طرز تهیه قطاب خانگی ترد و خوشمزه

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

قطاب یکی از شیرینی های سنتی شهر یزد است که بسیار خوش عطر و طعم میباشد. این شیرینی بسیار پر طرفدار و محبوب است و به راحتی میتوان آن را در منزل تهیه کرد. در تهیه قطاب خانگی باید سعی کنید از مواد اولیه درجه یک استفاده کنید. اگر دوست دارید این شیرینی خوشمزه را در منزل درست کنید با مینویسم همراه شوید. در ادامه طرز تهیه قطاب خانگی ترد و خوشمزه به صورت کامل توضیح داده شده است.

طرز تهیه قطاب ترد و خوشمزه و عالی

در ادامه مواد مورد نیاز و مراحل تهیه قطاب خانگی ارائه شده است:

مواد لازم برای تهیه قطاب

آرد 2 و نیم لیوان
زرده تخم مرغ ۲ عدد
ماست نصف لیوان
کره یا روغن جامد ۱۰۰ گرم
شکر  ۱ قاشق غذاخوری سرخالی
بکینگ پودر  ۱/۲ قاشق چایخوری
پودر دارچین  ۱/۴ قاشق چایخوری

مواد لازم برای لایه میانی قطاب

پودر گردو ۱ لیوان
پودر قند ½ لیوان
دارچین و هل ۱ قاشق مرباخوری
گلاب 1 قاشق غذاخوری

مراحل طرز تهیه قطاب خانگی ترد و خوشمزه

  • در مرحله اول ماست و بکینگ پودر را با هم مخلوط کنید.
  • زرده را با همزن دستی بزنید تا از لختگی در بیاد، مخلوط ماست و بکینگ پودر را اضافه و مخلوط کنید.
  • کره آب شده در دمای محیط را به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
  • شکر و دارچین را به مواد اضافه کنید و مجددا مخلوط کنید.
  • سپس آرد را کم کم در ۳-۴ مرحله اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر نچسبی بدست بیاد.
  • روی خمیر را با سلفون بپوشانید و ۱ ساعت در یخچال استراحت بدید.
  • گردو ریز شده ، پودر قند ، دارچین ، پودر هل را باهم مخلوط و چند پالس در میکسر یا آسیاب بزنید تا مواد منسجم بشه ، چند قطره آب یا گلاب اضافه کنید تا خمیر سفتی درست بشه و بتونید گوله کنید.
  • روی سطح کار کمی آرد بپاشید و خمیر را با ضخامت نیم سانت با وردنه باز کنید و با کاتر گرد (۵-۶ سانتی) خمیر را کاتر بزنید.
  • یکی از خمیر های کاتر خورده  را بردارید و از مواد داخل آن قرار دهید. سپس خمیر را جمع کرده و داخل دست کرد کنید.
  • در روغن داغ شناور با حرارت متوسط رو به کم سرخ کنید و بعد روی دستمال بزارید تا روغن اضافی آن گرفته شود
  •  بعد از ۲ دقیقه در پودر قند بغلتانید.
  • میتونید قطاب ها را روی کاغذ روغنی در سینی فر بچینید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قرار دهید، وقتی تغییر رنگ داد آمادست.
  • قطاب را در ظرف دردار در محیط اتاق تا یک هفته میتوانید نگهداری کنید.
  • در فریزر تا ۱ ماه ماندگاری دارد.
  • با این مقدار مواد تقریبا ۲۰ تا ۲۵ قطاب خواهید داشت
  • وقتی خمیر را کاتر میزنید در حین کار روی خمیر اضافی را پلاستیک بزارید تا خشک نشود.
نظرات