طرز تهیه دلمه فلفل دلمه ای؛ با طعم عالی
شاید شما هم بارها دلتان بخواهد با طرز تهیه دلمه فلفل دلمه ای آشنا شوید! دلمه به طور کلی غذایی محبوب و خوشمزه است. شما برای جشن ها و مهمانی ها می توانید به راحتی دلمه طبخ کرده و با این غذای جذاب از مهمان هایتان پذیرایی کنید و لذت ببرید. دلمه فلفل دلمه ای دارای رسپی های متنوع و مختلف است.
دستور تهیه دلمه فلفل دلمه ای
دلمه دارای انواع مختلفی نظیر دلمه برگ مو، دلمه کلم، دلمه بادمجان، دلمه فلفل دلمه ای و غیره می باشد. در ادامه طرز تهیه دلمه فلفل دلمه ای را به کامل ترین شکل یاد می گیرید.
مواد لازم برای تهیه دلمه فلفل دلمه ای
گوشت چرخ کرده | 200 گرم |
برنج | 3 پیمانه |
فلفل دلمه ای | 5 عدد متوسط |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
سبزیجات شامل (گشنیز، جعفری و نعنا) | 100 گرم |
لیمو خشک | 1.5 قاشق چایخوری |
لپه | 1 پیمانه |
رب گوجه فرنگی | 2.5 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
دستور پخت دلمه فلفل دلمه ای
زمان مورد نیاز: 1 ساعت و 20 دقیقه
- خیس کردن لپه
از شب قبل لپه را در ظرفی می ریزیم و کمی آب می افزاییم. هر 2 ساعت یکبار آب آن را عوض می کنیم.
- خیس کردن برنج
برنج را از یک ساعت قبل با آب خیس کرده و کنار میگذاریم. خیس کردن برنج باعث بهتر پختن برنج در دلمه فلفل دلمه ای می شود.
- آماده کردن سبزی
سبزی را پاک کرده و می شوییم. به صورت خیلی ریز خرد می کنیم.
- آماده کردن فلفل دلمه ای
فلفل دلمه ای را از کمی پایین تر از قسمت سبز رنگ سر آن ها، برش داده و تخمه های داخل آن را خالی می کنیم.
- خرد کردن پیاز
پیاز را پوست کنده و می شوییم. به اندازه های نگینی ریز خرد می کنیم.
- پختن لپه
در این مرحله از طرز تهیه دلمه فلفل دلمه ای، لپه را همراه با آب در قابلمه ای ریخته و روی حرارت زیاد قرار می دهیم. وقتی جوشید حرارت را ملایم کرده و اجازه می دهیم بپزد.
- آبکش کردن برنج
قابلمه ای حاوی مقدار لازم آب را روی حرارت ملایم قرار داده و نمک می ریزیم. وقتی جوشید برنج را اضافه کمی می کنیم. وقتی کمی نرم شد، آبکش می کنیم. کنار می گذاریم.
- تفت دادن مواد برای دلمه
در تابه ای کمی روغن ریخته و پیاز را تفت می دهیم. بعد از اینکه کمی طلایی شد، گوشت چرخ کرده را می ریزیم. بعد از اینکه رنگ گوشت اندکی تغییر کرد، نیمی از رب گوجه فرنگی را می افزاییم. 10 دقیقه با حرارت ملایم هم می زنیم. نمک و زردچوبه و فلفل دلمه می زنیم. لیمو خشک هم افزوده و کمی که تفت دادیم خاموش می کنیم.
- اضافه کردن لپه
لپه پخته را در مواد تفت داده می ریزیم. برنج را افزوده و سبزی را هم می ریزیم. بعد از 5 دقیقه تفت دادن خاموش می کنیم.
- آماده کردن سس مخصوص
نیم دیگر رب گوجه فرنگی را در تابه ای ریخته و با کمی روغن تفت می دهیم.
- پختن دلمه فلفل دلمه ای
در هر کدام از فلفل دلمه ای ها به اندازه ی لازم از مواد دلمه ریخته و کلاهک فلفل دلمه ای ها را روی آن ها قرار می دهیم. فلفل دلمه ای ها را در قابلمه ای بزرگ قرار داده و سس را روی آن می ریزیم. دمکنی قرار داده و روی حرارت ملایم قرار می دهیم.
نکات طلایی برای تهیه دلمه فلفل دلمه ای
- برای خوشمزه تر شدن دلمه فلفل دلمه ای، کمی زعفران در مواد آن بریزید.
- سبزی را می توان به صورت خشک نیز استفاده کرد.
- می توانید پیاز برای دلمه فلفل دلمه ای را خلالی کنید.
- هر چه لیمو خشک بیشتر باشد، بهتر است.
همچنین بخوانید :