرشک تازه را در ظرف های مخصوص فریزر ریخته و برای نگهداری طولانی مدت در فریزر بگذارید.
- بهتر است مربا زرشک را زیاد هم نزنید تا دانه های زرشک به شکل درسته بمانند و له نشوند.
- می توانید وانیل و هل را حذف کنید و همچنین می توانید کمی گلاب بریزید.
- اگر می خواهید مربا زرشک تازه شیرین تر شود، مقدار شکر بیشتری بریزید.
- اگر مربا زرشک بیش از حد بجوشد شکرک می زند و آبلیمو نیز برای جلوگیری از شکرک زدن مربا ریخته می شود.
- بهتر است شکر را آسیاب کنید زیرا باعث بهتر حل شدن شکر و شکرک نزدن مربا زرشک می شود.
- همچنین برای بهتر حل شدن شکر در مربا زرشک، از آب ولرم استفاده کنید.
- برای خوشرنگ تر شدن مربا زرشک تازه، کمی زعفران دم کشیده را به آن اضافه کنید.
- اینکه مربا زرشک خانگی به غلظت مناسب نرسد، کپک می زند.
- توجه کنید که در هنگام پخت مربا زرشک، کف روی آن را مدام بردارید.
- بهتر است مربا زرشک را در قابمه لعابی بپزید تا خوشمزه تر شود.
- زیاد پختن مربا زرشک باعث بد رنگ شدن مربا می شود.
پیشنهاد می شود بخوانید : روش تفت دادن زرشک با شکر