طرز تهیه مرغ نمکی در قابلمه (غذای چینی بسیار خوشمزه)
تهیه مرغ نمکی هم در ایران هم در چین طرفداران خاص خودش را دارد. مرغ نمکی همانطور که از اسمش مشخص است در نمک پخته میشود. برخلاف تصور نه تنها اصلا شور نخواهد شد بلکه در این روش رطوبت مرغ حفظ میشود. مثل همیشه تفاوت هایی در درست کردن مرغ نمکی وجود دارد، اما روند کار تقریبا به یک صورت است. در ادامه روش پخت مرغ نمکی در قابلمه آورده شده است.
دستور تهیه مرغ نمکی در قابلمه
مرغ یکی از مواد غذایی است که پروتئین بالایی دارد و برای افرادی که رژیم های غذایی لاغری و یا چاقی را دنبال می کنند مفید است. مرغ شکم پر را معمولا متعلق به شمالی ها می دانند اما جالب است بدانید مرغ نمکی یکی از غذاهای چینی است و به ان ییم گوک گای گفته می شود. با طرز تهیه مرغ شکم پر نمکی در قابلمه با مینویسم همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه مرغ نمکی
- مرغ: 1 عدد متوسط
- ادویه مخصوص مرغ: به مقدار لازم
- پودر سیر: به مقدار لازم
- فلفل سیاه: به مقدار لازم
- نمک: به مقدار لازم
- زردچوبه: به مقدار لازم
- ترخون به مقدار کم
- پیاز: ۱ عدد متوسط
- روغن : به مقدار لازم
مراحل طرز تهیه مرغ نمکی
- ابتدا ادویه مرغ، پودر سیر، فلفل سیاه، نمک و زردچوبه را با هم مخلوط میکنیم.
- مخلوط ادویه ها را به روغن اضافه کرده و هم میزنیم تا مواد ما شبیه یک خمیر نرم و یک دست شود.
- مخلوط ادویه ها و روغن را به طور یکنواتخت روی مرغ و داخل شکم مرغ خوب ماساژ میدهیم.
- ترخون و پیاز را داخل شکم مرغ گذاشته، سپس مرغ را به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال میگذاریم تا ادویه ها به خورد مرغ رفته و مزه دار شود.
- بنا به ذائقه خود میتوانید از هر موادی برای پر کردن شکم مرغ استفاده کنید. میتوانید از گردو، رب انار،آلو و کشمش استفاده کنید.
- در این مرحله یک قابلمه انتخاب کنید، به طوری که مرغ هیچ تماسی با بدنه قابلمه نداشته باشد.
- بعد از انتخاب قابلمه، کف آنرا به اندازه دو بند انگشت نمک ریخته و نمک ها را با کف دست یا قاشق به قدری فشار دهید که نمک ها سفت بشوند.
- مرغ را بعد از استراحت، کف قابلمه می گذاریم.
- بعد از اینکه مرغ را داخل قابلمه گذاشتیم به مدت یک ربع بروی حرارت زیاد گذاشته سپس حرارت را کم میکنید تا مرغ نمکی به مدت یک ساعت و نیم با حرارت کم به پختن ادامه دهد تا مغز پخت شود.
- بعد از سپری شدن زمان پخت، برای اطمینان از پخت کامل مرغ، یک چنگال یا کارد به درون مرغ فرو میبریم. اگر راحت به داخل مرغ فرو رفت به معنی این است که مرغ نمکی شما آماده است در غیر این صورت درب قابلمه را می گذاریم و به آن یک ربع دیگر زمان میدهیم تا با حرارت کم به پختن ادامه دهد.
نکته: شما باید برای پخت مرغ نمکی از دم کنی استفاده کنید، زیرا این عمل از آب انداختن مرغ جلوگیری می کند و نمی گذارد مرغ آب بیندازد.
نکته: مرغ نمکی به روش های دیگری نیز تهیه می شود سعی شد ساده ترین آن به شما آموزش داده شود.