طرز تهیه بزقرمه کرمانی اصیل و خوشمزه

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

بز قرمه یکی از غذاهای اصیل کرمانی است که اغلب در شهرهای مختلف این استان طبخ میشود. در گذشته وقتی مردم کرمان مراسم مهمی داشتند مانند نامزدی، پاگشای عروس و داماد، عید و جشن های دیگر بز قرمه را درست میکرند. به همین خاطر یکی از مجلسی ترین غذاهای کرمان همین بز قرمه است و امروزه به شیوه های مختلف و متناسب انواع ذائقه پخته میشود ولی متاسفانه هیچ کدام از رستوران های کرمان این غذا را درست و اصولی نمی پزند و این غذا را به عنوان پیش غذا قلمداد میکنند. در این مطلب میتوانید آموزش یک بز قرمه خوشمزه و مجلسی را بخوانید و به راحتی آن را آماده کنید.

مواد لازم برای تهیه ی بزقرمه کرمانی

یک پیمانه نخودزعفران به مقدار لازم
گوشت گوسفند 500 گرمیک بوته سیر
یک پیمانه کشکمغز گردو
نمک،فلفل،زردچوبه به مقدار لازمپیاز داغ،سیرداغ
دو عدد پیازنعناع داغ

طرز تهیه بزقرمه کرمانی

زمان مورد نیاز: 3 ساعت

بز قرمه از غذاهای محلی و اصیل استان کرمان است

  1. خیس کردن نخود

    نخود را از شب قبل خیس کنید.

  2. نخود ها را بپزید

    زمانی که نخود ها خیس خوردند آنها را دورن قابلمه بپزید

  3. آماده کردن پیازها

    پیازه ها را پوست کنید و بشویید و آنها را نگینی خرد کنید. سپس درون روغن داغ با شعله متوسط سرخ کنید.

  4. سرخ کردن سیر

    در این مرحله کمی که پیازها تف داده شد سیر را به آنها اضافه کنید و همراه هم در ماهیتابه تف بدهید و اجازه بدهید کمی طلایی شوند.

  5. اضاف کردن گوشت

    سپس گوشت ها را به سیر و پیاز اضافه کنید و حسابی دورن آن تف بدهید و شعله گاز را در حالت ملایم قرار دهید تا گوشت ها خوب سرخ بشوند.

  6. اضافه کردن ادویه

    بعد از اینکه گوشت ها کمی سرخ شد به آن نمک، فلفل، زردچوبه به آن اضافه کنید.

  7. اضافه کردن نخود به مواد

    نخودهایی را که از قبل پخته شده بود را به گوشت اضافه کنید و دو لیوان آب هم درون آن بریزید و اجازه بدهید کاملا گوشت پخته شود.

  8. اضافه کردن زعفران

    اگر دوست داشته باشید میتوانید کمی زعفران هم به مواد خود اضافه کنید. فقط حواستان باشد خیلی از زعفران استفاده نکنید تا طعمش در مواد دیگر قالب شود.

  9. کوبیدن گوشت

    زمانی که گوشت ها حسابی پخته شد همراه با دیگر مواد آنها را بکوبید و اگر استخوان داشت آن را جدا کنید.

  10. اضافه کردن کشک

    در این مرحله مواد کوبیده شده را همراه با با کشک درون قابلمه بریزید و اجازه بدهید به مدت 15 دقیقه کمی قل بخورد.

  11. مرحله آخر

    وقتی بز قرمه آماده شد آن را درون ظرفی که میخواهید سرو کنید بریزید و با گردو، پیاز داغ و نعناع داغ روی آن را تزیین کنید

نکات مهم برای تهیه بزقرمه

  • کرمانی های بز قرمه را نان سنگک میل میکنند اما میتوانید ب صورت خورشتی تهیه کنید و با برنج میل کنید.
  • بز قرمه اصیل را با گوشت بزقاله تهیه میکنند اما میتوانید با گوشت گردن گوسفند و یا ماهیچه نیز این غذا را تهیه کنید.
  • برای کوبیدن گوشت از گوشت کوب برقی استفاده نکنید تا مواد به شکل له شده و پوره ای در نیاید.
  • اگر بخواهید مقدار گوشت کمتری اضافه کنید میتوانید مقداری سیب زمینی دورن اضافه کنید. سیب زمینی را خرد کرده و همراه گوشت سرخ کنید و بپزید سپس همراه مواد دیگر بکوبید.
نظرات