طرز تهیه یخنی مرغ (مواد لازم برای تهیه آن)

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

یخنی مرغ یکی از غذاهای سنتی مورد پسند ما ایرانیان است. این غذای خوشمزه اصالتش برای استان خراسان است یخنی مرغ را هم میتوان برای میهمانی ها درست کرد و هم برای جمع های دوستانه. در ادامه مطلب طرز تهیه یخنی مرغ را به شما آموزش میدهیم و نکات لازم برای خوشمزه شدن آن را خواهیم گفت.

مواد لازم برای تهیه ی یخنی مرغ

این نکته را در نظر داشته باشید که برای چه تعداد میخواهید این غذا را آماده کنید و همان مقدار سینه و یا ران مرغ آماده کنید . این مقدار برای 5 نفر است.

500 گرم مرغ و یا 5 تکه سینه مرغ یا ران مرغسیر 4 حبه
پیاز اگر درشت باشد یک عدد اگر کوچک بود دو عددروغن مایع
نمک و فلفل و پاپریکا به مقدار لازمادویه کاری به مقدار خیلی کم
زعفران دم کرده به مقدار لازمهل به مقدار خیلی کم

طرز تهیه ی یخنی مرغ

  1. آماده کردن مرغ ها

    در مرحله ی اول مرغ ها داخل یک کاسه میریزیم و به آن کمی فلفل و نمک و پاپریکا زعفران دم کرده را اضافه میکنیم

  2. قرار دادن مرغ ها درون یخچال

    در این مرحله مرغ های دورن کاسه را چندبار به هم میزنیم تا کاملا با مواد آغشته شوند. سپس با کمک در یا سلفون روی کاسه را میپوشانیم و به مدت یک ساعت در یخچال قرار میدهیم

  3. پوست کردن سیر و پیاز

    بعد از گذشت یک ساعت سیر و پیاز را پوست میکنیم و خوب میشوییم سپس با کمک یک چاقو تیز سیرها و پیاز ها را ریز و نگینی خرد میکنیم.

  4. سرخ کردن پیاز و سیر

    درون یک ماهیتابه مقداری روغن میریزیم و اجازه میدهیم کمی روغن داغ شود سپس پیاز را به آن اضافه میکنیم و کمی تف دادیم سیر را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا آرام آرام سرخ و طلایی شود.

  5. اضافه کردن نمک و فلفل

    در این مرحله شما به سیر و پیاز مقداری نمک و فلفل و پاپریکا اضافه کنید.

  6. اضافه کردن زعفران

    مقداری از زعفران دم کرده را به سیرو پیاز اضافه کنید و کمی تف دهید.

  7. سرخ کردن مرغ ها

    در یک ماهیتابه جدا مرغ ها را خوب سرخ کنید تا کاملا طلایی و برشته شود.

  8. اضافه کردن آب جوش

    در این مرحله دو لیوان آب جوش به سس مرغ یخنی که مخلوطی از سیر، پیاز، زعفران، نمک و فلفل و پاپریکا بود اضافه کنید و یک عدد هل هم خرد کنید و داخل آب بریزید.

  9. اضافه کردن مرغ های سرخ شده به مواد

    زمانی که آب همراه با سس مرغ شروع به جوشیدن کرد زیر شعله را خیلی کم کنید و مرغ هایی را که از قبل سرخ کرده بودید را به آن اضافه کنید و در ماهیتابه را بگذارید تا آرام آرام باهم بپزد و مرغ ها طعم مواد را بگیرد.

  10. پختن مرغ ها همراه باسس مخصوص یخنی مرغ

    بعد از گذشت 1/5 الی 2 ساعت میتوانید مرغ ها در ظرفی که میخواهید سرو کنید قرار دهید و با پلو زعفرانی دیزاین کنید. اگر دوست داشتید میتوانید مقداری سیب زمینی برای زیبایی ظرف خود سرخ کنید و در کنار مرغ یخنی قرار دهید.

نکات دستوری برای طرز تهیه ی یخنی مرغ

  • طعم این غذا به داشتن پیازه پس سعی کنید به مقدار پیاز به کار برده شده در آن دقت کنید تا کم نباشد.
  • دقت داشته باشید که سس آماده شده برای یخنی مرغ باید غلیظ باشد.
  • مرحله به مرحله سعی کنید مواد لازم برای یخنی مرغ را با حوصله و دقت لازم سرخ کنید.

امیدواریم آموزش مرغ یخنی برایتان مفید بوده باشد و از خوردن آن لذت ببرید.

نظرات