طرز تهیه آبگوشت مرغ مجلسی و نکات طلایی برای خوشمزه تر شدن آن
آبگوشت یا همان دیزی، غذای سنتی ایرانی است و طرفداران زیادی دارد. حال تصمیم گرفتیم طرز تهیه آبگوشت مرغ را به شما آموزش دهیم و همانطور که از نام این غذا پیداست به جای گوشت از مرغ استفاده می شود و طعم آن متفاوت است. جالب است بدانید که آبگوشت مرغ به تره کباب نیز معروف است.
طرز تهیه آبگوشت مرغ با نخود
آبگوشت مرغ با نخود بسیار مقوی می شود و در این پست آموزشی به نقل از مینویسم، طرز تهیه آبگوشت مرغ با نخود را ارائه می دهیم.
مواد لازم برای آبگوشت مرغ
مرغ | 1 کیلوگرم |
نخود | 1 لیوان |
لپه | 1 لیوان |
لوبیا | 1 لیوان |
پیاز | 2 عدد |
سیر | 6 حبه |
لیمو عمانی | به تعداد دلخواه |
لوبیا چیتی | 1 لیوان |
آب | 11 لیوان |
سیب زمینی | 2 عدد متوسط |
نمک و زردچوبه | به میزان لازم |
فلفل سیاه | به میزان لازم |
دستور تهیه آبگوشت مرغ
زمان مورد نیاز: 2 ساعت
- خیس کردن نخود و لوبیا
نخود و لوبیا را در ظروفی جداگانه ریخته و خیس می کنیم. توجه کنید که تقریبا 20 ساعت قبل از پخت آبگوشت مرغ، این حبوبات را خیس کنید.
- آماده کردن لپه و لوبیا چیتی
لپه و لوبیا چیتی را نیز همراه با حبوبات بالا خیس می کنیم.
- خرد کردن مرغ
برای تهیه آبگوشت مرغ، مرغ را به تکه های کوچکتر تقسیم می کنیم.
- خرد کردن پیاز
پیازا را پوست کرده و نگینی خرد می کنیم و برای تهیه آبگوشت مرغ در ظرفی می ریزیم.
- آماده کردن سیر
سیر را نیز از وسط تقسیم می کنیم.
- خرد کردن سیب زمینی
در این مرحله از طرز تهیه آبگوشت مرغ، سیب زمینی ها را به خوبی شسته و هر کدام را به 4 قسمت تقسیم می کنیم.
- گرفتن تلخی لیمو عمانی
در قوری مقداری آب ریخته و هر لیمو عمانی را که روی آن چند سوراخ ایجاد کرده ایم، به آب اضافه می کنیم و روی حرارت ملایم قرار می گذاریم تا تلخی لیمو عمانی از بین برود.
- تهیه آبگوشت مرغ
در قابلمه ای تقریبا بزرگ، روغن می ریزیم و روی حرارت زیاد می گذاریم.
- ریختن سیر
برای تهیه آبگوشت مرغ، سیر را در قابلمه می ریزیم تا تفت بخورد.
- ریختن پیاز
پیاز خرد کرده را به مواد بالا اضافه کرده و می گذاریم به خوبی طلایی شود.
- اضافه کردن مرغ
مرغ را می ریزیم و هم می زنیم تا تفت بخورد. بهتر است مرغ سرخ نشود تا آبگوشت مرغ خوشمزه تری داشته باشیم.
- ریختن نخود و لوبیا
نخود و لوبیا خیس خورده را می ریزیم و هم می زنیم.
- اضافه کردن لوبیا چیتی
حال لوبیا چیتی را به آبگوشت مرغ اضافه می کنیم.
- افزودن لپه
لپه را می ریزیم و آبگوشت مرغ را به خوبی هم می زنیم.
- ریختن آب
بعد از تفت خوردن همه مواد آبگوشت مرغ، آب را می ریزیم.
- افزودن ادویه
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را درون آبگوشت مرغ می ریزیم.
- ریختن سیب زمینی
سیب زمینی خرد شده را به مواد فوق اضافه می کنیم.
- اضافه کردن لیمو عمانی
لیمو عمانی را در آبگوشت مرغ ریخته و حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم تا بجوشد و در این زمان کف روی آبگوشت مرغ را بر می داریم. بعد از اینکه جوشید حرارت زیر قابلمه را ملایم می کنیم تا آبگوشت مرغ بپزد و جا بیفتد.
نکات مهم در پخت آبگوشت مرغ
- ریختن لیمو عمانی اختیاری است و می توانید حذف کنید.
- برای قرمز شدن آبگوشت مرغ، کمی رب گوجه فرنگی را به همراه مواد دیگر تفت بدهید.
- می توانید کمی آبغوره را به آبگوشت مرغ اضافه کنید.
- همچنین برای طعم دهی به آبگوشت مرغ، می توانید کمی ترخون تازه یا خشک و سماق بریزید.
- آبگوشت مرغ نباید حالت آبکی داشته باشد و لازم است کمی غلیظ شود.
- اگر خواستید آبگوشت مرغ زودتر و بیشتر غلیظ شود، کمی آرد اضافه کنید.
- از گوشت مرغ مخلوط سینه و ران استفاده کنید تا آبگوشت مرغ خوشمزه تر شود.
- برای خوش طعم تر شدن آبگوشت مرغ کمی بلغور گندم خیس خورده را به همراه سیب زمینی در آن بریزید.
- برای سریع تر آماده شدن آبگوشت مرغ، از زودپز استفاده کنید.