طرز تهیه گراتن مرغ و سیب زمینی (غذای فرانسوی خوشمزه)

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

گراتن یک نوع غذای فرانسوی می باشد که مردم ایران نیز بسیار آن را درست می کنند. گراتن را می توانید به عنوان یک وعده غذایی در منزل تهیه کنید. گراتن انواع مختلفی دارد مانند: گراتن گوشت، گراتن اسفناج، گراتن بادمجان و ….. . در این پست  آموزش طرز تهیه گراتن مرغ و سیب زمینی به شما ارائه می شود، با ما همراه باشید. برای خواندن آموزش طرز تهیه ۳ غذای ایتالیایی با سیب زمینی، کلیک کنید.

نحوه تهیه گراتن مرغ و سیب زمینی

مواد لازم برای تهیه گراتن مرغ و سیب زمینی

  • سینه مرغ: 1 عدد
  • سیب زمینی: 3 عدد
  • پیاز سرخ شده: 2 قاشق غذا خوری
  • قارچ: 150 گرم
  • پیاز: 1 عدد
  • فلفل دلمه ای: 1 عدد
  • پنیر نرم فرانسوی: 1/4 پیمانه
  • پنیر پارمزان رنده شده: 3 قاشق غذاخوری
  • زرده تخم مرغ: 1 عدد
  • کره: 100 گرم
  • شیر: 1/2 پیمانه
  • آب: 1/2 پیمانه
  • رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذا خوری
  • آرد ذرت: 1 قاشق غذا خوری
  • پودر پاپریکا: 1 قاشق چایخوری
  • آویشن: 1/2 قاشق چایخوری
  • محلول زعفران: 1 قاشق غذاخوری
  • نمک، زردچوبه و فلفل: به میزان لازم

مراحل نحوه تهیه گراتن مرغ و سیب زمینی

  • پیاز را خلالی خرد کرده و درون تابه با مقداری کره تفت دهید تا کمی رنگ آن تغییر کند.
  • بعد فلفل دلمه را خلالی کرده و به پیاز اضافه کنید.
  • سینه مرغ را به صورتخلالی خرد کرده و به پیاز و فلفل دلمه‌ای اضافه کنید.
  • مرغ را 5 دقیقه با پیاز و فلفل دلمه ای تفت دهید تا رنگ مرغ تغییر کند.
  • رب، نمک، فلفل، آویشن، پودر پاپریکا و کمی محلول زعفران به مرغ اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود.
  • آب را به مواد اضافه کنید، وقتی جوش آمد شعله را کم کرده و درب تابه را ببندید تا سس غلیظی درست شود.
  • سیب زمینی‌ ها را پوست گرفته، به صورت حلقه‌ های نازک برش بزنید و حدود 10 دقیقه آن ها را بپزید تا نیم پز شوند.
  • قارچ‌ را ورقه‌ای خرد کرده و در کمی کره تفت دهید تا آب آن کشیده شود.
  • مایه مرغ را داخل ظرف مورد نظر برای داخل فر بریزید، روی آن را با یک لایه قارچ بپوشانید، روی قارچ کمی پیاز داغ بریزید و سپس روی آن را با حلقه‌های سیب زمینی پوشش دهید.
  • در یک کاسه آرد ذرت را با کمی شیر مخلوط کرده، بقیه شیر را در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید، سپس مخلوط آرد ذرت و شیر را به آن اضافه کنید و چند دقیقه با حرارت کم بجوشانید تا غلیظ شود.
  • پنیر فرانسوی را با زرده تخم مرغ بزنید و همراه با نمک و فلفل به مخلوط آرد ذرت و شیر اضافه کنید تا به صورت سس درآید.
  • سس را روی سیب زمینی‌ها بریزید و روی آن را پنیر پارمزان رنده شده بریزید.
  • گراتن مرغ و سیب زمینی را داخل فر با دمای 180 به مدت 30 دقیقه قرار دهید تا پخته و پنیر آن طلایی شود.
نظرات