Take a fresh look at your lifestyle.

طرز تهیه آلو بخارای خانگی بدون پوست

روش تهیه آلو بخارا در منزل

به یکی از انواع آلو خشک شده آلو بخارا گفته می شود. از آلو بخارا به عنوان یکی از تنقلات شب عید استفاده می شود همچنین از آلو بخارا برای درست کردن انواع غذاها مانند آش ترش ملایر استفاده می کنند. می توان آلو بخارا را در بازار در 2 نوع مختلف پیدا کرد. نوع اول آن که دارای رنگ و روی خوب و قابل توجهی است و بیشتر این نوع آلو بخارا برای کشور های دیگر صادر می شود. در ادامه مطلب طرز تهیه آلو بخارای خانگی را به شما توضیح خواهیم داد.

 

طرز تهیه آلو بخارا در منزل

  • ابتدا آلوها را خوب بشویید، چوب و برگ های اضافی آن را جدا کنید.
  • داخل یک قابلمه بزرگ به مقدار لازم آب بریزید و بعد 2 قاشق غذا خوری روغن به آن اضافه کنید.
  • اجازه بدهید تا آب به جوش بیاید. آلو ها را داخل آب جوش بریزید.
  • اگر از آلوهای رسیده استفاده میکنید 2 الی 3 دقیقه زمان کافی است.
  • اما اگر آلو ها سفت باشند بهنر است که چند دقیقه بیشتر روی حرارت باقی بمانند و بعد آن را از روی حرارت بردارید و آبکش نمایید.
  • اجازه دهید که آلو ها خوب سرد شوند .
  • بعد از این که سرد شدند به راحتی می توانید پوست آلو ها را جدا کنید
  • داخل سینی یا آبکش یک دستمال تمیز قرار دهید و آلوها را روی آن بچینید .
  • سپس جلوی آفتاب قرار دهید و برای دو روز به آلو ها دست نزنید.
  • بعد از دو روز که گذشت آلو ها را پشت و رو کنید.
  • بستگی به شدت آفتابی که به آلو ها می تابد دارد. ممکن است این مدت زمان طولانی شود اگر آفتاب مستقیم باشد باید قبل از دو روز آن را پشت و رو کنید. به این دلیل آلو ها سریع خشک می شوند و فقط هسته می ماند.
  • برای این که گرد و غبار به آلو ها نفوذ نکند یک پارچه توری روی آن ها بکشید.
  • برای تهیه آلوی بخارا روش دیگری هم است که باید اول آلو ها را خوب بشورید.
  • سپس آلو های شسته شده را داخل آب نمک بریزید و اجازه دهید به مدت 24 ساعت داخل آب نمک باقی بمانند.
  • دلیل این که آلوها را در آب نمک قرار می دهید این است که پوست آن ها نازک شده و به راحتی جدا می شود.
  • روش قیلی هم راحت و آسان است آما اگر با این روش درست کنید رنگ آلوها تغییر نمی کند.

 

آلو بخارا از کدام آلو است

برای تهیه آلو بخارا باید از آلو های گوشتی، شیرین و رسیده که پوست نازکی دارند استفاده کنید. اگر از آلوهایی استفاده میکنید که خیلی رسیده نبوده و درشت هستند و پوست کلفتی دارند، حتما آن ها را چند دقیقه در آب جوش بجوشانید تا پوست آلو ها ترک بخورد. حتی می توانید از انواع آلو ها مانند آلو زرد طلایی و آلوی سیاه برای درست کردن آلوی بخارا استفاده کنید.

 

خواص آلو بخارا

  • آلو بخارا یکی از منابع پتاسیم است و برای افراد دارای فشار خون بالا مناسب است. همچنین به غیر از پتاسیم دارای ویتامین ب 6، ویتامین آ می باشد و مقدار بالایی نیاسین در آلو بخارا موجود می باشد.
  • به دلیل وجود ماده شیمیایی در آلو بخارا موجب تحریک روده بزرگ شده که برای یبوست خیلی مفید و موثر است.
  • همچنین به دلیل این که آلو بخارا دارای مزاجی سرد است برای رفع تب های صفرا و سر درد های گرم توصیه می شود.
  • به افرادی که مزاج سرد دارند نوصیه می شود این خوراکی را به همراه آب و عسل میل کنند.
  • همچنین افرادی که بیماری طحال دارند قبل از هر وعده غذایی آلو بخارا استفاده کنند. باید صبر کنند که آلو بخارا از معده خارج شود بعد غذای خود را میل نمایند.
  • آلو بخارا بیشتر به عنوان مسهل استفاده می شود و به این دلیل بهتر است که آلو ها را در آب ریخته و به همراه عسل یا رنجبیل استفاده شود. اگر عسل یا ترنجبین در دسترس نبود می توانید از شکر استفاده کنید. یکی از بهترین روش ها برای روان کردن روده است و به افراد توصیه می شود.
  • این خوراکی خوشمزه سرشار از پتاسیم است و برای کسانی که دارای فشار خون بالا هستند می تواند یک خوراکی دم دستی خوشمزه باشد. علاوه بر پتاسیم، ویتامین آ، ویتامین ب۶ و مقدار زیادی نیاسین هم در آلو بخارا یافت می شود.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.