طرز تهیه ترشی انجیر و نکاتی برای ماندگاری طولانی

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

ترشی انجیر؛ ترشی ای خوشمزه و متفاوت است. انجیر دارای خواصی همچون درمان کم خونی، از بین برنده چین و چروک صورت و .. می باشد. همچنین با این میوه تابستانی می توان انواع دسر های خوشمزه را تهیه کرد. این بار قصد داریم طرز تهیه ترشی انجیر را با شما کدبانوهای عزیز به اشتراک می گذاریم تا تهیه کرده و سفره های خود را جلا دهید. همچنین می توانید نحوه تهیه ترشی غوره را که پیش از این در آموزش آشپزی سایت مینویسم منتشر شده است، بیاموزید.

دستور تهیه ترشی انجیر خانگی

ترشی انجیر را می توان به روش های متفاوتی طبخ کرد. در این ترشی از انجیر تازه و انجیر کال استفاده می شود. در این پست آموزشی طرز تهیه ترشی انجیر خانگی را به سه روش متداول آموزش می دهیم.

طرز تهیه ترشی انجیر کال

همچنین می توانید برای تهیه دسر خوشمزه با انجیر از مینویسم کمک بگیرید.

مواد لازم برای تهیه ترشی انجیر نارس

انجیر کال3 کیلو گرم
سرکهبه مقدار لازم
آب1.5 لیوان
دارچین1.5 قاشق چایخوری
شکر400 گرم

طرز تهیه ترشی انجیر نارس

زمان مورد نیاز: 1 ساعت

  1. آماده کردن انجیر

    انجیرها را شسته و روی پارچه ای نخی می ریزیم تا آب اضافی آن گرفته شود.

  2. آماده کردن سرکه

    سرکه را در قابلمه ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم.

  3. ریختن شکر

    در این مرحله از طرز تهیه ترشی انجیر خانگی، شکر را در سرکه می ریزیم و هم می زنیم.

  4. افزودن دارچین

    حال دارچین را ریخته و با آن ترکیب می کنیم.

  5. اضافه کردن آب

    آب را به مواد فوق اضافه می کنیم.

  6. ریختن انجیر

    انجیر را نیز به مواد بالا اضافه می کنیم و اجازه می دهیم بجوشد و شکر حل شود.

  7. استراحت دادن مواد

    مواد ترشی انجیر را به مدت 18 ساعت در دمای محیط قرار می دهیم. دوباره بعد از این زمان روی حرارت ملایم می گذاریم تا مجددا بجوشد و دوباره 18 ساعت استراحت می دهیم. این کار را یک بار دیگر تکرار می کنیم.

  8. آماده کردن ترشی انجیر

    بعد از اینکه مرحله قبل را 3 مرتبه انجام دادیم، می گذاریم خنک شود و در شیشه های مورد نظر می ریزیم. در جای خشک قرار می دهیم تا ترشی برسد.

ترشی انجیر کال با دارچین

همچنین بخوانید : روش آماده کردن مارمالاد انجیر

نکات مهم در تهیه ترشی انجیر نارس با سرکه

  • برای تهیه ترشی انجیر بهتر است از انجیر تازه و رسیده استفاده کنید.
  • همچنین در تهیه ترشی با انجیر کال، در این رسپی، انجیر نارس را جایگزین انجیر رسیده کنید تا طعم ترشی کمی ترش تر شود.
  • برای جلوگیری از کپک زدن ترشی، انجیر ها را خشک کنید و همچنین ظرف ترشی باید خشک و تمیز باشد.
  • بهتر است ترشی انجیر 1 ماه بماند تا کامل برسد.
  • برای تهیه ترشی لیته انجیر، بعد از رسیدن و اماده شدن ترشی، آن در میکسر بریزید.
  • ریختن شکر در ترشی انجیر اختیاری است.

طرز تهیه ترشی انجیر خشک

در این روش از انجیر خشک برای تهیه ترشی انجیر خانگی استفاده می شود. در ادامه این رسپی را می بینید.

