طرز تهیه فسنجان نذری برای 100 نفر با مرغ و گوشت / مواد اولیه همراه با فوت وفن طلایی

خورش فسنجان که با نام خورش گردو هم شناخته می شود یکی از غذاهای محبوب ایرانیان است. برای تهیه خورش فسنجان نذری برای 100 نفر همراه با مرغ و یا گوشت ادامه مطلب را بخوانید.
مواد اولیه برای تهیه فسنجان نذری برای 100 نفر
سینه مرغ یا گوشت | 8 کیلو گرم |
مغز گردو آسیاب شده | 10 کیلو گرم |
پیاز | 10 کیلو گرم |
روغن | به مقدار لازم |
رب انار | 8 غذا خوری |
رب آلو | 8 قاشق غذا خوری |
نمک و فلفل زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه فسنجان نذری برای 100 نفر با گوشت
- مرحله اول
ابتدا پیاز ها را پوست کنید و بشویید سپس آنها را نگینی و یکدست خرد کنید.
- مرحله دوم
درون یک قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید تا داغ شود سپس پیازها را به روغن اضافه کنید و اجازه بدهید کمی طلایی و سرخ شود.
- مرحله سوم
گردو آسیاب شده را به پیاز اضافه کنید و کمی تف بدهید.
- مرحله چهارم
مقداری نمک، فلفل و زردچوبه را نیز به مواد اضافه کنید و برای چند دقیقه خوب تف بدهید تا رنگ گردو کمی تیره شود.
- مرحله پنجم
بعد از اینکه مواد به خوبی تف داده شد مقداری آب به آن اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید تا آب جوش بیاید سپس زیر شعله را در حالت ملایم قرار دهید تا خورش فسنجان به آرامی بجوشد و جا بی افتد.
- مرحله ششم
بعد از گذشته چهار ساعت از زمان جوشیدن خورش، رب آلو و رب انار را به خورش فسنجان اضافه کنید.
- مرحله هفتم
گوشت چرخ کرده را همراه با 3 قاشق غذا خوری آرد نخودچی همراه با نمک،فلفل و زردچوبه و 2 کیلو پیاز به گوشت اضافه کنید سپس گوشت را به خوبی ورز دهید تا چسبنده شود. گوشت ها را به شکل دایره های کوچک در بیاورید. (گوشت قلقلی)
- مرحله هشتم
در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و گوشت ها به آرامی سرخ کنید.
- مرحله نهم
گوشت ها را به قابلمه اضافه کنید تا طعم و مزه آنها با مواد دیگر ترکیب شود.
- مرحله آخر
اجازه بدهید خورش فسنجان برای چند ساعت بجوشد تا حسابی جا بی افتد و خوشمزه شود.
طرز تهیه خورش فسنجان نذری برای 100 نفر با مرغ
برای تهیه خورش فسنجان نذری با مرغ همان مراحل بالا را انجام بدهید فقط به جای گوشت سینه مرغ را به قطعات مربعی تقسیم و سرخ کنید. سپس به خورش اضافه کنید.
نکات طلایی برای تهیه خورش فسنجان نذری
- اگر دوست دارید طعم خورش فسنجان شما ترش باشد مقدار رب انار و آلو را با توجه به مزاجتان تنظیم کنید.
- اگر طعم ملس دوست دارید مقداری شکر به آن اضافه کنید.
- یک ربع مانده به زمانی که می خواهید خورش را از رو حرارت بردارید مقداری نعنا و یا یخ به آن اضافه کنید تا روغن اضافی بی اندازد.