طرز تهیه رنگ خوراکی آبی خانگی به 2 روش (با کلم قرمز و پنیرک)
شما می توانید رنگ های خوراکی را با استفاده از میوه ها، سبزیجات، ادویه ها و سایر غذاها درست کنید و از آن ها برای تزیین انواع غذاها و کیک ها استفاده کنید. مواد خوراکی مختلف می توانند به شما در تهیه رنگ های خوراکی طبیعی کمک کنند. برای مثال شما می توانید آب میوه خالص (هویج، انار، زغال اخته و غیره) را از فروشگاه خریداری کنید و به راحتی رنگ های خوراکی را درست کنید در ادامه این مطلب ما به شما طرز تهیه رنگ خوراکی آبی را آموزش می دهیم.
آموزش رنگ خوراکی آبی
رنگ خوراکی طبیعی خانگی به دلیل عدم وجود مواد شیمیایی و نگهدارنده در آن بهترین کیفیت را دارد. رنگ خوراکی زمانی طبیعی است که از میوه ها، سبزیجات، حیوانات و مواد معدنی تهیه شود. از سوی دیگر، آزمایشگاه های شیمیایی رنگهای خوراکی مصنوعی ایجاد میکنند که حاوی مواد نگهدارنده و سایر مواد شیمیایی است. مطالعاتی وجود دارد که نشان میدهد بین مصرف رنگهای خوراکی مصنوعی، نگهدارنده بنزوات سدیم و افزایش بیشفعالی، سلولهای سرطانی و غیره ارتباط وجود دارد.
طرز تهیه رنگ آبی با کلم قرمز
رنگ آبی یکی از ساده ترین رنگ ها است که می توان در خانه درست کرد. برای تهیه رنگ خوراکی آبی به یک کلم قرمز کوچک احتیاج دارید:
- ابتدا کلم قرمز را خوب بشورید.
- سپس کلم قرمز را به تکه های بزرگ خرد کنید و به همراه مقداری آب داخل یک قابلمه بریزید، و روی حرارت متوسط به مدت 10 دقیقه قرار دهید.
- تا زمانی که آب به رنگ بنفش در بیاید اجازه دهید بجوشد.
- اگر رنگ بنفش می خواهید زیر حرارت را خاموش کنید کلم ها را آبکش کنید و آب کلم را داخل یک ظرف بریزید تا سرد شود.
- برای این که رنگ آبی داشته باشید بعد از این که آبکش کردید 2\1 قاشق چای خوری جوش شیرین به آب کلم اضافه کنید در کمال تعجب خواهید دید که رنگ شما آبی می شود.
- برای این که رنگ شما غلیظ تر شود اجازه دهید بیشتر بجوشد سپس جوش شیرین اضافه کنید.
چند نکته
- چگونه رنگ خوراکی طبیعی خانگی درست کنیم؟
رنگ های غذایی نام برده شده در این مطلب همگی بر پایه گیاهی هستند و برای استفاده بی خطر هستند. همچنین طعم خود را به غذا منتقل نمی کنند. شما همچنین می توانید رنگ های ثانویه را با ترکیب رنگ های اصلی زیر ایجاد کنید. به عنوان مثال، زرد و قرمز به شما رنگ نارنجی می دهد.
- آیا رنگ طبیعی غذایی بی خطر است؟
رنگ طبیعی غذایی بی خطر است زیرا از موادی ساخته شده است که به طور طبیعی مصرف می شوند.
- چگونه رنگ خوراکی طبیعی بدست آورید؟
بیشتر رنگهای غذایی گیاهی از استخراج رنگ از طریق جوشاندن یا پوره کردن گیاه به دست میآیند.
- آیا رنگ طبیعی غذایی منقضی می شود؟
رنگ خوراکی تا 3 هفته ماندگاری دارد. همیشه قبل از استفاده آن را بررسی کنید. در صورت داشتن بو و تغییر رنگ لطفا از مصرف آن خودداری نمایید.
طرز تهیه رنگ آبی با گل پنیرک
- برای تهیه این شربتها ۴ قاشق غذاخوری گل پنیرک خشک رو یکبار با آب سرد خیلی سریع بشویید تا رنگ آن از بین نرود.
- بعد روی آن یک لیوان آب سرد بریزید و یک ربع کنار بگذارید تا گلها رنگ پس بدهند .(هرچی کمتر بمونه آبی تر میشه)
- این گیاه طعم خاصی ندارد پس باید یه شربتی رو درست کنید و عصاره پنیرک رو با اون مخلوط کنید. از عرق بیدمشک،عرق بادرنجبویه،عرق بهارنارنج و یاگلاب به عنوان طعم دهنده میتوانید استفاده کنید.شربت آبلیمو رنگ آبی را از بین میبرد و به رنگ صورتی در میاورد.
- وقتی پنیرکها رنگ پس دادند از صافی رد کنید و با پشت قاشق بهش فشار بیارید تا خوب رنگ پس بدهد،این عصاره را توی لیوانها بریزید و روی آن شربت گلاب بریزید.
- اگر مقدار عصاره را زیاد بریزید رنگ کاربنی میشود. (البته اگر زیاد خیس خورده باشد بنفش میشود).
- اگر به این رنگ کاربنی یه قاشق آبلیمو اضافه کنید صورتی پررنگ میشود.
- اگر مقدار عصاره را کم بریزید آبی کمرنگ میشود.
- اگر به آبی کمرنگ یک قاشق آبلیمو بریزید صورتی کمرنگ میشود.
- اگر به کمی از عصاره کمی شربت زعفران اضافه کنید رنگش سبز میشود.