مواد لازم برای تهیه ترشی انجیر خشک شده

انجیر خشک2 کیلوگرم
سرکه4 قاشق غذاخوری
رب اناربه میزان دلخواه
آب ولرمبه مقدار لازم
نمکنوک قاشق چایخوری
زرشک(دلخواه)به میزان دلخواه

زمان لازم برای تهیه ترشی انجیر خشک، 40 دقیقه است.

روش تهیه ترشی با انجیر خشک

  1. آماده کردن انجیر : انجیرها را شسته و در ظرفی مناسب می ریزیم.
  2. اضافه کردن آب ولرم : آب ولرم را تا جایی که انجیر ها را بپوشاند در قابلمه ای می ریزیم. 4 ساعت زمان لازم است تا انجیر ها خیس خورده و برای ترشی انجیر آماده شود.
  3. ریختن نمک : بعد از زمان گفته شده، نمک را به مواد فوق اضافه کرده و هم می زنیم.
  4. اضافه کردن رب انار : رب انار را ریخته و تا حل شدن آن هم می زنیم.
  5. افزودن سرکه : در این مرحله از طرز تهیه ترشی انجیر کوهی، سرکه را به مواد بالا اضافه می کنیم.
  6. ریختن زرشک : همچنین زرشک را می ریزیم.
  7. تهیه ترشی انجیر خانگی : قابلمه را روی حرارت ملایم می گذاریم تا مواد ترشی انجیر به خورد هم بروند. قبل از له شدن انجیر ها شعله را خاموش کرده و اجازه می دهیم خنک شود. سپس در شیشه های مور نظر می ریزیم و در یخچال می گذاریم تا آماده شود.

روش خشک کردن انجیر را به همراه نکات آن بیاموزید.

نکات کلیدی برای تهیه ترشی انجیر با رب انار

  • زمان لازم برای رسیدن این ترشی، 15 روز است.
  • می توان در ترشی انجیر خانگی، زرشک را حذف کرد.
  • همچنین می توانید از انجیر سیاه خشک شده استفاده کنید.

طرز تهیه ترشی انجیر سیاه

ترشی انجیر سیاه

ترشی انجیر سیاه نوعی دیگر از ترشی انجیر خانگی می باشد. در ادامه طرز تهیه ترشی انجیر سیاه را می آموزید. همچنین دستور تهیه کیک با انجیر را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه ترشی انجیر با گلپر

انجیر سیاه3 کیلوگرم
گلپر3 قاشق غذاخوری
سرکهبه مقدار لازم
فلفل تازه8 عدد
نمک1 و نیم قاشق چایخوری

دستور تهیه ترشی انجیر سیاه خانگی

  1. آماده کردن انجیر : انجیر را شسته و در آبکش می ریزیم تا آب اضافی آن خارج شود.
  2. خرد کردن فلفل : فلفل را بعد از شستن، به اندازه ی نگینی متوسط خرد می کنیم. فلفل تازه باعث خوشمزه تر شدن ترشی انجیر خانگی می شود.
  3. تهیه ترشی انجیر : انجیر را در شیشه های موردنظر می ریزیم.
  4. اضافه کردن فلفل : در این مرحله از طرز تهیه ترشی انجیر، فلفل را به انجیر ها اضافه می کنیم.
  5. افزودن گلپر : همچنین گلپر را می ریزیم.
  6. ریختن سرکه : حال نوبت اضافه کردن سرکه به ترشی انجیر است. سرکه را تا جایی که همه انجیر ها در سرکه باشند، می ریزیم.

نکات طلایی برای تهیه ترشی انجیر قرمز

  • برای اینکه آب اضافی انجیرها کاملا گرفته شود، بهتر است انجیر ها را روی پارچه ای بریزید.
  • برای خوشمزه تر شدن ترشی انجیر سیاه خانگی، بهتر است از فلفل های تازه و تند استفاده کنید.
  • در این ترشی از گلپر پودر نشده استفاده کنید.
  • همچنین برای خوش طعم تر شدن ترشی انجیر کوهی، از سرکه سفید استفاده کنید.

همچنین بخوانید : دستور تهیه مربای انجیر له شده

نظرات