طرز تهیه آش چغندر و جو (آش ترش ملایر) بسیار خوشمزه و مفید برای فصل زمستان

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

آش چغندر و جو یا همان آش ترش ملایر همانطور که از اسمش پیداست آش سنتی مخصوص ملایر می‌باشد. این آش را بسته به ذائقه تان هم بشکل ملس و هم بشکل ترش میتوانید درست کنید. این آش بیشتر در فصل زمستان تهیه میشود و برای سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار مفید است و کمتر کسی است که از خوردن آن پشیمان شود. در این پست ما قصد داریم طرز تهیه آش چغندر و جو یا همان آش ترش ملایر را آموزش دهیم. طرز تهیه آش شلغم با بلغور گندم خوشمزه و مرحله به مرحله را نیز ملاحظه بفرمایید.

مواد مورد نیاز جهت تهیه آش چغندر و جو

  • عدس: ۱/۴ لیوان
  • نخود:۱/۴ لیوان
  • جو پوست گرفته شده یا بلغور جو: ۱ لیوان
  • لوبیا چیتی: ۱/۲ لیوان
  • لبو یا چغندر: ۲ عدد
  • سبزی آش: ۲۵۰ گرم
  • سرکه انگور: ۱ لیوان
  • قیصی: ۱۵ تا ۲۰ عدد
  • آلو بخارا: ۱۰ عدد
  • نعنا داغ، سیر داغ، پیاز داغ : با میزان لازم

طرز تهیه یارما شورباسی ارومیه یک سوپ مقوی برای فصول سرد

طرز تهیه آش چغندر و جو

  1. چند لیوان آب داخل قابلمه ریخته و جو را به آن اضافه می‌نماییم و بعد از جوشیدن سبزی را نیز به این مواد اضافه می‌نماییم و دردقابلمه را میگذاریم و اجازه میدهیم تا مواد با حرارت ملایم بپزند.
  2. لوبیا و نخود را داخل قابلمه ای دوبار می‌جوشانیم تا نفخ آن ها گرفته شود، بعد آب آن را بیرون میریزیم و دوباره به آن آب اضافه میکنیم و روی شعله قرار میدهیم تا با حرارت متوسط بپزد و نیم ساعت مانده به زمان پخت کامل عدس را نیز که حداقل از یک ساعت قبل خیس کرده ایم، به مواد اضافه میکنیم. لازم به ذکر است که عدس را قبل از اضافه به مواد آبکش می‌نماییم.
  3. بعد از پخت حبوبات آن ها را به جو و سبزی اضافه می‌نماییم تا چند جوش زده و لعاب دار شوند.
  4. در همین حین، لبو ها را به اندازه دلخواه خرد کرده به مواد اضافه می‌نماییم و در قابلمه را میگذاریم تا مواد نیم ساعت الی چهل دقیقه بپزند.
  5. برگه های قیصی و آلو را که از نیم ساعت قبل در آب خیسانده بودیم در ۱۵ دقیقه آخر زمان پخت به مواد اضافه می‌نماییم.
  6. نعنا داغ، پیاز داغ و سیر داغ را به میزان لازم آماده کرده و بخشی از آن را به مواد آش که در دقیقه های آخر پخت است اضافه می‌نماییم.
  7. نصف لیوان از سرکه را به آش اضافه نموده و بعد از چند دقیقه آش را از روی حرارت برمی‌داریم.
  8. حالا آش چغندر و جو شما آماده است و میتوانید با باقی پیازداغ و نعنا داغ و سیر داغ آن را میل نمایید.

نکته قابل ذکر در طرز تهیه آش چغندر و جو اینکه میتوانید به جای جوشاندن حبوبات آن ها را از شب قبل خیس نموده و موقع اضافه کردن به آش آبکش نماییم. برای گرفتن نفخ حبوبات این مرحله را حتما انجام دهید، بخصوص کسانی که مبتلا به مشکلات گوارشی هستند.

نظرات